Oct 16, 2014

Setengah tahun berlalu

Assalamualaikum wbt..

16 Oktober 2014..genap sudah usia Danish 6 bulan.. cepatnya betul masa berlalu *ayat klise*.. siyes, aku rasa macam cepat.. sakit masa bersalinkan dak Danish macam tak hilang lagi, tau² dak Danish dah besar dah..even saiz dia tecit je..

6 bulan aku dah berjaya jadi seorang mommy yang mungkin baik untuk Danish.. Dalam tempoh ni, macam² Danish dah pandai.. dan paling tak sabar, nak suap Danish makan.. haishhhh, tak sabor mak engko ni.. tapi ada la try bagi kurma, Danish macam terkejut.. dia luah balik.. maybe tak boleh tergesa² sangat nak bagi dia makan.. slow² ye sayang.. mommy akan pastikan awak dapat yang terbaik..yeay!! teruja koooo.. biarla saiz anak aku kecik tak macam anak orang lain..biarla berat dia sikit pun..janji dia sihat dan aktif..

sekarang dah banyak akal.. asal ayah dan mommy duk sama² dalam kereta, Danish ingat nak berjalan.. semalam husband yang hantar pegi keje, biasanya drive sendiri.. macam biasala hantar Danish ke pengasuh.. nanges pulak dak botak ni.. adui dui dui..bukan nak berjalan la sayang oi... dan malam tadi, baru nampak Danish betul² aktif macam sebelum dia sakit hari tu.. lega sangat.. awak demam nak berganti bulan ye.. yela, orang kan suka kata macam tu.. aku ikut je la..

hurmm..tadi aku macam lancar je nak menaip entry ni, pastu terus lupa..lahaiiii.. 


moga Danish sentiasa sihat..aktif..jadi anak yang soleh..pengasih.. hormat orang tua.. kacak.. lembut hati.. semua la yang baik², ayah dan mommy doakan untuk Danish.. ayah dan mommy mungkin tak dapat bagi kekayaan harta.. tapi insyaAllah ayah dan mommy akan beri kekayaan kasih sayang dan senang seadanya.. 

alorhhh, sebak pulak.. tsk..tsk..

bila tengok Danish dah mula aktif semula..aku siyes lega+sebak sangat.. sakit menimpa Danish tu menunjukkan yang Allah swt nak menguji aku dan suami.. nak tengok sejauh mana kita dapat menjaga amanah-Nya.. semampu mana kite dapat menghadapi ujian.. sesungguhnya ujian adalah TARBIYAH dari Allah swt.. adakah kita bersabar ataupun sebaliknya.. Kesenangan yang datang selepas kesusahan adalah NIKMAT dari Allah swt...

we love u sayang!! ♥♥

21 comments:

  1. selamat ulang bulan Danish mata bolat yg comel..hehe..

    ReplyDelete
  2. Sekejap je kan dh beso dah Danish. Kite kenal dr kite same2 membujang. Sekali dah beranak pinak ni rasa mcm sekelip mata je kan

    ReplyDelete
  3. bila kecik nk dia cepat besar..bila besar rinduuuu time dia baby2..hihi kannnnn apa2 pn jommm kita njoy moment2 dgn baby kecik kita...acik anis doakan awak jd anak soleh...goodboy...sehat selalu ye danish..muahhhhbanyak2

    ReplyDelete
  4. Eee omeinya... Geram tgk... Sama LA ank buah saya 6 blnja dh

    ReplyDelete
  5. Happy 6 months old danish. Yeayyyy...dah boleh makan ☺

    ReplyDelete
  6. tak kisahla klu kecik je janji sihat kan sayang.mata tu kemain boolat cam kepala dia jugak hehehe...

    ReplyDelete
  7. sekejapan je kan...danishhh, kemain bolat mata tuh..geram aunty..

    ReplyDelete
  8. pejam celik pejam celik dah leh bercakap pulak hihi

    ReplyDelete
  9. Yeayy fanish dah boleh mkn..mama kene rajin memasak puree lps ni..

    ReplyDelete
  10. alhamdulilah danish dh sihat..haah slalu mcm tue ler owg tua2 ckp..
    kalu budak2 demam nie...nk beralih bulan...Adawiyah pon mcm tue jgk ritu...skrg Adawiyah dh nk masuk 8bulan....sekejap jerk masa berlalu...(hahaha guna ayt awk mizztina)...pepe pun syabas bete...

    ReplyDelete
  11. Mmg cepat .akk pun rasa..eh nak hbs tahun dah..rasa dh makin tua daj ahkak..

    ReplyDelete
  12. mmg klu anak2 ni cepat je trasa diorg besar .. cam icha aku dok rasa die baby lagi tau .. rupe dah 3 thn tp aku ttp anggap die baby selagi tak de adek baru .. hihi

    ReplyDelete
  13. comelnyee. mcm tak sangka dh enam bulan anak awak. hr tu rasa mcm bru lg dengar awak pregnant hihi. semoga jadi anak yg soleh ye danish

    ReplyDelete
  14. wah danish dah besau. muka kopipes mommy.

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah dah 6 bulan..rajin2 masak ye nnti..danish comel..

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum tina, besar dah bff Adam ni.. semoga terus membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh ye Danish ~~~

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum tina, besar dah bff Adam ni.. semoga terus membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh ye Danish ~~~

    ReplyDelete
  18. semoga danish membesar dengan sihat dan menjadi anak yang baik dan soleh...

    ReplyDelete
  19. Happy 6th months Danish sayang... hehhee dah boleh makan2 la ni, best nyer. Moga dapat makan dan takder banyak masalah yer Danish.. nnt Tipah menyusul but am soooo not ready to feed her hahahaa. Susu kan senang, selak jer. keh keh keh.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com