May 6, 2015

Balik kampung | Selepas 4 bulan derhaka

Assalamualaikum wbt..

Bz giler² sampai nak update entry pasal balik kampung pun tak sempat... apatah lagi nak mengomen kat blog engkorang.. mampu baca je.. feeling silent reader.. 

Ye, betul la tu, 4bulan aku tak balik kampung.. kejam x?? alang² cuti lama, aku balik la kampung.. tumpang akak aku sebab husband kejeeeeee.. pasrah sebab aku memang dah faham keje dia macam mana.. aku balik tu dengan kegigihan nak mencandat tudung Aidijuma sekali.. kul 3am hari Jumaat tu gerak dengan harapan akan sampai CS BP Mall awal que untuk amik no.. dapat gak sampai sebelum kul 7am kat BP Mall.. 

Kiranya aktiviti kat kampung sangat padat sampai kena kecam dengan embah (nenek) aku.. "balik kampung tak reti duk rumah".. masalahnya mak aku pun spesis kaki jalan macam kami.. 

usai mencandat tudung AJ.. aku dan akak aku spesis antisosial.. LOL.. yela, masa Danish tidur la aku boleh layan wassap ke, fb ke, ig ke..masa ni memang tak tidur sejak kul 3am sampai malam tu.. phewww.. 

hasilnya..banyak sebab bawa askar, mohon jangan kecam.. tak sampai berkodi²


acah² family gath.. family sebelah arwah Abah aku.. makan mee udang sedap.. tak ada gambar dan tak tau lokasi.. yang aku tau kat Bukit Pasir area Tasik Merdeka, Batu Pahat.. 

Lepaking kat Dataran Batu Pahat..itula mercu tanda Batu Pahat.. Cewahhhh...

budak segar bugar biji mata masa main kereta ni.. kemahennnn suka engko Danish ye.. walau buat muka kerek, tapi mommy tau awak excited sebab ni la 1st time naik kereta menan.. 


Hari Sabtu, terjah CS lagik.. demi memenuhi permintaan customer.. kami gigih jua dengan aku mendukung dak Danish lagik.. mentabah.. 

hasil hari kedua.. tak banyak mana, tapi cukup memenuhi order customer..

budak kegembiraan sebab asek keluarrrrrrr je.. tak reti duk rumah katanyewwww.. 

Hari Ahad, hadir kenduri kahwin pulak.. petang gerak balik sini.. siyesli sangat penatm, tapi seronok sebab mak aku layankan je kerenah kami.. hahahaha.. lebiuuu mak..



notakecik : bosan..

15 comments:

  1. tajuk tuh xleh blah..derhaka katenye...hahahahahaha..

    ReplyDelete
  2. Banyaknya hasil tangkapan tudung AJ.

    ReplyDelete
  3. kami pun, dr bulan 2 raya cina ritu x balik kg gak lg ni.. x larat dok lelama dlm kete dah! huhu..
    danish, mintak ayah beli kete tu 1, hehe..

    ReplyDelete
  4. ni bukan cerite pasal derhaka ni..lebih kepada mencadat AJ..huhuhu..

    ReplyDelete
  5. adik beradik peminat AJ ya..?
    macam kami adik beradik masa zaman minat bawal beli kat semua house tu, semua beli jenis yang sama. lepastu, lepas jemur di ampaian, masing2 terambil entah siapa-siapa punya sebab sama.. hehe.. sampai sekarang, rasa macam tak cukup je, tudung bawal ku.. T_T

    ReplyDelete
  6. Wahhhh..bnyk tu borong...lama juga ni xblik kg hubs..dekat 4 bulan juga..hehe

    ReplyDelete
  7. wahhh byknye .... comey danish

    ReplyDelete
  8. kemain borong AJ.. macam best je tengok akak gendong danish gitu...

    ReplyDelete
  9. tu dia..nak buat berniaga ke tudung AJ tu?sakan no...:)

    ReplyDelete
  10. cerita pasal batu pahat teringat pulak kat Tasik Y..tempat melepak zaman blaja dulu.... ada lg ke tasik tu atau dah tukar nama :-)

    ReplyDelete
  11. Ai blk kg sethn sekali jer
    Lg sadisssss ok😭😭😭😭
    Oh juai AJ tudung ekkk
    X prh try lg

    ReplyDelete
  12. wahhh gitu laaaa..lama tak balik sekali balik meriah ye dak?
    ewah ewah banyaknya tudung AJ..!!
    kite dulu opis dekat dengan CM tau, hari-hari boleh shopping kat AJ..tapi lelama cam dah tak kisah plak tudung tu,,hehe

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum mizz....terbaik la borong tudung AJ tu...:)

    ReplyDelete
  14. Assalam tina,
    tu dia haaaihhhhh
    sekali balik kampung, pack giler itinerary yer :)

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com