Nov 5, 2014

Kereta Baru

Assalamualaikum wbt..

waaa, baru boleh bernafas hari ni.. 2hari bz dengan kerja.. *konon*..

macam biasa, entry dalam draft, tak menyempat publish.. kan pernah sebelum ni aku cerita pasal baby walker untuk Danish.. memula memang aku tak nak beli.. sekali lagi, TAK NAK BELI.. tapi sebab aku kerap berdua je dengan Danish kerana husband kerap OT, jadi aku susah nak buat kerja.. nak masak, cuci pinggan.. etc..etc.. pernah la masak sambil dukung anak, tapi BAHAYA.. terpercik minyak tu, naya aku.. dan pernah Danish hampir terkena air panas sebab dia tarik termos masa aku tuang air panas dalam tu.. berderau darah hemak ni..

kesudahannya, aku terjebak beli.. kan aku berkira² sama ada nak beli atau tak.. akhirnya beli jua.. ni pun pengaruh dari Sheila.. kan anak kami geng walau tak pernah jumpa lagi.. hahaha..Sheila pernah up pasal dia beli walker untuk Adam kat My Dear Warehouse sale.. aku memang tau ada jualan tu, tapi sebab kekangan masa, memang tak dapat pergi.. tetibe, ibarat orang mengantuk disorongkan bantal, ada la insan berhati mulia nak tolong belikan.. mekaseh ISMA!!! 

ni adalah walker yang menjadi pilihan hati..sama selera dengan Adam.. *pinjam gambar Sheila*.. tengokla harga dia... kemain banyak less.. mak meroyan kejap tengok.. walker lain ada macam² hewan, macam semak..hahaha

ni lah hasil rembatan Isma.. baik hati sungguh tolong aku.. wuwuwu..terharu.. *lari tutup muka*

dannnn, kami!!! Kiri tu la Isma dan anak comel dia, Azra.. aku dah macam si bongkok pulak.. hey, baju tu yang besar ye.. *salahkan baju pulak*.. percaya tak, ni adalah kali pertama kami jumpa.. terujaaaa.. panas² pun mampu amik gambar..

perasmian kereta baru oleh anakanda beta.. mujur tak ada acara potong reben.. 

sampai je rumah, laki bini tak menyabor..terus pasang walker ni.. anak terbiar bergelimpangan kat depan TV..miahaha.. tapi okla, senang sikit aku nak buat kerja.. zup zap siap semua, angkat semual dak Danish, guling² atas toto kat depan TV sambil tengok chanel OASIS.. *chanel feveret Danish*.. 

Terima kasih banyak Isma sebab sudi tolong saya.. Terima kasih gak kat Sheila sebab berjaya pengaruhi hemak Danish ni.. hahaha.. 

okbye

16 comments:

  1. Takpe kalo letak kejap2 dlm walker jika dibawah pengawasan org dewasa. Sue faham :)

    ReplyDelete
  2. suka la Danish tu..pasti ni vroom vroom..hehe

    ReplyDelete
  3. oh best dah ada kereta lepas ni tawaf satu rumah la ye danish !

    ReplyDelete
  4. sama la kite guna walker untuk kesejahteraan bersama...hehe...senang ibu nak buat krja. pakai walker kat rumah je. masa kat rumah opah dia (time kite kerja) meniarap sahaja.

    ReplyDelete
  5. waaa da ade kete baru lah dia hihihi. Zara dah tak mau duk dalam kete bila dah pandai merangkak pastu keje nak memanjat pastu pelepunggg jatuhh. aduh haha. Kalau ada kawannya nanti mau kene lepuk jela anak eka ngan kakak zara hahaha

    ReplyDelete
  6. walker nie sebenarnye penting jugak..letak kejap2 je pun kan sementara nak masak la nak mandi la solat la..lgpun budak2 xnk duk lama pun dlm tuh..10minit duduk pun dh merengek nak kuau..kang bile dh besau skit, danish main chak2 ngan mommy sbb sendri kuau dr walker...hehe..

    ReplyDelete
  7. dah ada 'kereta kebal' ni memang abis semua benda dihadapan dilanggarnya nnt.

    ReplyDelete
  8. elok baik je danish dlm tu.. suka ye dpt kete baru...

    ReplyDelete
  9. seronok la dapat kereta baru ya baby tu

    ReplyDelete
  10. walker ni ok la .. selamat klu time time kta kat dapur .. selamat sikit anak tu .. sbb tak de sebuk nk merangkat kutip tah hape msuk mulut ... mulut diorg diam sikit klu time tu mak nk terberak ke hape ke klu dok dlm walker tu ...

    ReplyDelete
  11. comei nya car baru danish. akk dulu beli 1 je boleh guna sampai yaya.
    lps yaya dh nak bole berjalan tercabut roda dia...

    ReplyDelete
  12. danish, pinjam kereta boleh ? :D

    ReplyDelete
  13. geram plak tgk dak danish ni..bulaaat jeehahaha..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com