Nov 3, 2014

Nasi kukus ayam panggang @ Cowboy Place, PD

Assalamualaikum wbt..

Hari tu memang nak cerita.. pastu lupa.. semalam belek gambar kat enpon, baru teringat.. adesss..

Kan hari tu aku ikut husband pegi kursus kan.. masa otw nak ke hotel tu, husband ada tunjuk satu kedai makan ni.. dia kata dia pernah makan kat situ masa ada konvoi dak² neo.. dan tak sangka pulak la masa nak balik tu dia bawa aku makan kat situ.. pelanggan cuma kami je.. hahaha.. bukan sebab tak laku, tapi kami datang hari biasa, memangla tak ramai.. cer datang hari minggu, sure penuh.. parking pun susah.. 

(gambar dah hilang pulak bila aku nak up pagi ni.. dah sape pulak delete?? tsk..tsk.. danish kot sebab beliau suka main enpon aku pastu tahpape beliau tekan)

aku amik dari Google..mekaseh ye tuan punye gambar..
konsep kedai makan ni adalah cowboy.. sebelum tu nak kabor, menu adalah nasi kukus dan ayam panggang.. ada gak kepak..sosej..pastu apa tah, tak ingat.. harga bagi satu set nasi kukus adalah RM6.00.. air pulak hanya ada 2 jenis, EPAL DAN TEMBIKAI sahaja.. tak ada air lain.. ayam panggang adalah SERIUS TERSEDAP..SOS PUN MABELES.. aku siap mintak nasi tambah.. mampoo?? patutla aku gemuk, kuat makan.. tapi ayam memang best.. besar, jadi puas makan.. kenyang..

konsep kedai ni macam aku cakap tadi adalah cowboy sampaikan budak² pelayan pakai topi cowboy.. deco kedai pun ala² cowboy.. ada pistol, pemanah, red indian, tanduk lembu..aku macam seram pulak duduk lelama..wakakaka.. 

nanti korang google sendiri la macam nasi kukus tu.. haishh, ilang pulak gambar aku.. kedai dia tepi jalan je.. betul² kat selekoh.. nanti kalau korang datang PD, jangan lupa cari kedai makan tu ye..

=)

11 comments:

  1. pegi PD kena try ni ..mcm best jer..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum tina. sedapnya nasi kukus.. i like it! hehehee

    ReplyDelete
  3. Penah makan ayam cowboy ni masa gi pD. Tpi abg ipor tapu ayam je. Sos hitam dia sdap kan hehe.. Tapi mcm tringin je akak sbut ni. Nak lagi laaaaaas

    ReplyDelete
  4. owh tak sangka kat pd dah ada. sebab selalunya tengok banyak kat kl

    ReplyDelete
  5. Ada kedai kelantan depan kubur kat area situ pun best..

    ReplyDelete
  6. okayh, kalau gie pd dh tau dh nak crk kedai makan mana..hehe

    ReplyDelete
  7. how canI miss thi spost, and this place. hahaha eh sebenarnya kedai macam ni yang best, tak payah sedai banyak menu yang penting menu utama adalah keutamaan, errrr sedap. alahaiii nasi kukus....

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com