Nov 7, 2014

Rindu

Assalamualaikum wbt..

Hari ni, naluri keibuan aku terlebih.. tak tau ngape.. asek ingat anak je.. rinduuuu je.. tak tau apa pasal.. dan hari ni, aku terbawa lagi topi dak botak tu..pakej dengan sapu tangan masam lagi.. elok sangat la tu, boleh lepas gian..wakaka..

bila baca entry Falsya pasal mek Qisya dah setahun, memang betul la.. rasa macam baru je merandungkan dak Danish tu.. masih terasa tendangan penalti dan sudut.. masih terasa sedu² dia.. masih terasa kuit² kaki dan tangan dia.. dia menyiku.. wuwuwuwu, rindu giler semua tu..

pastu teringat masa dia merah lagi.. masih teringat saat skin to skin dengan Danish untuk kali pertama.. kali pertama Danish hisap susu.. kali pertama nanges kuat² sebab terkejut dengar bunyi petir.. tuptup, skang Danish dah besar.. dah pandai meniarap golek².. dah pandai minta perhatian.. dah pandai sebut ayayaya..mamama.. makkkk.. pastu apa tah lagi merepek.. 

hari ni double triple rindu gila² kat anak.. tak tau ngape.. mungkin sebab esok nak cuti, dah tazabar nak luangkan masa sepenuhnya dengan anak bujang tu.. Danish budak yang sangat² manja.. hurmmm, rasanya mommy tak manjakan Danish (tapi kadang² ada..ehh, selalu laaaa..) anak sendiri kannnn, nanti dah besar bukannya boleh sangat bergomol.. dah la lelaki, ko rasa nak ke anak lelaki nak cium² peluk² kite kat public.. sure malu.. masa kecik ni la kena selalu gomol.. 



walau orang selalu kata, "keciknya anak ko..", biarla nak, mommy tak kisah..yang penting awak sihat dan sangat aktif.. (kadang² sentap gak).. 

Danish, masuk dalam perut Mommy semula boleh tak? kita ulang balik masa mengandung tu.. hahahaha.. geramnya lahai kat anak aku tu!!! okbai.

9 comments:

  1. moment tu hanya ibu jee yg akan merasa...camtu laa akak rasa bila Zara semakin membesar...seb bek mengandung lagi...leh la rasa cane ada baby...hehehe..

    ReplyDelete
  2. nice..doakan PC juga moga dapat merasainya..amin

    ReplyDelete
  3. moment paling indah...wuhuhuhu...cepat tol anak2 membesar kan.

    ReplyDelete
  4. Alo tomei-tomei la ni dah besar mata bulattttt

    ReplyDelete
  5. sedihhhhh...betul2...sedih kan bile tgk anak dh besau..cepat sgtttt..

    ReplyDelete
  6. Ank sue pun yg 2 boys tu kalo dah besar mesti malu nk cium dpn public. Ms kecik ni je pun nk bersusah payah jg ank. Esok2 dah tua mesti kita rindukan saat ni kan. :)

    ReplyDelete
  7. Alahai.. rindunya. Takpe kecik besar asalkan sihat.

    ReplyDelete
  8. Hai dear.. Salam perkenalan. Nuha pun sometimes rindu bila ingat waktu mengandung and masa anak nuha newborn. Dah setahun 4 bulan berlalu.. dia dah besar. Means nuha dah semakin tua. huhuhu.

    Jemput ke blog nuha. Ada entry baru: 7 Strategi Melunaskan Hutang. Happy weekend!

    ReplyDelete
  9. agak2 la nk surauh danish masuk balik dlm perut ... awak mengandung la lg sorg leh rasa balik pengalaman ngandung tu ... hahhaha

    tp tu la prasaan mak mak ni kan ... aku pun sama

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com