Jan 8, 2015

Dilema hantar anak ke Taska | Menangis

Assalamualaikum wbt..

Ye, anak aku la tu yang menangis, bukan aku.. 

Hujung tahun tu kan aku cuti lama, seminggu kot.. Selasa lepas baru naik keje.. kira 1st day hantar Danish ke taska untuk tahun 2015.. pastu buat perangai.. bila pengasuh amik, kemahennn nangis beliau.. aku tak hati tisu lagi dah..terus tinggal dia.. cium ala² je..

2nd day iaitu semalam, husband hantar aku pegi keje, so bertiga la dalam kereta.. wahhh, teruja dak Danish.. maybe dia ingat nak pegi jenjalan kot.. tak habis² sengih dia.. aku fikir dak Danish ok la kan.. kereta berhenti depan taska je, muka dah lain maciammmmm.. jebeh..jebeh.. sekali lagi, pengasuh buka pintu je, terus nangis engkoooo.. aduiyaiiii.. 

3rd day, hari ni..buat perangai lagi.. ayah dia hantar naik motor..aku pegi taska gak, tapi naik kete.. motor berhenti depan pagar, menggelinjang badan dia duk menolak ayah dia tak nak aku amik.. baru masuk area depan taska, dah meraung.. pengasuh amik, enamblasratus kali ganda nangis dia.. siap pakej dengan jerit dan air mata bercucuran bak air hujan yang lebat kekdahnya.. paling best, Danish tolak² badan pengasuh tu tanda tak nak.. 

tak sampai sejam, aku wassap pengasuh tanya Danish macam mana.. pengasuh reply pakej dengan hantar gambar dak Danish.. hamboihhh, kemahennn menyongehhhh engko ye nak.. so tadi yang nangis beriaaaaaa tu hape?? lakonan semata-mata.. 

Skang ni boleh kata setiap kali husband OT je, dia hangkut sekali kami anak bini ke opis.. ko ghaseee?? punyala tak nak anak menangis sebab sekali Danish sentap dengan ayah dia, mau makan 3hari dia merajuk tak nak dengan ayah dia.. percayala..

korang ada pengalaman macam ni?? sebagai seorang mommy monster, hati aku kena kental.. memula dulu yela nangis tinggal anak kat pengasuh, runsinggg memanjang.. skang tak ada dah.. kalau duk hati tisu memanjang, gamaknya aku kena rekues taska dalam opis..

ehhh..inila budak yang suka nangis² bila hantar ke taska tu.. ni gambar malam tadi.. suka naw² kalau diagah dengan ayah dia.. well, anak ayah kannnnn... 

20 comments:

  1. hai..hehehe..chomellllll..
    mmg gitu..aisy pun..bile teacher watsap...kemainnnnnn seronoknye..
    bile balik nk amik..intai kot tingkap..galaknye die main pusing2..hahaha
    tp kna pantau gak nape nangis kan...
    tawakal..insyaallah ok..
    :)

    ReplyDelete
  2. alooo.. comel je budak yang suka nanges2 tu. babap kang! hehe

    ReplyDelete
  3. aloh comel danish..xpenah ade experience anto anak kat taska..tp rasenye kalau anak anto anak kat taska, mak nangis seiring ngan anak..wakakaka..

    ReplyDelete
  4. emm mmg dilema ibu2 bekerja bila lama cuti, anak mesti meragam bila kena hantar taska

    ReplyDelete
  5. Saya first time nak hanta anak ke taska ni..huwaaaa.

    ReplyDelete
  6. biasa la tu dik .. semua ibu2 yg hantar anak ke taska mmg alaminye
    baik besar baik baby cam danish ni ....
    tp paling dasat si fahim sampai umur 5 tahun menangis lagi tau tak mo pi tadika ... hahahha dah masuk pra br ok pernagai ngada2 die tu hahahha

    ReplyDelete
  7. Normal kot...Thaqif pun semalam nangis non stop tak mo dok kat carseat dia, masa nak hantar kite g kerja, biasanya takde masalah dengan carseat. tak tahan dengar dia nangis kite amek jela dia walaupun abah cakap tak payah amek nanti dia terbiasa tak nak duduk dalam carseat. malam semalam kite bonding dengan dia time dia tidur pesan kat dia esok (hari ni) jangan nangis-nangis, ibu pergi kerja, bagus2 ye dengan atok dan alhamdulillah hari ni dok kat carseat diam2 je walaupun tak tidur.

    ReplyDelete
  8. ha ha ha. pndai wayang ye.. hik2.

    ReplyDelete
  9. Aish yg xpnh2 nangis pun skang akk hnta dh start bt drama.dia xd nangis beria..dia nangis sedih sebik je sis..kesian jgk tp hti kena kentalla kan

    ReplyDelete
  10. lepas ni dia dah syok duk taska..time jemput nak bawa balik umah pulak dia nangesss

    ReplyDelete
  11. dah besar dak danish. muka sebijik mcm tina.
    dun wori tina. normal bdk2 mcm tu. anak akak yg dah besar pun nangis gak. bila kita pegi je lps antar umah BS elokkkk yer punn.

    ReplyDelete
  12. Normal tu anak menangis bila hantar taska. Nnt balik bonding dgn ank ckp la ibu pergi work. Nk cari duit buat beli baju, toys...walaupun dia baby lg insyaAllah boleh faham..

    ReplyDelete
  13. hihi.. baby xtau la.. kalau budak tadika dulu, alkisahnya nangis bagai nak rak masa datang.. bila kelibat mak ayah tiada, main gelak tawa x hengat dah makayah korang ek! normal tu yang.. hihi.. cekalkan hati je.. hihih

    ReplyDelete
  14. Biasa anakmacamtula, taknak berpisah ngn ibu lepas cuti lama.. die nak duk ngan mak die je,lagi best dari orang lain jaga

    ReplyDelete
  15. dulu saya pernah jadi pengasuh untuk anak kawan saya..bila cuti sabtu had tu,hari isnin hantar mesti meangis..menangis kuat sanagt..hilang je keta mak dia dari pandangan terus sengih smbil cakap.."jom ngok iwi.." jom tengok tv..

    hahahahah...memang lawak,...sekarang kalau jumpa dia,bila buka cerita tu mesti dia malu.umur pun dah 8 tahun sekarang nih..

    ReplyDelete
  16. ouh... dh hati kental dah... saya masih berhati tisu... T__T
    baru kali ke 5 hantar anak g rumah bs..

    ReplyDelete
  17. Kalau hati tissue betul, request kat suami utk awak jadi Domestic Engineer aja...senang...boelh berkepit dgn anak 24jam kat rumah...hihihihih...Wife saya Domestic Engineer :P

    ReplyDelete
  18. hahaha. niberdrama ke ape danish ? kecik2 dah tunjuk bakat ea... :D

    ReplyDelete
  19. macam2 ragam kan anak2 syurga kita. sama la fina pun dulu setiap hari sebelum hantar anak gi taska bawak gi beli aiskrim dulu.. tp lepas guna teknik BAD anak lagi senang nk gi taska..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com