Jan 2, 2015

Habis 2014

Assalamualaikum wbt...

Agak lambat memulakan entry baru.. aku masih dalam mood cuti.. 6hb nanti baru masuk keje, yay!!!

Cakap pasal tahun baru, sejujurnya aku tak tau apa azam tahun baru aku.. azam dedolu pun entah tercapai entah tidak.. macam samaaaaa je..

2014.. Alhamdulillah selamat menjadi seorang mommy.. tercapai salah satu wishlist aku selain mendirikan rumahtangga.. punya anak adalah satu anugerah.. 

kalau bercerita tentang umum..banyak tragedi besar yang terjadi.. hilangnya MH370.. tragedi menyayat hati MH17.. banjir besar yang jadi kat seluruh Malaysia amnya dan pantai timur khususnya.. terbaru tragedi QZ8501 pulak.. MH370 tu hilang sebulan sebelum aku bersalin dan sampai ke hari ini, tak tau apa yang terjadi sebenarnya..

Dan Alhamdulillah, kami suami isteri dah pun dapat memiliki "pondok" untuk berteduh dari hujan dan panas.. walau tak besar.. tak mewah.. tapi cukup buat kami 3 beranak.. sejujurnya 2013 adalah tahun yang tough buat kami.. 2014 selangkah demi selangkah kami bangkit.. dan moga 2015 ni kami jadi semakin kuat.. Biar banyak tohmahan buat kami..kami tak hirau.. 

dan pemangkin semangat aku sekarang adalah suami dan anak selain mak aku yang dah lama aku anggap sebagai heroin.. 

okla..dah tak tau nak cakap apa.. nak habiskan nasi goreng pattaya aku dulu.. ni entry warm up je ni.. kehkehkeh.. 

7 comments:

  1. semoga 2015 nnt, drpd bertiga jadi berempat...hehe

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum tina.. semoga tahun ini lebih bahagia buat semua.

    ReplyDelete
  3. Semoga tahun 2015 akan memberi lebih keceriaan dalam hidup..:)

    ReplyDelete
  4. semoga 2015 ni lebih baik kan tina..... wish u luck .....

    ReplyDelete
  5. lamanya warm up? mana entry baru kak? haha.. moga teguh dengan kebangkitan akak, jangan melangkah. Terus berlari boleh kak? Haha

    ReplyDelete
  6. Tahniah awak dah jadi moomy.. saya pun jadi mommy gak tahun 2014 ni.. jom share idea of mother hood

    www.dorsettpink.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Smlah..azam thun br xde lg...selmt thun br..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com