Jan 14, 2015

Kerana sayang atau hanya ikut ikutan?

Assalamualaikum wbt...

Pagi² aku dah sahut cabaran #handwritingchallenge.. giler gigil nak buat.. sampai ada nama yang aku terlepas pandang.. aduiii.. nak tengok tulisan aku?? cari kat fb atau ig, sure nampak..

Bila duk berdua je dengan anak, macam² benda buat.. sampai kadang² aku rasa aku kembali ke zaman kanak² gak sebab nak layan anak punya pasal.. merangkak sama, main bola sama, main kereta menan dia sama, macam² lagi la..

malam tadi la, husband OT, aku puasla layan dak Danish tu.. melasak.. panjat walker dia, ketuk penimbang, paut sofa, paut kabinet tv, main bawah meja PC, main kipas.. pastu penat, mengantuk..padahal awal lagi.. konon la nak tidurkan dia.. dodoi punye dodoi..zikir..tak tidur gak.. sambung main lagi, main hantuk kepala kat dinding, gigit kaki aku.. pastu aku saje la nangis tipu², acah Danish sebab dia macam mempermainkan perasaan aku..kahkahkah..

Beria la nangis pura² sambil tekup muka...bila aku buka je mata, Danish rupenya ikut nangis sekali.. pakej air mata lagi.. aduiiii.. nangis bebetul ni, sampai merah² hidung dia..dengan mulut mencebik menahan air mata.. sayu pulak hati mommy ni sayang..

laju² amik gambar dia dan wassap ke husband.. terus kena kondem sebab buat anak macam tu.. sorry sayang, mommy tak buat lagi dah.. 

tak pasti Danish menangis sebab ikut aku menangis atau sebab sayangkan mommy dia yang konon dalam kesedihan.. lepas adegan nangis anak beranak, sambung main.. selfie la kengkonon dan paling buat aku terharu, Danish paut leher dan kiss pipi.. sayang, awak baru nak masuk 9bulan, tapi dah cerdik.. ok, dah nampak dah perangai Danish.. HATI TISU, macam aku..wakakaka..

Pakej air mata dan hidung merah.. masa ni aku sedih gak,tapi semlat snap gambar..

Lepas aku benti nangis dan pujuk dia.. kasi senyum,baru dia senyum.. gegar sikit gambar sebab dia nak pegi kat riba..hahaha..sayang mommy lettewww


Love u sayang!!!

8 comments:

  1. Alololo danish bijaknya awak ni ye...biasa la tu ada sikit ikut perangai mak, lg sikit ikut perangai ayah..hehe

    ReplyDelete
  2. Hati tisu ye dak danish ni...sweet ja... Ank teruna saya lain pulak...kita buat2 nangis dibantainya gelak...huhu

    ReplyDelete
  3. selalunye budak2 mmg akan ikut emosi yg ade disekeliling die ....
    sbb tu klu pi taska ade kawan nangis die pun nangis sama .... proses belajar

    ReplyDelete
  4. banyak akal danish ni.. dia tiru mommy nangis... betul² nagis sdhnya...

    ReplyDelete
  5. mummy... jaat nya awk buli danish..
    sian dia nangis2.. mujur comel.. hehehe

    ReplyDelete
  6. hahaha..Mommy pun kuat mengusik juga ye..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com