Oct 29, 2014

Fenomena AJ

Assalamualaikum wbt..
*entry draft yang lupa di"publish"kan*

Boringggg..yela,korang musti boring aku asek citer pasal AJ je.. aku bukan seller,aku cuma tolong akak aku je..harap maklum..

Kebetulan company bagi cuti start Rabu lepas sampai Ahad,so aku dan akak aku terjah la segala booth aidijuma yang terdekat.. memula g kat morib.. phewww, dengan panas terik,gigih koooo.. demi mu customer katanyaaaaa... 

Mampu?? Duduk di tepian booth sambil qc check.. berpeluh2.. ni pun masih ada jugak customer yang minta upah murah.. kakak bukan tak nak bagi,tapi mohon faham situasi berebut dan check semua tu guna tenaga..
tudung yang perlu diqc.. ada banyak lagi sebenarnya..


akak aku sibuk layan customer.. aku dah kabor, kalau ngah amik stok, jangan layan customer dulu..nanti pening.. customer pun kena la faham.. pening tauuuu


Hari jumaat lak, menjelajah ke Malaysia Vendor Festival kat PICC tu.. pepagi buta dah gerak.. sampai sana pun, banyak booth belum buka.. booth AJ je la ramai yang dah tercongok kat situ.. seller kooo..

mampu berebut macam ni?? tu pun nak minta upah RM1.. tak berbaloi dikkkk

macam ni haaaaa kami.. gigih tau..macam pengemis pun hadooo



Sabtu pulak keluar design baru black label..aku dan husband dikerah oleh kakak aku beratur untuk amik stok.. keluar la kami ke Seremban.. Sabtu je aku mampu, ahad tu akak aku, husband dia dan sepupu aku je terjah.. aku dah menyerah kalah sebab Danish meragam.. Sabtu tu ada bawa Danish pegi Darussyifa'.. kenapa?? nanti aku cerita..kalau tak malas laaaa...

so, boleh faham tak kenapa kami caj upah mahal sikit? faham tak kenapa kami tak amik upah murah? mohon faham ye.. kami bukan order kat staf dan datang kedai terus dapat.. kami beratur..berebut.. okbye..

14 comments:

  1. aj o aj...tempahan di bekukan buat sementara waktu..hehe

    ReplyDelete
  2. Teringin nk jual AJ sebab cikgu2 sekolah suka pkai AJ..tp tula..kederat nk g beli beratur xkose la ahkak..hahahha

    ReplyDelete
  3. cantik2 tudung AJ, that's why ramai yg nak.

    ReplyDelete
  4. pergh...gitu sekali nak beli ye..memang tak berbaloi la kalau singgit je upahnya...

    ReplyDelete
  5. Semua cantik...tp xtau nk pilih mana nk kenakan ngan bj ...

    ReplyDelete
  6. mmbr ada jgk suruh saya ambil upah p beli aj nie.. sbb kt area utara nie xbrapa org ada sgt

    ReplyDelete
  7. wahhh byknye amek stock AJ..betul2 fenomena nieh..

    ReplyDelete
  8. sy dh lama pencen bawal ni..hehe

    ReplyDelete
  9. darulshifa?
    semoga semuanya baik-baik saja ya..

    ReplyDelete
  10. dorang ni takkan tak tau keadaan u nak dapatkan all those AJ macam mana... kalau nak pergi la beratur sendiri kan.. hehehee all the best yer, and keep up the hard work :)

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com