Dec 22, 2014

Geng ayah

Assalamualaikum wbt..

Sejak sejak dah masuk umur 8 bulan ni, Danish lebih kepada ayah dia.. ye, dah anak ayah sangat.. aku cuma tempat untuk dia nak tidur dan susu dan makan.. dukung, main, gelak, gurau, sendaloka bersama singer adalah dengan ayahanda beliau.. dengan aku susah giler nak gelak.. kadang² cuma acah² senyum je, sekadar amik ati aku sebagai mommy monster beliau..

Husband aku pulak jenisnya dalam seminggu mesti akan ada OT dalam 4hari macam tu la.. dan hari Jumaat sampai Ahad, memang hari ot dia.. Last week hari Rabu, kena turn dia OT.. balik umah dulu, after Maghrib gerak g ofis, sungguh la husband lambai dak Danish, tutup je pagar dan masuk kereta, berjujuran air mata.. melalak tak hengat.. puas pujuk.. sudahnya tunjuk video husband yang memang ditujukan untuk Danish.. barula gelak, tu pun sikit.. pastu menatap la gambar ayah dia kat enpon tu.. Grrrrrrr... macam kena tinggal pegi medan perang gamaknya..

Sekarang ni, boleh kata tiap Jumaat akan ikut husband OT.. wahhh, gumbira betul Danish.. sanggup bersengkang mata sampai ayah habis keje kul 10, baru nak tidur.. kadang² hari minggu ikut gak.. aku dah mula susah hati dah.. ayah dia selalu OT, kalau celik mata tak nampak ayah, meraung.. pujuk lak kena call atau hantar voice mesej baru diam.. hilang suara ayah, start mencebik bibir berlinangan air mata.. pasrah sangat hemak engko ni Danish..

Danish ni totally ikut muka aku.. mata besar, dahi luas..tapi melekat kat ayah.. adil la kannnn..


Gembira la dia dapat acah² buat keje depan pc, kat atas meja kerja ayah kann.. mommy nak layan IG pun xsenang.. pastu ketuk² keyboard gaya macam banyak keje je...

sedu sedan kena tinggal dengan ayah.. ayah pegi keje je pun, bukan pegi berperang.. adoila anak.. ilang kacak awak tu sayang..

so, anak korang lebih kepada ayah ke mak ye??

7 comments:

  1. yg no 3 ni anak emak, melekat macam koala bear..hehehe :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum tina. huwaaa sian tengok danish nangis. sebak oiiii T__________T"

    ReplyDelete
  3. hahaa..anak ayah sangat..
    sian mommy yang ngandong dia sembilan bulan..

    ;p

    ReplyDelete
  4. kih3...anak ayah sangat nih..
    adawiyah cengitu jgk...muka sejibik cam ayah..tpi bab menempel2 nie nak ibu jugakkk..sukooo

    ReplyDelete
  5. ololo...anje dengan ayah dia yer...dak thaqif manja ngn atok dia sajoo..

    ReplyDelete
  6. Hihi...comel betul..tak tau la husna ni mcm mana nanti...muka dah la ikut ayahnya..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com