Nov 26, 2014

Kelebihan VCO untuk ruam

Assalamualaikum wbt..

Haaaa..tajuk macam nak buat review je kan..gitu la lebih kurang..

Hari tu kan ada bagitau yang dak Danish kena ruam lampin.. serius aku terseksa gila tengok.. setiap kali tukar pampers, baru buka seluar, Danish dah sebok menggaru celah peha dia tu.. hadui la nakkk, hemak sangat tak sampai hati tengok..

Pastu ada yang suggest apply krim Buds tu.. aku cari dah kat Farmasi, tak ada weyhhh.. geram gak la.. kat tempat aku bukan ada baby center.. sudahnya, aku gigih la google.. kot² ada cara lain yang berkesan.. ternampak ada yang share kata suh apply VCO aka minyak kelapa dara.. 

KEBETULAN, ada lagi balance VCO aku punye yang aku makan masa mengandung tu.. ada la lagi 4 biji macam tu.. dengan bismillah dan selawat, aku apply.. hari pertama..hari kedua..masuk hari ketiga, memang ada perubahan.. Alhamdulillah..aku lega sangat².. Danish memang still menggaru sebab ada lagi sikit² ruam dia.. dan sekarang, dah semakin helok..tapi VCO tu dah habis pulakkk.. arghhh, sakit pulak hati kite ni.. hahaha..
hah..aku guna VCO ni.. sangat berkesan.. kulit pun akan cantik, tak ada bekas parut..insyaAllah.. skang ni ruam tu tinggal sikit je..

oleh kerana berkesan, aku nak teruskan guna VCO.. maybe pasni beli jenama lain la.. leceh tau nak koyak tiub dia tu...hahaha.. dan skang aku aim Tropika - Minyak Kelapa Dara (VCO) Blackcurrant.. menyesal gak la dulu awal² tak nak beli.. grrrr...



sumber gambar : google

aku nak beli yang ni la.. tengok dia punya kelebihan, memang bagus.. ataupun aku nak beli satu set semua.. muahahaha..orang tamak dapat banyak maaa...

10 comments:

  1. Vco mmg bagus. Boleh jg beli di cosway...

    ReplyDelete
  2. seriously mmg bagus tropika nie punye product..mek mmg guna produk nie..baik herbal lotion die smp la ke minyak2 segala..very recommended!

    ReplyDelete
  3. apply minyak but but hpa pun ok ... cepat kering ...
    tak pun bepanthan

    ReplyDelete
  4. boleh jadi panduan untk shark akan dtg..
    hehe.

    ReplyDelete
  5. vco memag bagus sis
    skang akk pun consume vco dengan habatus sauda

    ReplyDelete
  6. Oh vco tu bagus eh..Boleh jugak nak try tapi masa baby memang betul senang kena ruam..Mujur Aisyah sekarang dah ok..

    ReplyDelete
  7. Vco mmg bagus . Tak kira brand apa pun

    ReplyDelete
  8. vco ok untuk ruam yer?nti nk try la.dak thaqif 2-3hari ni pun naik ruam juga.huhu...

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com