Jan 13, 2015

Batuk | Herbal Krim Tropika

Assalamualaikum wbt..

Entah nape malam tadi teruk betul batuk dak Danish tu.. aku jadi runsing lak.. sampai satu tahap dia tarik "erkkkkkkk" nak lepaskan batuk dia.. dah kenapa macam orang tua tu Danish uit..

Seram kot dengar anak terkokoh-kokoh batuk macam tu.. hurmm, sebab aircond ke? batuk dia sekejap², tapi banyak kali..

Terus teringat Herbal krim tropika yang aku beli dulu.. aku tawakal je la apply kat tapak kaki, dada dan belakang badan Danish.. mana tau menjadi.. masa apply tu, sesambil urut lembut.. riba dia, tepuk².. dah agak ok, baru letak atas tilam..

Alhamdulillah, walau tak sembuh sepenuhnya, batuk Danish berkurang dah malam tadi.. sambung batuk semula pas bangun tidur.. ikutkan hati, nak je aku off aircond, tapi kalau panas, mula la Danish mengamuk tak nak tidur.. masa tu berpeluh² dah dia.. aircond pun seminima mungkin suhu aku pasang, sejuk sangat kang, dengan aku dan apak Danish selesema..

itu la krimnya..highly recomended.. bukanla aku kata 101% berkesan, tapi boleh la mengurangkan.. 

ehhh..ehhh..ni bukan review berbayar ye.. aku nak share kat mommies kat luar tu.. jadi hemak orang ni kena lebih rajin gali ilmu ye..jangan main taram je..okbye..



notakecik : Asek tengok emel je kot² dapat offer keje lain..wakakaka..

17 comments:

  1. herbal cream tuh mmg dh jadik sebahagian dr hidup qisya..ewahhh.,.hahaha..sbb mmg elok..kalau selsema pun elok..idung tersumbat pastu letak herbal cream nie je, ssekali bersin terus kuar hingus..

    ReplyDelete
  2. nk try beli la.. anaqi pun batuk-batuk x baik sepenuhnya..
    asyik makan ubat klinikje.. takut jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang elok ni zeera.. try la.. Azra pun pakai ni juga.. Alhamdulillah.. dah habis pun.. nak kena beli lagi.. Isma pun suka pakai..

      Delete
  3. anak sy plak smlm tetibe selsema.dh tido x lena..lps kasi minum madu qaseh junior tu trs lena tdo..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  4. pasang kipas je la kalau gitu..bagus jugak krim ni ye..kena ada la kat rumah satu..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum tina, nanti sheila nak beli juga ni. hehe adam pun batuk2 balik ni T________T"

    ReplyDelete
  6. ekon ni elok sebab dia filter udara dlm bilik, cuma masa nak tido kena setting temp yg tak terlalu sejuk..selalunya saya set ~ 24-25 degree...takde ekon, baby zaman sekarang mmg berpeluh :P

    ReplyDelete
  7. kena beli la cmnie utk preparation bb akk nanti...heheheh

    ReplyDelete
  8. Wahhh..alhamdulillah bole try..aisy pun batuk ni..

    ReplyDelete
  9. aina pun pernah batuk teruk sampai termuntah muntah... minum ubat batuk yg klinik bagi je.

    ReplyDelete
  10. brand tropika antara produk yang terbaik untuk bayi berdasarkan review2 dr ibu. smg danish cepat sembuh ye.

    ReplyDelete
  11. mmg penah dengar pon pasal krim ni..

    tapi buat mase sekarang..
    piya okey lagi dengan vicks pink tu..

    bila dia batuk..
    sapu je belakang n depan badan..
    lepas tuu da tak batuk...

    ReplyDelete
  12. Thanks sebab share k. Lepas ni boleh saya apply kat anak kalau die demam

    ReplyDelete
  13. krim ni kalau usia amir boleh guna x?? tetiba seminggu sekolah amir kena batuk ... pulak dgn selsema huhuhuhu .. mcm nak cuba bglah.. nak cari lah mana tahu okey...

    ReplyDelete
  14. saya pun guna.bagus kalau selsema & batuk.cuma baru2 ni batuk berkahak.sampai berbunyi. pakai ni pun tak jalan. guna cara lain Alhamdulillah berjaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis pkai cara cmne ea..anak sy pum ada kahak jgak

      Delete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com