Feb 28, 2015

Terlebih modified

Assalamualaikum wbt..

Pasal semalam aku balik keje.. rasanya aku dah lama tak meroyan pasal ni,semalam memang bengang giler.. aku lalu jalan kampung yang banyak bonggol.. selang 3 kereta depan aku ada kereta Alza kaler putih yang maha lembap.. kalau bawa 60km/j boleh terima akal lagi,tapi dah tahap 30km/j, hangen pulak jadinya..

Puas aku fikir ngape,rupanya sebab dia modified kereta melampau sangat.. punyela payah nak lalu bonggol,sampai melintang patah atas bonggol tu.. rendah sangat kereta dia.. tak pastila potong spring ke, spring sport ke, adjustable ke..tapi memang gitu.. kalau 5 bonggol gituuu je,maunya tak bengang.. 

Orang lain modified kereta jadi laju, dia modified kereta jadi macam siput.. pastu masa lalu jalan mendap sikit,punnn sama.. membujur lalu melintang patah gayanya sampai aku mamtik mamtik ingat dia nak masuk simpang kanan.. haishhh.. ko tak rasa bersalah ke menyusahkan orang lain macam tu?? 

Ehhh,tergeram pulak.. aku nak mention gak keadaan kereta tu,kang kena kecam.. bila JPJ saman,ko marah.. tapi tak fikir pulak marah orang lain yang terpaksa follow kereta ko yang lembap nak meninggal tu??

Hurmmm,hari ni aku pegi kenduri zana lagi..giler tamak dedua kenduri aku attend kann..nasib la husband layankan je..






Pasni kalau aku jumpa kereta tu lagi, siap dia..aku tengok je..*tu je yang mampu*

11 comments:

  1. wah!!! bukan pengantin je lawa.. dgn mak mak nanish jgk lawooooooooooo

    ReplyDelete
  2. Comelnyer tina...pengantin cantik...adoihai..mmg pelik..orng m9difies nk bg laju...pelik2

    ReplyDelete
  3. Sesapa trlebih modify keta sila take note ye. Kih3.

    ReplyDelete
  4. pengantin dengan tuan blog dua2 lawa tau..
    memang tension tau bwk keta ikut belakang orang cm sis cakap tuh..rasa mcm nak langgar pun ye...huahua

    ReplyDelete
  5. cantiknya k.tina...lg jadi mak org lg vogueee n d'vassss gitu..huhuhu...eh kete alza tu mmg nk kene sodok ! haha

    ReplyDelete
  6. Assalam tina,
    tuuuuuuuuuuu laaaaaaa pasai
    husband akak punya keta dolu pun lowerd gak
    ater bila nak jenjalan bukan boleh pi ikut dan
    seksa hokeyh
    last2 akak soh juai terus
    he3

    ReplyDelete
  7. mmg stress kalau gitu..elok2 kete dipotongnye spring..hurmmm

    ReplyDelete
  8. ada jugak orang ubah suai kereta jadi lambat ye..kalau gitu baik dia jalan kaki je..ekekke

    ReplyDelete
  9. tak pon takut skirting kereta die patah kak. tu yg punya berhati2 konon bila lalu bonggol. hmmmm

    ReplyDelete
  10. aku rasa mcm kenai je kerta tu keh keh ..aku tu aku jumpa kat jln belakang kat teknik sepang tu .... aduhai ....
    sporting sampai terkeluar dr fender tayar tu ...pastu lowed gile keta tu

    ReplyDelete
  11. Konon nak nampak hebat , modified hebat sangat tapi menyusahkan diri sendiri dan orang lain sebab terpaksa kene bersabar dengan kelembapan dia tu.. kalau banyak sangat duit, napelah dia tak beli kerete sport terus kan,.. huhh (angin pulak aku)

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com