Dec 17, 2014

Selama 8 bulan

Assalamualaikum wbt..

aku dah tak ada modal sangat nak membebel..atau dalam erti kata lain, aku malas.. 

Semalam genap anakanda beta 8 bulan usianya.. wahh, beta tuu, curlasss.. dalam usianya genap 8 bulan, badan menten halussss je.. 

selama 8 bulan aku jaga dan besarkan dia, kadang² pernah jadi hilang waras.. marah anak tak tentu pasal bila dia nanges minta perhatian.. pastu mula la membebel.. dan pernah aku biarkan Danish nangis kat katil, aku mampu tengok je.. masa tu macam orang hilang akal.. Danish kecik lagi kot, belum tau apa².. tapi tak lama, aku angkat dan dukung dan masa sama aku ikut nangis.. kerana itu la kami bawa Danish ke Darussyifa'.. 

8 bulan..sangat aktif walau belum pandai merangkak..belum tumbuh gigi..tapi semakin bijak.. sebab apa aku kata bijak.. sebab malam tadi, aku demam dan memang tak larat sangat nak layan Danish.. bagitau, "Danish dengan ayah ye, mommy demam..tak larat nak layan..".. seolah faham, Danish tak pandang aku pun.. sikit pun tak minta aku dukung.. good boy.. tidur nak peluk Danish pun takut².. terima kasih sayang² mommy..

love u sayang!! (umur 2 bulan)

15 comments:

  1. Kena bnyk sbr melayan ank..anugerah yg xsemua dpt...bila marah tu..ingt saat2 hepy lahirkan die..insyaallah...comel danish..dah pndai ek..

    ReplyDelete
  2. Kan ada masa akak pun cam tu tau, rasa cam tak boleh control rasa stress...Tapi bila dah tenang, insya allah kita boleh handle semuanya....Sebab tu jadik ibu tak senang..

    ReplyDelete
  3. sama lah kita..penah jugak biarkan je mel nangis sbb dah hilang punca nak buat apa... buat apa semua tak kena..dia asik nangis je.. pastu dah penat nangis agaknya, cujen amek n tetekkan kejap..terus tido..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum mizz..sekejap jer dah beso kn..:)

    ReplyDelete
  5. haah kan..kadang2 kalau anak nangis x berenti, kite pulak ikut sama nangis.. rasa nk cubit je.. tapi sabar laa.. dia bukan tau apa pon... =(

    ReplyDelete
  6. haloh haloh somelnye danishhh..besau dh iye..biasa lah tina..kadang tuh sbb letih in terms of everything..tuh yg terlps tuh kenkadang..

    bgs danish xkacau mommy ye..tau mommy xsihat..kalau mek xleh..die mesti nak melepet bile time tido..kalau xsihat risau ke die takut jangkit..tp lg suruh gie ke apaknye, lg laju die mengensot gie ke mommynye..hurmm..

    ReplyDelete
  7. Pernah rasa begitu juga, kita tinggalkan dia kejap spy x terlepas perasaan pd anak. Mmg jadi ibu kena byk2 bersabar. We are in the same boat. Bertabahlah ye :)

    ReplyDelete
  8. memang!..

    kadang2 kita akan rase MALAS nak layan kerenah anak..
    sebab rase PENAT..
    kadang2 MARAH jugak..

    tapi ape la anak kita tahuuuu..
    kesian mereka..
    kita balik rase MENYESAL tak sudah...

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum tina. i feel you! pernah gak jadi umi yang garang tetiba. pastu nyesal balik..sian baby tak faham pape kan.. hmmm ehh comellah danish.. cam muka adam pula hihiii

    ReplyDelete
  10. huhuhu.. pernah ada perasaan macam tu.. tapi bila tengok si anak.. terus nangis.. sedih.. huhuhu..
    Moga ibu cepat sembuh hendakNYA.

    ReplyDelete
  11. kadangkala, mmg terpaksa biarkan baby nangis kejap..sebab kita dah penat sangat/ malas nak pujuk, kan? hahahaha...

    tunggu la Danish dapat kaki nanti...melasak !

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah bahagia rasa baby sihat ya Tina

    ReplyDelete
  13. ibu muda slalu nya cam tu la.... sbb mati akal nak handle anak ... normal la tu dik ....
    tp biarkan anak menangis tanpa henti tanpa melayan die sekejap kadang tu perlu untuk refresh minda kita .... nk calm down klu tak lagi stress tak terkawal jawabnya ....

    ReplyDelete
  14. comelnya danish 2 bulan! anak saya pun dah nak 2 bulan.. :)

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com