Apr 28, 2015

Review | Ubat Nyamuk Power

Assalamualaikum wbt..

Power kata koooo.. udah ghoper power rangers pulak.. sebenarnya nak share satu benda magik ni.. muahaha, mejiknya..

aku ada join group hemak² kat FB.. ternampak satu pos sorang ni tunjuk sticker comel.. rupenya ubat nyamuk.. tepek je kat baju ke, kerusi ke, mana² la.. pastu aku tengok lagi helok lak dari yang karen, lingkaran dan sembur tu.. tau je la, umah aku kawasan paya, nyamuk lak giler besar.. aku ni sebelum kul 7malam wajib tutup pintu, kalau tak memang berbondong² nyamuk kat dalam umah.. pastu lak suka naw² geget dak Danish.. nanti mula berbintat sana sini, dah la jenis kulit senang tinggalkan kesan, jadila kesan hitam gituuu.. hemak memang geram la..

nak dijadikan cerita, Jumaat lepas aku masuk Guardian.. nampak sticker comel terus serbu kat cashier, "dik, ni ubat nyamuk ye?".. kahkahkah..giler.. Adik tu memula blurr gak,bila aku kata ubat nyamuk yang macam sticker,baru dia faham dan terus tunjuk ubat nyamuk tu..

Ni la ubat nyamuk.. orang kampung kan, buzzaway patch tapi panggil ubat nyamuk.. cuma ada perisa tomato je.. ehh,perisa ke??

Ni bila dah buka.. bau memang sedap.. bila aku tampal kat baju Danish,memang bau best.. dah macam bau tomyam.. tu yang asek ketap ketap gigi je sebab rasa nak kunyah anak sendiri.. lol


Gitula gayanya pas aku tampal.. aku tampal kat belakang, so tak ada risiko untuk Danish tarik dan masuk mulut..

Selama dah 2 malam aku apply kat Danish, alhamdulillah tak ada dah kesan gigit nyamuk kat dahi ke, kepala ke, tangan ke,kaki ke.. dan perasan nyamuk tak datang dekat.. ok,percubaan menjadi.. so,tak membazir la beli ubat nyamuk ni.. dan berbaloi.. satu kotak RM10.39, beli dua kotak percuma satu kotak.. aku beli la dua,tu pun sebab kakak sales tu terus memandai amik 3 kotak untuk aku dan terus letak kat kaunter.. nasib baik ok, kalu tak, memang aku dah datang Guardian semula la.. dan BS pun terpengaruh gak kat ubat nyamuk ni..

So korang,try la.. yang besar pun boleh pakai.. tampal kat tv ke,sofa ke, meja ke..mana-mana la,boleh je..tak ada hal..


Notakecik : teringat dulu kat kampung pakai ubat nyamuk lingkaran tu.. 


18 comments:

  1. Assalamualaikum tina, wahh macam nak cuba beli ni je. selalu balik rumah mak terlupa nak bawa ubat nyamuk letrik, mesti adam kena gigit nyamuk. kesian. hehehhee

    ReplyDelete
  2. ehhh seriously baru tau ade patch niee...nak gie beli la..qisya selalu kene gigit nyamuk..

    ReplyDelete
  3. Baru tahu ada ubat nyamuk jenis tampal cenggini ;)

    ReplyDelete
  4. Akk mmg pakai yg repellant patch tu jenama dizzy...bau serai..wangi je lekat kat baju dak Aish...dr kck smpi beso beli..hahahha

    ReplyDelete
  5. Akk mmg pakai yg repellant patch tu jenama dizzy...bau serai..wangi je lekat kat baju dak Aish...dr kck smpi beso beli..hahahha

    ReplyDelete
  6. Assalam tina,
    waaaaaaaaa
    nak try
    thanx for sharing naaaaa

    ReplyDelete
  7. o...xpenah tau ada mende alah ni.. tq share!

    ReplyDelete
  8. Cik mah mmg pkai.ni dr azwa kecil lagi...klau xde yg gelang tu mmg pkai ni..alhamdulillah..setakat ni mmg berkesan..slalu pkai masa blik kg...

    ReplyDelete
  9. OK, nampak gaya nya berkesan ubat nyamuk perisa tomato tu...hahaha..saya nak gi beli la

    ReplyDelete
  10. kalau balik kampung saya beli yang macam ni..senang nak bawak.boh dalam beg tangan je.

    ReplyDelete
  11. Ubat nyamuk nie mmg best. selalu guna time balik kampung. selalu beli barnd lain bau mcm serai. pasni nk try yg ni la siap ade perase lagi..

    LatifahFazri

    ReplyDelete
  12. Bolehlah beli bila nk balik kg nnt hehe thanks for info :)

    ReplyDelete
  13. kite pun tak pernah dengar ubat nyamuk ni..
    kekampungan jugak la tina....

    ReplyDelete
  14. Makin maju dunia skrg...ubat nyamuk pun dah comel2

    ReplyDelete
  15. Makin maju dunia skrg...ubat nyamuk pun dah comel2

    ReplyDelete
  16. kena beli gak ni...nyamuk sekarang ni besar penyepak pun ade... nk pakai yg bakar tu memang xla...pakai yg letrik je skang ni

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com