May 5, 2015

Myvi punya pasal

Assalamualaikum wbt..

tak habis lagi kes Yana, FMC, #DUKE, lumba haram, Myvi.. sejujurnya aku tak tau sangat kes ni sebab masa tu kat kampung, tenet pulak sangat cemerlang..tambah lagi spesis kaki jalan, berita memang tak tengok la kan.. lelama aku paham bila buka FB..

Myvi skang ni jadi sasaran..kesian kat pemilik dan pemandu Myvi yang LANGSUNG TAK TERLIBAT.. tak memasal kena maki hentam gak.. orang kite, biasala.. kerana nila setitik, rosak Myvi seMalaysia.. boleh??

Dan aku akui, aku sedikit jaki dengan Myvi..hahahaha.. bukan kat semua punnn, tapi segelintir yang memang aku dah markkkk tiap kali balik keje.. tiap hari aku balik keje, memang akan jumpa Myvi putih no plat, **** 2747.. hah, aku hafal lagi.. dia punya pesen, laju mencucuk².. jalan kampung kot, lori pasir, lori tanah bersepah..tak perlu nak pedajal orang sampai macam tu... kembang kecut aku kalau dia bagi lampu suh aku ketepi.. 

ada lagi satu Myvi ni, tak ingat lak no plat, tapi yang pasti kaler hitam dan lady driver.. perghhh, lajuuuuuu waaa cakap tu.. dia punye berdesup kalah Toretto.. (erkkkk).. 

Malam tadi pulak, kena cucuk lagi dengan sebiji kereta.. rapatttttt sangat, sampai aku seram.. orang spesis cucuk mencucuk ni dia punye cara ko bawa laaaaagi slow kereta tu.. bagi dia panas hati dan tau erti berhemah bila memandu.. dan rupenye bila kereta tu memotong, Myvi jugakkkkk.. dah aku tercakap, "ni spesis Yana ke hape ni?".. gelak husband aku..

Jaga², tak kira la Myvi ke, Viva ke, Saga ke, Toyota ke, Lancer ke, BMW ke, Merc ke..etc..etc.. jalan kat Malaysia ni bukan engko sorang yang punye.. kita sama² bayar cukai jalan, jadi tolak ansur, berhemah dan bersopan sikit.. jangan jadi macam Yana pelesit atas jalan..



notakecik : bahaya ada di mana²..malang tak berbau.. 

9 comments:

  1. betul tuhhh..xpasal2 org lain yg pakai myvi kene tempias sekali..mencik betul!

    ReplyDelete
  2. tu la.. ksian kt anak2 yg yatim piatu tu je..
    harap org2 yg buat makpak n baby nya meninggal tu dapst hukuman yg setimpal.. tak pasal2 mana2 myvi jadi mangsa walau x bersalah langsung huhu..

    ReplyDelete
  3. aloh myvi xsalah. specis dlm myvi tu otak x betul sikit.

    ReplyDelete
  4. Akk kalau dia mencucuk lagi aku bawak slow. Bawak lane 2 jer kot. Nak laju gi lah lane 3. Nak cucuk2 apa hal kan.

    ReplyDelete
  5. Myvi jadik perhatian je hehe. Dahla adik kita bawak myvi nama yana gak, hehe..Tapi dia yana baik ok..

    ReplyDelete
  6. tapi kan ,,, bukan prejudis tp kan .....mmg betui pun .... aduhai tatau la ape nk kate dah ,.... harap yana dan 5 biji lagi terima balasan setimpalnya ..... sakit hati plak aku ....

    ReplyDelete
  7. Kat mana2 pun kena hati2 kan..pndulah dgn berhemah n x bahayakan orng lain..

    ReplyDelete
  8. Assalam tina,
    betui3
    lagi cucuk lagi slow
    kalo ghaser terer sila torobangkan kereta uols itu kan3 he3

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com