Jan 11, 2015

Jurujual wanita

Assalamualaikum wbt..

Di sebuah pasar raya di Bandar Baru Bangi..

Aku belek² baju baby.. berkenan sangat nak beli untuk Danish.. dah alang² baju tidur dia banyak dah sempit, belila barang sehelai dua untuk dia.. dah dapat grab sepasang, murah je, RM10. So, nak grab lagi sepasang yang murah² sudahhh.

"Ye kak, nak saiz apa?"

"Dik, nak kaler hijau ni........" dia cantas cakap aku sedangkan aku belum habis lagi cakap.GRRRRRRR

"Hah, kaler hijau la ni. Ni yang akak pegang ni." tinggi sikit tune dia.

"Ye, akak nak kaler hijau ni saiz 6-12 bulan. Ada?????"

Dik, jadi jurujual tu kena berhemah, ramah tamah, manis muka, mesra pelanggan, sopan santun, berbudi bahasa, lemah lembut, tahan maki, tahan keji, jiwa kental etc..etc..

Kalau aku hilang waras, mau aku sembur dia balik. Mengenangkan nak beli baju untuk anak, aku tahan je. Nasib la baju tu comel. Haishh, jangan sampai ku robek mulut tu ye.

ni la baju hijau tu. berkenan sebab ada belang², tambah lak boring dengan baju kaler putihhhhh je. murah je pun ni, RM14.90.



Happy weekend semua...kepada budak² yang nak naik sekolah tu, selamat kembali ke sekolah. Maka dengan itu, kena kuar rumah awal bagi mengelakkan jammed. Aduiii, asal sekolah je, jalan jammed. Nape tah. Bertabah je laaaaaaaa

9 comments:

  1. Cantik baju tu..kalo sikap jurujual gitu kedai boleh lingkup. Customer lari..

    ReplyDelete
  2. Kalau gi kedai2 kat malaysia ni, rimas sebab budak jurujal asyik ikut aja kita ke mana mana...:P
    Masa saya di australia dulu, jurujal akan tanya kita perlu kan bantuan ke tidak? kalau tak, mereka tak akan kacau kita nak belek belek 203 jam pun, lantak lah kita...bila kita perlu kan bantuan, cuma panggil aja mereka..:)

    ReplyDelete
  3. sangat jurujual wanita yg tak berhemah.ape pun comel baju danish.belang-belang...hihi...

    ReplyDelete
  4. singgah sini sambil follow sambil klik nuffnang :) jom singgah blog shahril pulak yeee . Jangan lupa follow !

    ReplyDelete
  5. hahaha...sabor jelah..lain kali sembur ja kak.."next time jgn caras masa orang sedang bercakap!" kihkihkih

    ReplyDelete
  6. Akk ni sis sllu sgt jmpa jurujual yg muka toye..bila kita punggah baju dia trs ckp akk nk saiz apa ye...xsuka sgt bila tgh syiok2 belek bju ada yg dtg ggu...huhu..klu ckp xbt muka xpe jgk..huhu

    ReplyDelete
  7. jurujual tu ada masalah keluarga agaknya...tak pun datang bulan.. ehhh

    ReplyDelete
  8. Setgh salesgirl mmg gitu..gaya mcm keje jadik PA pada CEO je lagaknye..penah kene..mmg pastu saje2 wat mcm baju terjatuh atas lantai..opppsss kan seround pastu terus blah..geram betul..

    ReplyDelete
  9. Comey baju tu.. jurujual tu sebenarnye die bosan keje, bila bosan mula lah nak tension kat customer

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com