Feb 4, 2015

Sembuh walau bukan sepenuhnya

Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah Danish dah beransur sembuh.. bintik merah pun tak ada dah.. berkat kegigihan aku sapu calamine tu, sampai bergaduh² dengan Danish sebab dia rimas, berpeluh ketiak aku mengejar dia, berhasil gak akhirnya..

Aku ada la suap air kelapa muda sikit hari Ahad tu, esoknya terus kuar semua bintik merah.. sampai ke muka bintik² merah tu.. adik aku kata Danish macam alien dah sebab penuh bintik merah.. hampeh betul..

Hari ni kena gak anta Danish ke taska.. tapi aku betul² yakin Danish dah sembuh.. still bekalkan calamine tu.. takut lak jangkit kat anak² lain.. aku kena keje gak hari ni, kang tak pepasal atas meja ada notis pulak.. haru je.. aku cukup lega la Danish dah kena demam campak ni masa baby lagi, cepat sembuh..tak banyak kerenah.. makan pun tak payah nak pantang.. doc sendiri kata, elok kena time baby macam ni, tak renyah kita nak uruskan..

Dan skang aku lak kena batuk.. suara dah macam Ella... malam tadi non stop batuk.. sampai pernah Danish katup mulut aku guna tangan dia.. hahahah.. mahap la Danish oitt, mommy ni kena gak lepaskan batuk, kalau tak nanti terbelahak..

2nd day kena..habis naik semua bintik merah..sampai ke kulit kepala sekali.. muka dah kompom masam je la sebab panas..

 
ni lak kat kaki.. paling banyak kat betis la.. nampak macam biasa, bila pegang tu, rasa la timbul²..

gambar semalam..paling latest la.. dah hilang dah..tinggal bekas sikit² je.. 

lega bila anak dah sihat.. walaupun Danish kena demam campak ni, Danish still aktif.. cuma memang Danish refuse susu botol.. akan merengek bila berpeluh.. makan pun tak banyak.. so kena la gantikan dengan something yang Danish tak perlu kunyah.. tak apa la sayang awak sakit macam² masa kecik ni, senang sikit nak menjaga.. moga awak sihat selalu ye.. 


notakecik : blurr aku masuk keje hari ni..

14 comments:

  1. ala... ciannyer danish... its ok plan2... insyaallah akan sembuh sepenuhnya... cpt sihat k danish... :)

    ReplyDelete
  2. Kalo kene waktu kecik senang sikit nak jaga dan kawal dia dari menggaru. Alhamdulillah danish cepat recover.

    ReplyDelete
  3. Semoga cepat sembuh danish. Memang bagus bagi air kelapa sebab nak bagi semua campak tu keluar habis. tak keluar habis yg bahaya tu. Zara pun baru je kene minggu lepas.

    Kalau jumpa daun bambu, lapik dia tidur. Sian dia gatal

    ReplyDelete
  4. alahaiiii..sedih je muke danish..get well soon danish..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah dah sihat.... hati tak tenang bila tgk anak x sihat ni,yelah diaorg tak tau nak ngadu apa apa selain menangis je la.

    ReplyDelete
  6. alhamdulilah...danish dh beransur sembuh...
    haah....lau awal2 dh kena..sat2 nnti dh besar dah tak kena dah...
    mcm wiyah ritu pon dh kena demam campak...
    biasa lah kan..nk kasi besor anak2 nie bkn senang....

    ReplyDelete
  7. sabarlah mommy.insya-Allah danish kuat dan faham kena kerja. danish demam nak membesar.

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah ...
    cam alisha rajin juga naik rashes ni dulu2 ...doc ckp ni demam virus ....
    so bila high fever .... bdn tak tahan panas naik ruam satu bdn ... lbh kurang gitu la ....

    ReplyDelete
  9. Alhmdullillah..ank sihat dah kita yg lega kan sis

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah..mcm azwa hri tu...sapu2 bat 2 hari hilang..

    ReplyDelete
  11. kesian nya tengok bintik2 macam tu...lega anak dah sihat..kan??

    ReplyDelete
  12. Mizztina, kalau saya kan, lepas anak dah baik demam, saya pulak yang demam atau batuk.. huhu., berjangkit dari anak. Tapi teori nya ialah, sebab kite penat uruskan anak yang sakit, jadi kite tak cukup rest, sebab tu kite pulak kena demam

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah cepat jugak lah kiranya Danish recover..
    kesian, sebab dia budak lagi..babies kan memang kesian sebab dorang takleh bagitau sakit ke ape ke..
    semoga sihat selalu lepas ni Danish!

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com