Nov 26, 2014

Kempiskan Perut

Assalamualaikum wbt..

Semalam otw balik keje, tak pernah² dengar radio Suria fm, aku dengar gak semalam.. topiknya, lebih kurang macam azam menjelang 2015.. haaa, gitula..

ada sorang ni, nama dia Yana..sungguh aku dengar..azam nak kempiskan perut.. bersalin bulan 4 hari tu.. normal la lepas bersalin perut buncit..aku pun sama..paling best ayat dia, "kalau baring ke kanan, perut pun ke kanan..baring ke kiri, perut pun ke kiri.." siyes aku berdekah dengar.. hahaha.. 

Adik ke kakak Yana,kite sama weyhh.. aku ni puas la nak kempiskan perut.. tapi macam mat jenin je.. konon la dulu rajin sit up..pastu hampeh.. ohoiii, bencinya.. masa dalam pantang, rajin aku berbengkung dan memang berhasil.. habis pantang 100 hari, makan tak hengat... bukan makan, tapi membedal.. pastu hambek, berlapis perut..

kalau tanya berat, memang tak la berat mana, 42kg je.. okla berbanding sebelum mengandung tu, 38.5kg.. berat dah ok sangat.. kebuncitan je melemaskan aku.. kadang² Danish guna buat memanjat.. ko hengat lipatan perut  ni apa Danish, tangga?? 

bukan perut aku..aku cilok dari Google.. ni contohhhhh



so..ada petua tak cane nak kempiskan perut..hahahaha.. aku siyes la weyhh..

17 comments:

  1. hahahaha.. epik gila perut ke kiri dan ke kanan tu..

    ReplyDelete
  2. Saya pun dalam proses nak kempiskan perot, walaupun saya tak mengandung dulu...hahahaha

    Ramai yg silap faham...sangka kan dengan jaga makan + buat sit up 1000 kali sehari, perut boleh kempis...hahahaha.
    Sebenarnya, kena buat cardio exercise utk buang general fat..utk boost metabolism...Cardio at least 20-30 min per session, min 3-4 kali per week...jogging ke, swimming ke ..cycling ke...dan combine la sekali dgn sit up + jaga makan...Sebab aim nya ialah to reduce % of body fat...bila % body fat kurang, baru perut slim...Tu pasal ramai yg kurus, tapi berlemak/perut buncit..termasuk wanita, dipanggil as skinny fat

    ReplyDelete
  3. kenapa mcm sama je kite ngan yana tuh...kompius jap..rasenye mcm xde kol suria fm..apatah lagi nak pakai nama yana bukan nama sebenar..ahahahahahhaha..

    perut xleh nak wat ape..perut kene potong lagi susah mau jaga..huwaaaaaa..

    ReplyDelete
  4. berat 38kg je? gile ringan akak dulu

    ReplyDelete
  5. Sue pun alami masalah yg sama..huhu..

    ReplyDelete
  6. standard la mana perempuan yg penah mengandung mesti ade perut ke depan .... janji jgn terlalu mengeleber sudah ....
    nk dpt yg mcm model .... huhu jgn harap la .. cam aku ni bdn kecik tp perut lg besar ... hahahhaha

    ReplyDelete
  7. Tu la ai pun nk flat belly 😭😭😭
    Dh la malaih nk Senaman
    Just recently rajin but Zumba n sit-up
    Ai avoid eat sweets uols

    ReplyDelete
  8. hahahaha I ni kalau tak kembung pun dah syukur sangat, nak kempis... errmmmm nnt pandai la dia kempis sendiri hihihi. owh dear I makin turun berat ni....takmo!!!!

    ReplyDelete
  9. 42 je.. kuruih mommy danish ni.. jelouse

    ReplyDelete
  10. hehehehhe lawak ler. Mengalami masalah yg sama jugak. jom telan omega shaklee mihmih

    ReplyDelete
  11. akak pun sama...perut buncit stressss, abis asik makan je camana ni? Hehehe, pasrah dan redha la..tapi tetap berazam nak kempiskan perut.

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum tina.. hahahaaaa i feel you. sheila bengkung pakai yang jenis zigzag tu. sampai takleh ikat dah sebab pinggang da dapat shape lama tapiiiiiiiiiii perut tak kempis... stress oi...

    ReplyDelete
  13. susah nak kempis perut ni , paling susah hehe

    ReplyDelete
  14. baby suka baring atas perut....dia ingat tilam air agaknya.

    ReplyDelete
  15. Kih3.. Lawak gak ayat dia.

    Biasalah bab perut tu. hihi. Tp dah byk bulan kot dia bersalin bln 4 skrg dah nk hujung tahun. Kenalah usaha lbh bg flat perut tu. bkn apa.. Nnt klu berisi lemak lg dan lagi.. Mmg payah nk bg rata perut tu . Pada akak sblm hamil kembali perlu dpt perut yg kempis kot.. Klu x lg la payah nnt

    ReplyDelete
  16. perut iolss pun selambak lagi ni. huwaaaaaaaaa.... dah la berat xturun2. :(

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com