Jan 19, 2015

Rasa bersalah

Assalamualaikum wbt..

Lama jugak aku fikir nak menaip apa kat entry ni.. stuck tetibe.. dari hari Jumaat aku senyap, anak demam..

Sabtu hari tu ikut husband pegi kerja.. nope, bukan aku yang nak ikut, tapi husband yang ajak.. kesian anak katanya yang menangis beria bila ayah say "byeeee Danishhh"..

Sepanjang dari kul 5petang sampai 10malam tu, ada la aku tolong jaga kaunter jap sementara husband duk main dengan Danish.. biasa orang mai kaunter nak beli tiket kolam renang, gym, tempah dewan, tempah court badminton, tempah bilik mesyuarat, tempah auditorium, tempah bilik persidangan...haaaa, gitula.. yang aku reti back up, jual tiket je..kahkahkah..

Datang la seorang akak ke adik macam tu la.. ingat nak beli tiket, rupanya.. "Kat mana saya boleh beli aiskrim pasu ye?"

Ahhh sudahhh.. aku terus teringat entry aku pasal aiskrim dalam pasu hari tu.. takkan sebab tu?? okeh, perasan.. macam la blog engko tu pemes tina!!! 

Tapi siyesli aku rasa bersalah sebab aku pun salah sorang penyumbang info yang aiskrim dalam pasu ada dijual kat Kompleks Kejiranan Presint 16.. sebenarnya bukan dijual secara tetap, maksud aku dijual kat kedai.. tapi kat FLEA MARKET yang mana market ni setiap Sabtu dan Ahad TAPI tak semua minggu market ni ada dan tak setiap minggu kakak yang jual aiskrim tu ada..

dah tetiba husband aku tanya, "orang tu tanya apa?"
Sengih² aku nak jawab..

ehh, kat Bangi pun dah ada kabornya..tak ingat pulak nama IG orang tu..

22 comments:

  1. Hmmmmm..kebetulan pula saya sedang berborak pasal aiskrim dalam pasu di FB ni...hahahhaa
    Saya nak usulkan kat wife saya la, mana tau dia boleh buat :)

    ReplyDelete
  2. sdp ke aiskrim tu... ksian tak pnh mkn.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Kat Batu Pahat pun dah ada dijual..Tapi belum dibeli lagi..

    ReplyDelete
  4. aiskrim pasu??? ape tu?kenapa tertinggal keretapi ni

    ReplyDelete
  5. salam kenal
    #1649
    http://www.coretanhatiibu.com/
    cantiknya templat mizz tina,,

    ReplyDelete
  6. makin pemes la plak eskrim pasu ni....sy mcm x tergamak nk mkn sbb duk byg mcm pasir je hehehe

    ReplyDelete
  7. Hahahaha...kelakar...viral jugak ye

    ReplyDelete
  8. Huhu kelaka la tina...terbayang2 riak wajah tina jwb soalan hubby..

    ReplyDelete
  9. mintak akak/adik tu tinggalkan nombor telefon..nnt dah jumpa IG aiskrim pasu tu bleh wassap bgtau...hehehe kurang skit rasa bersalah tu nnt kot..hihi

    ReplyDelete
  10. hahaha kaunter beli tiket jd kaunter tanya kat mana nk beli eskrem plak

    ReplyDelete
  11. uu~~~ pemes cik Tina... orang datang tanya aiskrim pasu.

    ReplyDelete
  12. Tak pernah merasa lagi eskem pasu tu.

    ReplyDelete
  13. tina.. kazen kita jual eskrem dalam pasu tu.. tapi katering.. kat bandar baru salak

    ReplyDelete
  14. kat penang belum sampai lagi eskrim ni..:)

    ReplyDelete
  15. Ade ye kat bangii? Kalau dpt info kt mane, bgtau ye

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com