Feb 5, 2015

Kasar

Assalamualaikum wbt..

Semalam lepas amik dak Danish kat taska, round taman dan pegi kampung sebelah.. nak beli beger la sekali.. sebelum tu usha dulu kedai tu, buka ke tak sebab banyak tutup dari buka.. sampai sana, terus order.. 

beger sedap..tapi yang tak best yang buat beger tu masammmmmmmmmmmmmmmmmmm je.. senyum tidak, sengih tidak.. alahai dikkkkk.. stall dia ni depan rumah je.. masa kami datang, kebetulan ada ramai bebudak kecik.. kuar la sorang kakak (pregnant).. memula duduk, pastu berdiri.. jengah dalam kereta (bebudak main dalam kereta).. pastu borak² dengan adik yang buat beger.. tak lama pastu bebudak yang dalam kereta tu kuar, tutup semua pintu tinggalkan anak kakak yang pregnant tu.. anggaran dalam setahun lebih macam tu la umur anak dia..

yang tak bestnya, bila dia marah bebudak yang tutup pintu kereta tu.. kuar la bahasa kasar, lempang la, bangang la...haishh, nasibla Danish tak paham lagi.. siap je beli dan blah dari situ, terus cakap kat husband, "kasar betul bahasa dia marah budak² tadi".. husband aku pun terkejut.. phewww.. 

yang jual beger muka masam..kakak yang jual beger cakap kasar.. alahaiii.. seram lak nak datang beli beger lagi..


7 comments:

  1. haishhh..dh kenapa gitu..kasar sgt bahasanye..

    ReplyDelete
  2. Tula.. Tina.
    akak pun tak boleh tahan telinga dengar org cakap kasar-kasar. Haritu ada gak dengar tazkirah. Biasanya kalau org tersebut membesar dalam suasana menggunakan perkataan kasar, nanti dah besar pun dia akan gunakan. Nauzubillah

    ReplyDelete
  3. Tukang buat beger tu mood x baik kot..tu yg masam mencuka..

    ReplyDelete
  4. Boleh hilang mood nak membeli bila terkono macam tu. Tapi orang niaga burger tu pun, tak patut jugak buat muka masam. Niaga ni, kena murahkan senyuman sikit. Baru semangat orang datang nak membeli.

    ReplyDelete
  5. Tu dia..besaq nanti budak2 tu cakap macam tu la kat dia...heheh

    ReplyDelete
  6. ada konflik kekeluargaan la tu kot...sorang nak balik kg...sorang nak jual berger..hehe

    ReplyDelete
  7. alahai .... masing2 ade tekanan la ... tu abih semua negetif je ... org pun takut ngan tak mau pi dah

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com