Mar 28, 2014

Shopping di Pregnancy, Children and Baby Expo - PICC, Putrajaya

Assalamualaikum wbt...


Ok, kesahnya shopping tu hari Sabtu.. tapi sampai laaa ni, baru nak update cerita.. tak sempat la uols... bila tengok ada keywords yang melekat tu pasal review shopping kat expo tu, maka hemak pun nak share sikit.. tapi macam dah terlambat.. tapi ada aku kesah.. cuma kecewanya bila aku langsung tak dapat nak share gambar.. sebabnya, enpon ni tetibe gile bila tak leh connect dengan pc..

Memandangkan shopping hari Sabtu dan expo tu start hari Sabtu, rasanya macam banyak booth yang tak buka lagi.. macam sikit je lagi.. sampai je sana, kena berebut dengan diorg yang nak g pesta buku.. phewwww... berpeluh hemak.. rasa nak pitam.. dah la kena jalan jauh sebab parking tak ada.. gagah jua mendaki.. tau je la PICC tu kannnn..

1st kedai yang hemak nampak, baju-bajuan.. tidakkkk, hemak dah banyak beli baju, mitten, booties..even harganya sangat murah, hemak tak tergoda.. voley?? target nak cari drying rack, bantal karipap, breastpad, bengkung, breastpump.. tapi kecewa sebab breastpump cap Snowbear yang aku cari tu tak ada.. sedeyhhh mak.. drying rack yang aku beli jenis leh bawa travel.. tapi tersalah beli kaler.. kaler pink pulak yang aku rembat.. rupenya lebih kurang gini la..

ginila rupenya..aku teramik kaler pink.. harga murah gak, RM15..

pastu beli bantak karipap.. RM10 je.. beli bengkung tapi macam mahal sikit, RM50..yang breastpad tu aku tak paham berapa harga dia sebab ada dua label harga.. bayar je la.. beli yang jenama Autumnz..

beli yang ini sebab boleh cuci..tapi tak tau la tahan berapa kali basuh kannn...

tak ada la banyak sangat aku membeli belah kat expo tu plus kedai pun tak banyak.. pusing² seploh minit, dah habis pusing.. pusing sekali lagi.. tak de la best sangat.. siap membeli tu ke expo buku pulak.. walaupun kaki dah sakit, ku tahan jebat.. konon nak membeli jugak, tapi memandangkan beratur kemain panjang, mak kensel..

setakat ni barang semua dah ada.. cuma breastpump je la belum lagi.. ngah tunggu stok.. orang tu kata ujung bulan baru ada.. tak apa, mak tunggu.. semalam baru dapat tilam baby.. adiah dari akak aku.. mekaseh mak ngah!!! baby DE sukewwww tau.. tapi ntah bila baby DE nak baring atas tilam tu.. masuk 38minggu dah duk dalam perut mami ni..


kelmarin melawat adik ipar aku yang dah selamat melahirkan anak kedua dia.. baby girl.. Sumaiyah namanya.. alahaiiii, comel sangat.. masa dukung baby Sumaiyah, kemain baby DE menendang.. jeles ke nak oiii.. ayah lak jenis takut pegang baby, acane ni?? erkkk..




notakecik : nak cuti awallllll...tapi time ni la ada budak baru masuk.. sape nak training?? ok, pening!!
Read More

Mar 25, 2014

Pergi tak kembali | Salam Takziah

Assalamualaikum wbt..


Ramai dah sedia maklum akan berita terbaru yang kite dengar akan kehilangan pesawat MH370.. Ya Allah, aku betul² tergamam..terkejut..sedih..even aku memang tak ada kena mengena dengan penumpang mahupun krew penerbangan..

Tak dapat aku bayangkan akan keadaan cemas diorg sebelum terhempas.. Allahuakbar..

Tak tau nak kata apa lagi..

Alfatihah dan salam takziah untuk seluruh keluarga penumpang dan krew pesawat MH370.. 









notakecik : tak dapat aku bayangkan kalau aku yang berada di situasi ahli keluarga atau rakan mangsa.. :(
Read More

Mar 21, 2014

Rezeki mencurah-curah ke ladang gandum mak buyong

Assalamualaikum wbt...Salam Jumaat..


wahhh, kejapnya dah Jumaat kannnn.. aku ni lak makin debor gitewww.. 



So, hari Jumaat ni nak share rezeki yang aku dapat.. macam biasa, Nuffnang la..apa lagi.. yela, dah lama kot tak dapat CPUV.. langsung tak ada iklan melekat awal tahun hari tu.. sampai la beberapa hari lepas, baru pasan ada iklan jejoget kat blog.. rupenya CPUV.. Alhamdulillah.. baru niat nak buang iklan, terus dapat CPUV.. takut lettewwwww... wakakaka..

Walaupun tak banyak mana, at least ada la jugak.. TQ Nuffnang... Dah ujung² bulan 2 baru masuk.. okla tu dari tak ada langsung..



Pastu hari tu kan aku ada join GA si budak RARA tu.. Alhamdulillah...menang jugak.. dapat la no.6 dan bestnya, aku dapat hadiah voucer pembelian barang baby.. nahhh, rezeki baby!!! 
nampak tak?? no.6 tu.. dah laaaaaaaaaaama aku tak join mana² GA.. kali ni memang betul² rezeki baby sebabnya hadiah dia besttt..


ni la hadiah yang aku bakal dapat.. semalam dah pilih hadiahnya.. dapat 2pasang baju.. plus stokin comelssss ni.. teruja koooo... terima kasih kepada penganjur dan penaja hadiah GA ni.. mak suka sangat!!!


ehhhh korang, kepeningan aku nak cari pengasuh dah setel dah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah... Alhamdulillah...bersyukur sangat.. ini pun dikira rezeki baby.. Allah permudahkan urusan aku dan suami.. syukur sangat.. tinggal menanti si kecik ni keluar.. sayang, mami dan ayah tak sabar nak tengok kamu tau..




notakecik : sedang berkira² nak cuti awal sebab aku rasa macam dah larat nak jalan..nak duduk lama..nak berdiri..
Read More

Mar 19, 2014

Pening cari pengasuh

Assalamualaikum wbt...


Berikutan entry tadik, ramai yang mintak aku ignore spesis manusia macam tu.. uols, no worry ok.. hemak ok je..hemak buat entry tu sebab nak kasi tau beliau bahawa memula je hemak terkesan.. kendian dah ok dan hemak hepi je.. lagi dilayan kang, lagi sakit hotak kau..


memandangkan dis week hemak dah masuk 37weeks ngandung, macam² ada dalam pikiran ni.. bersalin nanti sakit ke?? kalau sakit pun tak apa la sebab tak sabar nak jumpa my sayang lil caliph ni.. hari² duk menendang, so nak nengok perangai sayang hemak ni bila dah kuor nanti..

pastu duk pening nak cari pengasuh skang ni.. dah tanya dah kat 2orang kakak ni.. yang sorang tu memang nak jaga, tapi dia duk ngambik nganto anak dia g skul.. takkan nak hangkut baby.. yang sorang ni lak dah menjaga 8orang.. fuhhh, no..no..no..ramai sangat.. 

bila keadaan macam ni, baru la rasa kelam kabut.. kalau sebelum ni hemak pening nak cari bidan..skang pening cari pengasuh.. memula ada la diskas dengan akak aku dan husband aku nak hired bibik je.. tapi bukan bibik indon la.. pepikir balik,mungkin tu jalan terakhir la..

dalam masa sama, aku agak cerewet sebab tak nak pengasuh yang jaga budak ramai.. yang tak kenal.. yela, kalau pengasuh tu jaga budak reramai, tak tau macam mana dia bagi perhatian kat reramai tu.. so lil bit risau la.. 

ada la yang kata, "baby xkuar lagi dah sibuk cari pengasuh".. so what?? masalah anda ke?? 

mak aku lak senang je.. anta baby ke kampung.. jenguk sebulan sekali.. no..no..no..again.. ke sana ke mari hemak usung dalam perut, tetiba beliau duk kat kampung.. wuwuwuwu... 

apa pun, moga segala urusan aku dipermudahkan.. insyaAllah.. 




notakecik : BE nuffnang dah banyak..tapi tahap nak update entry tu makin kurang.. nape la time malas cenggini nuffnang baek hati sangat??
Read More

Aib | Dosa

Assalamualaikum wbt...


untuk si pengomen cik anon.. aku masih teringat kata² kau.. aku tak terasa..cuma aku sedih bila macam² ko tuduh aku dengan perkara yang tak benar.. ko tau ko sape.. aku rasa ko masih rajin baca blog aku.. nak korek segala cerita aku supaya senang ko nak sampaikan kat orang lain.. teruskan lah.. 



sekalipun aku berdosa, sekurang²nya aku berusaha untuk berubah..bertaubat.. anda bukan tuhan.. kalau anda masih dan selamanya nak berdendam dengan aku, itu urusan anda.. dendam lagi buatkan hati anda hitam.. terima kasih kerana masih tak putus² fitnah aku.. terima kasih..


anda dengan yakin canangkan cerita tak benar kepada orang lain.. anda buat tuduhan yang macam².. itu juga urusan anda.. fitnah la selagi anda mampu.. jika nanti mulut anda dikunci, jari anda kaku..mungkin tuhan tak izinkan lagi anda berbuat demikian.. teruskan la prasangka buruk anda..



anda tak pernah selidik hakikat cerita sebenar.. tapi rasanya tak perlu selidik sebab antara kita tak kena mengena.. tapi kisah hidup aku masih menjadi PERHATIAN anda.. walau dah bertahun², anda masih kejar cerita sensasi.. aku mengandung pun ibarat salah pada kau.. 



mohon anda fahamkan kata² ini.. kita takkan senang kalau masih berterusan memfitnah orang dengan cerita tak benar.. sudahnya nanti, anda sendiri terkena semula.. aku tak doakan yang buruk² untuk anda.. cuma berharap moga hati anda lebih bersih.. aku tak nak nanti anda merangkak cari aku hanya nak pohon kemaafan di mahsyar kelak.. 



sesungguhnya aku nak update entry baru pun susah bila mana ada manusia yang baik hati dan rajin yang kerap berkunjung ke blog aku semata² nak amik tau kisah rumahtangga aku luar dalam.. pukul canang cerita aku dan aibkan aku.. terima kasih.. aku kuat demi anak aku..


Jutaan TERIMA KASIH untuk anda.. =)



notakecik : Moga dijauhkan dari sifat begini..
Read More

Mar 13, 2014

Shopping barang baby lagi...silakan

Assalamualaikum wbt..


Mengantuk  gila babas.. hadoila...




okla, aku just nak share mende ni je even ada yang dah tau.. saje nak hebahkan..


untuk bakal emak mahupun yang dah jadi emak, silakan la terjah expo ni ye..


Location:
Putrajaya International Convention Centre (PICC)
Dataran Gemilang, Presint 5 62000, W.P. Putrajaya

Summary :
Hot items discpunts 20%!! Lowest price guaranteed

Happening from 22th - 25th March 2014, it will feature an estimated 140 booths ranging from baby and children apprels, strollers, toys, feeding and bay care, pregnancy beauty services.

Time : 
10.00 am to 9.00 pm

Brands offered :
Avent
Tommee tippee
Bbebe
Baby organic
Medela
Snugly
Simple Dimple
Fisherprice
Glorier
Coway
Santa barbara stroller
Anakku
Eve's magic


Amacam, ok tak?? aku ni pun macam nak terjah.. tapi macam dah larat.. dan kalau belum meletup lagi, mungkin nak gagahkan jua sebab dekat je dengan rumah..




notakecik : mohon dipermudahkan semuanya.. andai ada yang masih nak bermusuh dengan saya, silakan.. anda cuma bermain api dengan diri anda sendiri..
Read More

Karut

Assalamualaikum wbt...


Aku tak paham la apa fungsi bomoh yang dipanggil@yang datang sukarela tu.. hadoi la.. buat malu je aku rasa.. percaya ke mende alah gini ni?? tau tak yang depa ni macam dah permainkan perasaan keluarga waris.. so, apa hasilnya wahai tok moh??? ada jumpa?? kat mana??






syirik la weyhhh.. ngarut semua ni..

dah dah la tu nak main bomoh bagai.. dan bagus la tindakan JAIS yang nak pantau suasana kat KLIA tu.. jangan sesekali bagi masuk..







notakecik : ermmmm..si polan, anda masih fikir saya main bomoh ye.. teruskan la dengan fikiran kolot anda tu.. mungkin anda nakkan saya up satu entry membalas kemarahan kann.. mahap la, malas layan.. saya dah bahagia dengan kehidupan saya skang.. teruskan dengan fikiran negatif anda.. terima kasih ye untuk fitnah² tu.. =)
Read More

Mar 10, 2014

Doa untuk MH370

Assalamualaikum wbt...














begitu banyak harapan dari semua orang..bukan saje dari ahli keluarga, rakan taulan, tapi dari semua orang.. even aku memang tak ada kawan atau keluarga yang terlibat, kena jugak prihatin...

tapi ramai yang amik kesempatan.. update cerita bohong..hancurkan harapan ahli keluarga dan sahabat.. ada yang sanggup buat blog yang kononnya untuk update terkini, tapi rupenya nak raih trafik.. 

dan tolong, jangan buat macam² spekulasi.. kesian.. pastu kutuk² pulak PC pasal kes ni.. katanya jawab soklan wartawan acuh tak acuh.. ada tak fikir orang tu penat ke hape.. 

sama² la kite berdoa moga ditemukan semula..





notakecik : aku bukan orang baik tapi mencuba untuk jadi yang terbaik..tak perlu diungkit apa silap aku..apa dosa aku.. ko bukan tuhan nak tentukan syurga neraka seseorang.. dan kau bukan malaikat yang sempurna tanpa ada setitik dosa.. moga tuhan bukakan pintu hati kau dan tutup mulut kau.. 
Read More

Mar 5, 2014

Motipppp???

Assalamualaikum wbt..


Hurmmm..acane nak mula ye.. takut ada yang sentap je..


dik, ahkak bukan blogger pemes apatah lagi retiss yang malatoppp gitewww.. oleh kerana itu, agak susah hati dan bimbang juga nak buat entry ni.. tapi dek kerana sikap prihatin dan kepoh ahkak, nak jugak up cket.. sikitttt je la ye..

begini, ahkak ada perati la satu komen ni..walaupun komen ahkak selalu dalam kotak AWAITING MODERATION, bermakna ahkak akan tapis dulu kengkomen kome semua.. yang tak sesuai ahkak delete terus.. tapi setakat ni semua ahkak publishkan.. maklumla, no haters katanyaaaa... sampaikan ada satu komen yang ahkak boleh naik isim nengok dan membacanya.. cer kome² tengok..




nampak tak????

Ahkak terharu dik sebab engko suka baca blog ahkak.. *tangan di bahu, mata ke atas*.. rasa nak nanges.. tapi masalahnya, terharu kejap je..sebabnya komen ni berlambak kat blog orang lain gak.. ni je yang ahkak terlarat printscreen.. pestaim dapat komen ni, memang dah agak ni komen kopipes je.. ahkak tak marah.. tapi jadi blogger kena JUJUR dik.. nah, akak boldkan perkataan tu, siap kalerkan merah lagik.. ni apa motip buat cenggini ni?? haishhhh..


ok, off topic..

ada dapat komen berupa ini..

ni bebetul ke cik anon?? meh ahkak bagi jugak emel walaupun tak tau anda nak apa.. mizzkechique@yahoo.com


kepada adik yang memberi komen seperti di atas, mohon jangan terasa ye..ahkak ni sebagai orang tua bagi nasihat je dik.. chill ok!!



notakecik : lemaunya nak buat keje..serba tak kena.. sakit kaki..sakit badan.. padahal malas sebenarnya..
Read More

Mar 4, 2014

Hujan...Jerebu

Assalamualaikum wbt..


Sejuk pagi ni..Alhamdulillah.. dan oleh kerana aku ni spesis tidur tak berapa nak lena, sedar la hujan kul brape.. dalam kul 4pagi gitu.. dap..dap..sejuk je..

semalam balik dari keje, cuaca len maciammmmm je.. jerebu ke..mendung ke..macam sama je.. yang pasti jerebu la.. siap dengan angin lagik.. lalu bawah pokok, diiringi dengan daun² berguguran.. dah macam musim luruh kata kooooo.... lalu lak kat kawasan kubur kat Putrajaya tuuuuu..wuwuwu.. apakah??

rupenya hujan pagi tadi adalah hasil pembenihan awan.. Alhamdulillah, berjaya gak..kat taman aku hujan, kuar taman jalan kering.. okla tu, bagi aku sejuk sikit..

tapi jerebu tetap menang.. kuar rumah je, hah..hidu la ko asap.. dengar kat berita pagi tadi pun kawasan Banting boleh tahan gak teruk jerebunya.. yela, rumah aku kan dedekat je dengan Banting..

petang ni balik keje kena pakai mask.. nek motor la katakan.. dah sesiap cilok 3ketul mask dari akak aku..


moga jerebu ni cepat berlalu dan berganti dengan hujan.. rindu bau hujan..cewahhhhh...



notakecik : banyak betul keje hari ni..tak sempat bersosial.. 
Read More

Mar 3, 2014

Bouncer, Rocker, Fisher Price

Assalamualaikum wbt...


yeay, 34weeks oledi!!! eksaited kemain.. yela, bila kengkawan sorang demi sorang dah deliver.. hepi uolsss.. moga kandungan aku sihat².. ada lebih kurang 6minggu lagi.. fuhhhh... yang pasti, makin kuat encik anak menendang.. gud job sayang.. teeeehehehe...


hari tu nampak adik ipar aku upload gambar anak buh dalam rocker, terfikir.."alamak, nape macam tecik je baby duk dalam tu..??".. actually memang ada plan nak beli natang tu.. tak ada la baby baring atas tilammmmmm je memedang.. kot² nak hangkut baby ke dapur, ke ruang tamu, ke bilik..macam agak leceh la bawa tilam je.. tapi masih dalam pertimbangan..

bila jenjalan kat web..kat IG barang baby..aku terrrpening.. ibaratnya pening masa mikio stroller jogger buggy bagai  tu.. sebabnya, bukan takat ada rocker, tapi ada bouncer, fisher price.. nama je kot yang lain, bentuk barangnya macam samaaaaa je..


yang ni macam best jewww...macam comel jewwww...tapi macam mahal jewww.. blerghhh


yang ni pun nampak menarik.. tajuk nate ni bouncer...kotttttt



yang ni lak bean bag..baby bean bag.. baru menular trend ni.. rasanya aku pun boleh tumpang sekaki.. tengok macam selesa je.. 



dua mende alah ni rocker fisher price.. tak tau mana satu yang betul.. rocker ke fisher price ke.. rege dia dalam RM160.. yang pink tu nampak mencomel.. 



ok..yang spesis ni memang sangat la mahal.. makan riban kot.. aku tak habis kaji lagi apa fungsi mende ni.. macam siap ada lampu bagai.. hurmmmm..


yang ni mencomel tahap dewa.. ada jual tak?? kekeke.. tapi macam untuk budak besar je.. baby tak sesuai la kot.. 


ok..penat aku menggugel mende² ni.. pada korang la, penting ke mende ni?? penting ke hah??!!!... hamboihh, bekeng.. LOL..baby pun tak kuar lagi khennn.. nenanti la fikir.. sesambil diskas dengan husband.. 


btw, kualiti udara makin teruk..aku duk terperap je kat umah.. amat tak sesuai untuk aku menghirup udara pada ketika ini.. husband pun tak bagi kuar.. dah macam kena kuarantin pulak.. pasrah.. beku gak kepala otak duk umah je.. tapi nak buat macam mana, untuk diri dan baby gak.. korang pun kena jaga diri dan kesihatan ye..




notakecik : tak suka dengan orang yang pentingkan diri sendiri.. haiyakkkk
Read More

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com