Oct 20, 2014

Gembira rasa hati

Assalamualaikum wbt..

Entry sebelum tadi kan aku cakap Danish macam tak nak terima puree tu kan.. aku ni siyes susah hati kat opis mengenangkan anak bujang tu.. dah la sejak sakit tu minum susu pun payah.. gerammmmm je.. tapi tak ada la marah..

Tadi macam biasala,aku akan mesej pengasuh.. tanya keadaan Danish macam mana.. Danish tu angin dia mudah berubah.. kena waktu elok,memang elok la.. kena angin lintang pukang,memang berdukung je laaaaa...

Aku langsung lupa pasal puree.. pastu pengasuh kata puree habis,siap tak cukup lagi.. wohaaaaa,hemak gembira kemain nak oiii...
buktinyaaaaa..

weyhhh, siyes aku hepi giler.. pastu over, terus wassap husband.. husband pun suka.. well, sape yang tak suka bila anak selera makan, nak pulak makanan yang kita buat sendiri.. bukan je dengan husband, aku bersungguh cerita kat dak opis.. pasrah je la korang dengar cerita aku.. kekeke.. aku tetap berpegang pada prinsip, SAY NO TO NESTUM.. 

jadinya, bila anak berselera..aku mula asek nak google resepi puree.. pisang la..betik la..carrot la.. ehhh, lupa lak.. kepada CIK ANON yang bagi tips pasal nak buat puree kurma tu.. mekaseh ye.. bunguk gak aku, gigih kupas kulit dia padahal boleh je stim terus.. wakakaka..

ehh, ada yang tanya pasal tudung AIDIJUMA ye.. hurmm, nanti aku kabor..

5 comments:

  1. yayy bagus Danish tauu..

    setom mmg tak bagus lagipun usus baby kan masih kecik sangat lagi.

    ReplyDelete
  2. pandai danish ... senang hati mama dia ... mesti rasa seronokkan anak habiskan makanan tu semuanya ...

    ReplyDelete
  3. avocado sedap... best baby first solid ever. hahaha sebab I pun suka avocado.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com