Nov 14, 2014

Berbedung

Assalamualaikum wbt..

Ye..anak aku tidur bedung lagi.. dah masuk 7bulan, masih bedung lagi..yela, orang asek tanya je.. "Eh, dah besar pun bedung lagi ke?"

Amboi, besar sangat ke anak aku.. kecik lagi kot.. alorr, jangan risau..aku tak sentap pun.. cuma kadang² macam menyampah nak jawab.. miahaha.. Danish spesis tidur terkejut² masa baby.. jadinya aku bedung.. dia punye terkejut tu, tangan sampai boleh kuar masa bedung.. pastu suka menggeliat, sama gak..tangan berjaya dia kuarkan..

orang tua kata, bila tidur bedung, lena sikit.. sesungguhnya, orang tua adalah benar belaka.. tapi aku bedung Danish time tidur siang je.. memang kaw² Danish bantai tidur.. kadang² membawa sampai 4jam.. aku usik macam mana pun, Danish liat nak bangun.. haaaa, hamekkk..

malam tak bedung sebab dia tidur musti peluk aku.. kena mengiring dan bawah ketiak aku.. silap² boleh berubah jadi tidur meniarap..
planking.. LOL.. ni la jadinya kalau tak bedung..kemana² dia pergi..

kebetulan, kat taska memang pengasuh suka bedung dak Danish.. bedung sampai ke kaki koooo.. tapi setakat ni Danish ok je.. tak meragam bila kena bedung..

sooo, cer korang bedung anak korang kalau nak tidur..kompom lama..


ni kalau aku bedung..kaki memang terkangkang.. tapi masih tidur lena..

hah..nampak!! pengasuh bedung cane.. sampai ke kaki.. aku tak reti buat

lena kannnnn
ye..ye..tidur dalam buai..
ni kalau bedung kurang ketat.. tangan memang akan kuar.. 

ni aku sakat Danish.. balut pakai selimut dia.. wakaka.. 

ok..sekian saja persembahan Danish yang bertajuk bedung.. harap² besar nanti Danish kuat macam badang.. muahahaha.. love u sayang!!


13 comments:

  1. Comelnya Danish berbedung.

    Budak2 sekarang jarang yang selesa bila dibedung, asyik menggeliat dan keluar tangan... :)

    ReplyDelete
  2. sedapnye tengok dia tidur hehehe

    ReplyDelete
  3. eh bagus la dia boleh dibedung... selama yang dia nak..bedungkan jer. kat sini pun selalu orang nasihat suruh bedung baby.. masalahnya... baby saya ni both tak boleh dibedung (ker I yang tak reti?) kalau selimut pun dah mengamok... hmmmm

    ReplyDelete
  4. mmg kalu bedung baby akan tido lama, pastu susah nak tekejut2.
    senang mami wak keje...

    ReplyDelete
  5. FAHIM AKU BEDUNG SAMPAI UMUR SETAHUN LEBIH KOT ... MMG BESAR SGT DAH SAMPAI KIAN BEDUNG GUNA KAIN BATIK DAH ... YG DIPOTONG 2 ....TAK DE HAL LA DIK OI ...LANTAK ORG LA NK CKP TU ANAK KITE TAHU LA KITE NK MEMBELA NYE ./

    ReplyDelete
  6. Anak kita klu berbedung, mmg lena tidur oh! Hehehehehe!

    ReplyDelete
  7. Tidur berbedung paling selamat tak terkejut kejut.kan. Lagi lagi kalau guruh time hujan tu.

    ReplyDelete
  8. wah pelbagai aksi yang ditonjolkan...he3...

    ReplyDelete
  9. oh camni rupanya bedung. hehe baru tahu.

    ReplyDelete
  10. ahahaha.. lawak la... danish sama macam azra.. suka keluar tangan time bedung.. tapi ibu kita siap mengaku.. anak2 dia 5 orang semua ok je berbedung.. sampai kat cucu dia ni, lilit la segala jenis kain, pasti boleh loloskan diri, kalau x dapat lepas kompem menjerit2 minta bantuan.. hihi..

    kita suka tengok baby kena bedung.. ala tomeynyer!!!

    ReplyDelete
  11. tgn kaki dah semakin aktif tu..nasib lekat lagi kain tu :-)

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com