Dec 1, 2014

Perjalanan paling bosan

Assalamualaikum wbt..

Asal Isnin je semua bosan kan..hahaha..ye, memang bosan..

Perjalanan paling bosan bagi aku adalah perjalanan pegi dan balik keje.. pegi dan balik dah makan 60km.. ada 2 alternatif jalan untuk aku.. Highway atau jalan kampung.. aku prefer jalan kampung sebab tak bergaduh dengan orang lain.. kalau highway, musti terlaju² drive sebab sebok kejar kete depan.. gila!!

pastu hari ni, bertambah bosan bila kebanyakan traffic light yang aku lalu, tidak berfungsi.. hadoi la.. nak melintas tu la hazab.. nasib la kereta belum banyak.. sape pernah pegi KLIA ikut highway Putrajaya/Puchong.. akan ada satu simpang empat.. kat situ pun pernah gak lampu tak menyala.. mentabah je aku nak melintas dari Dengkil ke arah Jenderam.. pheww..

nahhhh..kalau bukan spesis hati kering, ko tunggu la sampai jalan clear.. sempat aku snap gambar.. masa ni kereta dari arah kanan dan kiri lebih menguasai..


Kesimpulannya, aku sebenarnya sangat malas bila kena drive pegi dan balik keje.. kan best kalau ada supir..wakakaka.. okbye..

13 comments:

  1. Jangan kata sis yg 60km..
    Ahkak yg dekat pn malas nk drive..
    10km je pong tp xsuka drive...hahahah

    ReplyDelete
  2. traffic light rosak mmg masalah..nak2 pulak kalau kat jalan2 besau..driver2 semua nyempat nak jalan..bersimpang siur kete..adehh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pun..lg la klu yg kereta besar, kite yg kecik ni kena la mengalah..

      Delete
  3. Assalamualaikum tina.. heeee bertabah ye bawa kereta tu. hehehheee

    ReplyDelete
  4. tapi traffik light dengkil- jenderam tu selalunya ada polis trafik jaga... lancar jugaklah perjalanannya... tp diorg jaga waktu pergi dan balik keje je la

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy g keje awl, mmg xjumpa polis trafik.. balik keje je jumpa.. mmg lancar klu diorg jaga..

      Delete
  5. tahap kesabaran kena tinggi tina ooii

    ReplyDelete
  6. GRRR SGT KALAU PEPAGI NAK PG KERJA ADA TRAFFIK LIGHT ROSAK HUHUHUHU .....

    ReplyDelete
  7. eh I dulu pun malas pergi dan balik kerja, walau tak drive. kalau boleh memang tak nak pergi la kerja tu... hahahaha kan dah dapat.. sekarang melangut rasa bosannya kat umah, nak kerjaaaaaaa.

    ReplyDelete
  8. Sama lah ngan akk tina. Dah lah jalan sesak nak maps.

    Erkk...memang stress klo traffic light rosak.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com