Jan 22, 2015

Tak sesuai dengan usia

Assalamualaikum wbt..

Sekarang target sehari satu entry je.. jimat sikit tenaga otak nak gali idea.. kehkehkeh..

Hari ni dah Khamis..mati² aku ingat Rabu.. tak sabau nak ujung minggu sebenarnya, nak golek² dengan anak.. ehh, Sabtu ni nak ke CS candat tudung AJ.. pheww, bertabah je la nanti bawa dak Danish..

Danish skang dah pandai memilih.. memilih aku dan apak dia tu satu hal, memilih mainan.. skang tak ada dah main teether.. main kereta la baru rare.. hari tu konon nak belikan soft block ke, lego ke, bebola yang soft tu ke.. bagi dia pegang, dia buat tak reti je.. tapi bila nampak toys ni, kemahen pusing terus badan dia.. hamboihhh ko anak..

ni haaa..aku pun tak reti aihhh apa nama mainan ni.. ni kalau on, kereta tecik² buh kan landasan dia, pastu gerak la, meluncur.. best la gak.. pastu helikopter tu pusinggggggg je memedang.. aku pun tak pasti macam mana cara nak main ni..


yang jadi lain..dak Danish dah macam rasaksa, dia hempas landasan tu, hadang kereta pastu nanti semua kereta tu eksiden, cabut helikopter, terbalikkan landasan tu, gigit pokok.. dan pernah gak jadi alunan muzik untuk tidur.. aku off je, terus celik mata, kalau on layu je mata terus tidur.. blerghhh


tengok semula kotak mainan tu, sesuai untuk 1 tahun ke atas.. Danish baru 9 bulan..kahkahkah.. patutla Danish pun tak faham cara nak main.. 

Esok sesapa pegi CS Aidijuma Seremban 2, lelambai la sikit ye.. *bajet pemes*.. ikutkan malas nak beratur, tapi kena gak penuhkan order customer..



notakecik : sejuk..sejuk..sejuk

9 comments:

  1. adoila kelaka la danish ni, tak pe nanti suruh mama beli toys baru ye ^^

    ReplyDelete
  2. Anak saya pun start 9 bulan dia dah macam minat pada mainan yang macam kereta ke,motor ke..yang lain2 tu buat dia hempas ke lantai je..bola lagi la tak minat...

    ReplyDelete
  3. tina, nk candat bl ek? alaaa apa taktau tina pun amik order customer? pasni kak nas order ngan tina jek bleh tak? plz plz plz.. layan la mood org ngidam ni huhu

    ReplyDelete
  4. Wahh ..advanced anak teruna...

    Nanti share la ape yg dicandat ...boleh le

    ReplyDelete
  5. Haha. Hebatlah danish main mainan orang besar

    ReplyDelete
  6. haha..kesian Danish..mommy kata dah mcm giant..ish3 ..

    ReplyDelete
  7. Hehehe...cik mah slalu gak tgok dulu sblm.beli..sesuai x ngan die...ke nnti die gigit2...slalu kejenya gigit n baling. Kdng2 je main betul2..hehe

    ReplyDelete
  8. macam mana tu nak rembat tudung AJ dengan bawak si danish. heheh :D

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum tina. adam pula dah bosan dengan semua toys yang ada kat rumah tu. ekekeee letih lak nak pergi cari toys baru..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com