Jan 6, 2015

Aiskrim dalam pasu, dah merebak

Assalamualaikum wbt...

Sebelum meneruskan pembebelan, nak habaq ni..blog ni bukan aku yang edit.. tangan kayu mana reti buat.. konon berazam nak nampak matang, tak nak kaler pink, tapi aku tewas.. wakakaka.. aku tempah kat sorang blogger ni, mesti ramai yang kenal sebab aku tengok ramai yang tempah dengan dia.. hasil sangat superb dan aku puas hati.. syabas buat Fiza.. nak blog cantik macam blog aku gak?? cepat contact beliau..

......................................................................................................................................................

Cakap pasal aiskrim dalam pasu, hari tu Cik Eka ada up pasal cerita ni.. tapi beliau beli kat Melaka.. pastu macam biasa la, tekak aku gedik nak makan gak.. 

Kebetulan hari Ahad lepas ikut husband keje.. kat area opis dia ada Flea Market (jangan tanya aku apa benda tu).. jenjalan la aku sambil dukung dak Danish.. dapat grab sehelai busha untuk Danish, meredah lagi dari booth ke booth.. nampak ada budak pegang pasu bunga.. mamtik² ingat bunga..hahaha..rupenya ais krim.. terus cari gerai tu..

Kuciwa sebab mint flavor udah habis.. beli je la perisa coklat.. harga boleh tahan mahal, 6 hengget!! jap aku tunjuk gambor dulu..

nampak tak..nampak tak.. dah husband aku kabor aku beli pokok bunga.. nampak best kan walau dia cocok bunga plastik je..

maka makan la aku dengan rakusnya sambil berebut dengan dak Danish.. Danish aku suap yogurt je.. dia pantang nampak aku makan, kena suap dia gak.. sedang elok nak sampai bahagian dalam eskem tu, ada sesuatu aku tercocok..keras.. ahhh sudah, mende apa pulak ni.. puas aku gali..gali..rupenya!!! haishh, menipu betul niaga, memang susah nak maju la..

Tau tak dia bubuh apa?? tau honeystar?? yeee, dia bubuh tu..tapi bukan la honeystar... honeystar yang jual timbang² tu.. kemain penuh eskem, tapi di tengahnya terselit mende lain..tak jujur tau berniaga macam ni.. dahla RM6 sebekas.. baik aku beli eskem mahal.. sebabkan tekak gatal nak makan tu la aku beli.. tapi sudahnya kecewa.. aku tak sempat la nak snap gambar nak tunjuk sebagai bukti.. hurmm.. 


oh ye..sebelum ada yang tanya Flea Market tu kat mana..meh nak kabor.. FLEA MARKET kat KOMPLEKS KEJIRANAN PRESINT 16, setiap hari SABTU dan AHAD, dari 10AM-5PM.. tapi kenkadang tak ada la tetiap minggu.. 

okbye..

35 comments:

  1. UYOOO cantiknya blog. Ika memang nak order kat fiza gak lepasni hehehehehe. nak tiru akakla. Tapi kaler lain hahahaha. ika jadikan blog akak sebagai rujukan tau tau hahahahaha.

    Cehh pentipu ya bawahnya buh honeystar tipu. Ika aritu penuh eskremnya, Tapi takde la bunga ni hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tiru la..nt sama².. aduii dik, blog merepek ni la dia nk jadikan rujukan..


      kannn, pentipu sgt..

      Delete
  2. HOHOHOHO ... SEYES TERUJA SEBIJIK MCM ANK POKOK MUNGA DAH DALAM PASU TU.. AIS KRIM RUPANYA ... ALA.... NAPALAH SUKA MENIPU MENIAGA NI ... SABOO JELAH.. XPE ADE KISAH JANJI DAH MERASA.... ADEHH CAM SEDAPP JER.. CAM SEDAPP JER.. BAB MAKAN LAJU JE KOMENKAN HIHIHIHI

    ReplyDelete
    Replies
    1. xberkat kan niaga mcm tu.. sedih..huhuhu..

      sedap?? boleh la..kekeke

      Delete
  3. nak jugak aiskrim pasu bunga ni..jangan pulak anak nak makan pasu bunga kat luar rumah udah le kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..kena simpan pasu bunga siap² la mcm tu..

      Delete
  4. Laaaa...eskem ker tu. Macam bunga didalam pasu jer ☺

    Wah...umah baru tu. Cantik ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. eskem kak..memula tgk mcm bunga kecik..kekeke..


      mekaseh kak.. =)

      Delete
  5. alaaa jauhnye..flea market dekat the curve xde ker?..mcm menarik je..

    ReplyDelete
  6. tak pernah try lagi aiskrim dalam pasu ni. heheh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cer try..tp rsnya sm je mcm eskem lain..hehehe

      Delete
  7. wwwooohooo ... tak baik tau ...
    sekali je org beli pastu tak beli dah sape rugi meniaga gitu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg xbaik kak..sedih tau kena tipu..huhuhu

      Delete
  8. Assalamualaikum tina. wahhh trend skrg ni. teringin gak merasa ehehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam sheila.. biasala, klu bab makanan mmg cpt jd trend

      Delete
  9. oh fenomena aiskrem n kek pasu skrg ni ye?

    ReplyDelete
  10. ada jugak nampak orang pos pasal aiskrim pasu ni. pastu teringin jugak sbb nampak unik ! hihii
    tp kalau dah sebekas 6 hengget, baik beli yg besor terus. puassss. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe..akak is menyesal!!

      Delete
    2. kak, tang dress tu nanti sy tanya big boss aka mak sy dulu k. pape nanti sy inform wokeyyyy. :D

      Delete
  11. bog nampak simple,kemas & ringan... tahniah. aiskrim ni nampak real macam pokok bunga dalam pasu hahahaha

    ReplyDelete
  12. pertama ka;ai tengok aiskrim ni kat Ig nisa kay bebrapa bulan lalu...nampak comel je..kat penang belum ada benda nih..entah bila nak merasa..:)

    ReplyDelete
  13. Kat uptown rumah cik mah..skrng ais krim dlm temputung kelapa...mcm2 .hehe

    ReplyDelete
  14. menarik Na! Harga ok-ok gitu RM6 ..bukannye selalu dapat Makan dlm pasu ye dak :D

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum mizz...tu la nampak juga ada org post kat fb ais krim pasu bunga ni ...x tahu la gini gayanya...

    ReplyDelete
  16. Kalau tina xbgthu tu aiskrim akk pun.xthu.mmg exactly mcm pasu ada tanah

    ReplyDelete
  17. Kat jb pun tengah menular eskrim dalam pasu ni..hihi

    ReplyDelete
  18. jgn nnt bila nampak betul2 bunga dalam pasu, danish ingat aiskrim pulak..hehe

    ReplyDelete
  19. menarik ni sbb asyik membaca status org yg mkn ais krim pasu tp blom pernah cuba lagi.

    ReplyDelete
  20. saya dah rasa...kat uum ni ada jual

    ReplyDelete
  21. sebijik macam pasu bunga kan, ramai yg upload kt IG, tapi tak tau nak beli kat mana heeeee

    ReplyDelete
  22. kazen kita letak strawberi atas pasu.. dgn daun mint.. xde la letak bunga plastik

    ReplyDelete
  23. sume dok cerita pasal aiskrim pasu ni..cehhhh agak menggoda oke~
    mahal gak eskrem ni..walhal kat rumah pon boleh buat kan?
    lagi puas kot buat sendirik..letak dalam pasu sendirik..eh?
    bunyi macam very the kedekut semua nak sendiri..haha

    ReplyDelete
  24. xsempat lagi merasa aiskrim pasu T___T

    http://ijahoney.blogspot.com/

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com