Apr 24, 2015

Family outing..tak berapa outing punnn

Assalamualaikum wbt..

Baru pasan macam dah lama aku tak udpdate pape kat blog.. miahahaha.. rasa macam banyak cerita, tapi bila ngadap new post, terus blurr.. gittewww kekdahnya..

Last weekend family aku datang.. kebetulan besday Danish dekat², so acah² la buat makan² dan potong kek buatan akak aku sendiri.. makan sesama kami je.. tu pun macam rushing sebab akak sulong aku kena gegas ke umah MIL dia, ada majlis kawen hari Ahad tu.. usai makan², lepaking jap pastu sesiap nak pegi mandi kolam kat P16, Putrajaya.. bawa anak² buah aku.. Danish pulak spesis obses dengan air, sekali la mandi kolam..

Mandi kolam jap je, after Maghrib tu bawa family aku jenjalan.. jadila supir diorg.. siap tanya mak aku, "mak nak pegi mana, Alamanda ke?".. jawapan baekkk dia bagi, "Alamanda dah selalu, boring..".. kahkahkah..kerek gila.. bawa la ke ioi City Mall.. 

snap pict kat District 21 kat ioi city mall.. padahal tak leh amik gambar.. wakakaka.. susah bebenor nak suh senyum la Cik Ilah ni.. dak Danish sebok nengok lampu.. grrrrrr

sekejap je pun jenjalan kat sana, malam kottt.. bawa anak buah tengok orang main ice skate, pastu sebok nak main.. memang takkkk la nak bawa diorg main.. kejam kan Uda.. balik pickup husband kat opis, pastu acah² jenjalan lagi kat dataran putrajaya.. meriah giler, 1st time aku datang situ.. siap ada konsert hape tah..
dah macam santai tepi pantai.. 


bising la macam mana pun, tidur adalah subjek utama dak Danish

belakang tu adik aku.. suka menyebok..


baru aku tau sangat meriah kat sana bila malam minggu.. dapatla happykan mak aku dan anak² buah aku walau masa sangat singkat.. Ahad tu lak gegas ke umah MIL kakak sulong aku kat sungai Merab, pastu mak aku n yang lain terus balik Johor.. 

Sekejap sangat..tapi dah cukup happy.. bila balik umah, tetibe jadi sunyi, aku sedih.. ehh, mana suasana hingar semalam?? huhuhu.. 


6 comments:

  1. teringin nye nk g ioi city.. mcm best jer..

    ReplyDelete
  2. amboi mak, boring dh ye gie alamanda..hahahaha..

    ramai lg x org kat IOI mall tuh..sbb time2 awal bukak dulu kemain crowded ngan org..

    ReplyDelete
  3. nyesal lak baca ayat last.
    tetiba tersedih sama.

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum mizz...sesekali bawa family jenjalan mmg bestkan...seronok sangat tapi bila mereka dah balik sunyi jer rasanya...:)

    ReplyDelete
  5. Wahhh..nmpk dah b3sar dah lah danish..ensem die..

    ReplyDelete
  6. Assalam tina,
    akak baca entry tina hat ni lelaju hokeyh
    tak tau pasaipa
    terikut2 cara tina ceritera cecepat kot he3
    lawak3

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com