Dec 12, 2014

Duduk diam-diam

Assalamualaikum wbt..

Sempena public holiday semalam..aku cuti.. haaaa, kemahen aku mention.. orang keje kat Selangor kekdahnya..

Dah plan nak lepak kat opis husband sebab dah semestinya kami dua beranak keboringan.. plan nak datang petang² sikit.. dapat wassap pagi tu, motor husband punoh pulop.. menyengih la aku, boleh datang awal.. hahaha, alasan.. tukang sebok kat opis tu aku dengan dak Danish..


merujuk gambar di atas (di baca #throwback), aku berdoa bertawakal sangat² supaya Danish tak meragam.. sebabnya, Danish tak pernah travel jauh duduk dalam car seat.. memang tu kerusi dia, tapi hanya untuk ke taska yang jaraknya sekangkang kambing je dari rumah.. 

macam² aku longgokkan mainan kat Danish.. yang Danish berkenan cuma kunci rumah.. haishhh, habis basah baju sebab dia gigit² kunci tu.. bagi mainan lain, dia sepak je ke tepi.. pffttt... 

Finally, sampai jua kat opis husband.. sampai ke pun kemain muka Danish blurr.. aku agah, dia pandang tanpa ada perasaan.. sabar je la.. 

yeay, pass untuk kuar rumah berjimba dengan dak Danish kalau husband keje atau ada kursus.. hahaha.. good boy Danish!!! yang penting, kasi Danish kenyang dan tidur nyenyak dulu sebelum keluar rumah.. 

6 comments:

  1. good boy Danish..itu maknanya dia suka jenjalan..:-)

    ReplyDelete
  2. Good boy danish...lega hati mama ye. Lps ni lg pjg kaki mama bw danish berjalan2...

    ReplyDelete
  3. cemas kot nak bawak anak jejauh klu drive sorang2..

    setakat ni dah empat kali travel bawak anak sorang2 dr cheras ke gombak..

    gigil..

    nanges jugak beliau..

    maka macam2 lagu la keluar dari mulut mak dia..

    ReplyDelete
  4. baiknya danish nak duduk dalam car seat, kalau baby akak mmg kirim salam la..Memang mengamuk jelah keja nya..Dahlah kitaorang tak boleh provokasi dia, tak boleh kasi dia mengamuk, memang kena banyak bersabar..

    ReplyDelete
  5. Good boy danish.. lega kan, bila anak duduk diam masa kite drive

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com