Apr 9, 2015

Curi masa di tempat kerja

Assalamualaikum wbt..

Bukan aku..tapi suami.. bukan nak cakap dia kuat mengular, tapi curi masa untuk layan anak kat tempat kerja..

suami kerja lebih kurang macam customer service.. Sabtu Ahad memang confirm kerja.. weekdays, kalau kena time kerja lebih masa, kul 10 malam baru balik, sampai umah dekat kul 11malam.. memang Danish dah tidur la.. pergi kerja kenkadang Danish masih mentido... siyesli kesian aku nengok dua beranak ni.. mungkin sebab tu Danish sangat rapat dengan ayah dia..aku tak salahkan suami, dah tugas dia kan.. lagipun kat ofis dia tu cuma berempat je, memang susah nak rotate sebab tak cukup orang..

Setiap hari Jumaat boleh kata aku ikut suami pegi ofis, kenkadang meleret sampai Sabtu dan Ahad gak.. so, masa tu memang lepak kat ofis dan masa tu gak la suami curi masa layan dak Danish.. contohnya time rehat ke, lunch ke.. memula dulu aku tak biasa, dah lelama ni jadi tak kisah.. cari rezeki kan..

kengkonon mengajar anak ABC.. siyesli, Danish memang ralit.. kalau berhenti baca, Danish akan mengamuk dan sambar buku tu..protes suh kite sambung baca.. ulang la baca sampai dia bosan walau sampai nambelasratuskali..phewww

ni je la cara yang terbaik untuk husband aku dan Danish luangkan masa.. kenkadang terasa gak macam menyebok kat ofis dia.. tapi nak buat macam mana kannn.. Danish sangat rapat dengan ayah dia.. pasrah je la..





notakecik : mencari kekuatan untuk update blog setiap hari macam dulu.. 

5 comments:

  1. Assalam tina,
    laaaaaaaaaa
    bz benor koje yer
    takpela carik rezeki kan3
    tapi kira untung jugak la boleh teman hubby gi kojer & spent time sama2 :)

    ReplyDelete
  2. Assalam... Allah..kesiannye..klau x follow asben kang bila mase lak asben nk jumpe anak kan... pasrah je la...

    ReplyDelete
  3. ALA TIME WEEKEND JE PUN BUKAN HARI2 ... HAHAH
    KLU ADE YG TAK PAHAM TU .. TATAU LA .... NK BUAT CAM NE

    DIK BOLEH TLG CEK TAK ..KOT ADE SWIM TRAINER UTK BUDAK KAT P16 TU .. KOT2 ADE

    ReplyDelete
  4. bagus jugak cara nih..lagi2 tak de halangan untuk bawak anak..dapat juga luangkan masa dengan anak.

    ReplyDelete
  5. Xpelah kan...berkorbanlajkan demi anak...at least merapatkan anak n ayah..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com