Dec 1, 2014

IOI City Mall, Putrajaya

Assalamualaikum wbt..

Bukanlah nak review sangat.. saje share pengalaman dari orang yang dah pergi jelajah mall baru tu even tak tawaf habis.. memula niat nak shopping barang dapur kat Tesco, tapiiiiii..terkubur jua niat suci murni tu..

Sebelum ni dah round, tapi tak masuk pun.. aku parking kat B.. hurmm, entahla, tak pasti tu kat mana sebenarnya.. ikut je kereta depan.. masuk tu, tak paham nape guard suh turun kat parking bawah sedangkan kosong banyak lagi..

ok..kagum gak la sebab besar giler.. kedai pun banyakkkkkkkk sangat... ko akan rasa letih berjalan tawaf.. kalau rasa nak window shopping tu, macam hazab gak la kaki.. pertama sekali, escalator tak mesra stroller.. kena cari lift.. mostly lift adalah belum berfungsi sepenuhnya.. terpaksa gak guna escalator nak turun naik.. dah jumpa lift, tekan button, tak menyala.. jumpa lift lain, satu je boleh guna.. tunggu punya tunggu, tak kunjung tiba pulak encik lift.. meredah ratusan manusia, berlaga stroller.. arghhhh, menyesal aku pegi..

ternampak ramai orang bersidai kat tepi, aku dan husband pun jakun nak tengok gak.. "Pa, tu kot yang ice skating tuuuu.." cehh, yakin je kan aku kabor gitu kat husband.. rupenye betul babe.. wakakaka.. dak danish bersungguh tengok orang main.. macam best pulak nengok..lama gak la sebab dak Danish diammmm je tengok tu.. bila nak blah, dia boleh pegang pagar cermin tu takmo pegi.. cehhh..

Gigih 2 beranak ni tengok orang main ice skating.. 

besar gak la tempat ni.. berbaloi korang datang main.. berbaloi gak bawak awek, acah² pro, boleh pegang² tangan takut awek jatuh..brrrrr.....nasibla pakai glove..tahpape

pastu sambung tawaf, masuk Toy R Us, niat di hati nak beli bola-bola je untuk dak Danish.. penuhnya manusia dalam tu.. last² beli menan apa tah, tu pun sebab dak Danish pegang dah takmo lepas.. aku amik, dia marah.. Grrrrrrrrrrrr....
ni la hasil masuk Toy R Us.. menan apa tah tu.. suka sangat gayanya..  deyy Danish, Mommy dulu main guli je tau..

Kesimpulannya, mall ni best.. banyak kedai.. banyakkkkk sangat sampai ko sendiri akan tak larat nak pusing.. pastu konsep lebih kurang macam Midvalley.. kedai makan bahagian LG.. berkumpul kat situ sampai stuck..kami nak makan pun tak boleh, sudahnya makan kat Putrajaya je.. hazab bawa stroller.. disarankan jangan bawa kecuali ko gigih pegi ke lift.. BW je senang.. kalau ada escalator macam kat Alamanda tu best, mesra stroller..

korang pegila..rasaila parking free sementara gate parking dalam pembinaan.. muahahaha...

16 comments:

  1. HAHAHA.. RAMAI KATA CAM NAK PITAM ... KOSALAH HAI NAK PG KALAU CAM GITU ... TP DLM HATI ADA NIAT JGK NAK PG KIKIKIKI ..;P

    ReplyDelete
  2. Nak kena pi banyak kali baru habis tawaf..if sehari je mahu pengsan dibuatnya ;-)

    ReplyDelete
  3. hahahaha pandai dak Danish ni shopping, bagus... at least u know what u want. ice skating? huishhh kami kat sini pun tak pernah berice skating... apa lagi, bawak la danish try.

    ReplyDelete
  4. hari sabtu aritu cadangnya nak ke ioi ni sekalikk macam malas plak sebab tekak nak makan kat waffle stop alamanda. Takpe next month pegi lagi hahaha

    ReplyDelete
  5. Hehehehe...besar eh? Tak pegi lagi. Kat Sunway Pyramid pun ada ice skating....tp dah boring. Kecik je. Yg kat IOI ni, nmpk bsr.

    ReplyDelete
  6. yeah malam ni nak p. harap2 x de orang hahaha... thanks untuk review nie.. =D

    ReplyDelete
  7. Memula ni memang penuh jer. Akk gi masa lunch pon penuh tempat makan. Berpusing2 gak nak cari parking. Tak habis tawaf lagi ni.

    ReplyDelete
  8. kite pun blum habis tawaf lagi...beso nau...ari tu g byk lg kedai blum bukak

    ReplyDelete
  9. mmg betui ...ai berdukung ni pung nk pengsan .... bila tgk makin ramai masuk kami lari keluar .. harhar

    ReplyDelete
  10. escalator yg mesra stroller mcm kat alamanda tu ada tapi setakat dari tempat parking sampai ke LG je.

    ReplyDelete
  11. teringin nak pi...tapi nmpak nya cam x sesuai plak nak berangkut anak2 pi sama...

    ReplyDelete
  12. sakit kaki jelajah ioi hari tu, besar sangat

    ReplyDelete
  13. teringin nak pi sana tapi malas nak nganggkot budak sama,,manusia ramai yg amatttt...

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com