Jun 18, 2015

Maka,bermula la episod..

Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah, diberi kesempatan untuk bertemu Ramadhan.. serba ringkas sahur pagi tadi.. husband kata tak nak makan, cukup sekadar minum air milo.. kurma pulak lupa nak beli, haishhh, rasa hampa pulak tak ada kurma kat umah.. sobss..

Hari ni merempit la kami ke opis.. nak elak jem balik keje punye pasal.. yela, 3 bazar ramadhan kot kena lalu, hazab hoiii.. tahun lepas aku dah rasa, seksa gak la walaupun drive kete auto.. terkejar² rasa nak amik anak lagik.. nak masak lagik..

Cakap pasal masak untuk berbuka, maka dengan itu, bermula la episod MENU BERBUKA SEPANJANG RAMADHAN di wall facebook masing².. bukan saja menu berbuka, bersahur pun ye gak.. dengan caption rendah diri, "masak simple je untuk berbuka hari ni, kambing golek dan sos lada hitam, ayam berlada, rendang daging dan desert macaron", buatkan aku rasa nak hantuk kepala ke dinding.. gile la, macam tu dia kata simple..kalau makan mewah cane agaknya..

belum lagi sentiasa update lokasi PARAM.. hari ni kat Selangor, esok param kat Kedah, lusa param kat Terengganu, tulat param kat Kota Kinabalu.. berpeluh ketiak aku baca.. 

Kendian, sahur di luar pula.. buffet lagi.. aigooo.. well, aku tak iri mahupun dengki..tapi kata orang biar bersederhana.. bulan Ramadhan ni bukan bulan untuk membazir..

Habis soal makan, soal ibadah pulak.. selfie pakai telekung atau baju melayu dan songkok, dengan caption, "Alhamdulillah, done terawikh..".. buat amal..buat ibadah tak perlu tunjuk sesayangs semua.. sekali dua tak apala..tapi kalau sampai 30 Ramadhan still buat gitu, nak je ku lempang dengan kelajuan cahaya.. memula background tu nampak la suasana masjid, lelama jadi curiga sebab ko crop muka..background pulak macam ada almari pakaian... positif tina..positif, dia terawikh sendirian di rumah.. teheeee.. 


SALAM RAMADHAN KAREEM.. ♥♥♥

17 comments:

  1. salam ramadan.semoga ramadan kali ini lancar semuanya

    ReplyDelete
  2. macam2 ragam manusia, apa pun smg ramadhan kalini lebih baik dr tahun sblmnya insyaAllah

    ReplyDelete
  3. salam Ramadan,semoga kita dapat menggandakan ibadat kita

    ReplyDelete
  4. moga kite sentiasa positip terutama di bulan mulia ini hihi. Anyway selamat berpuasa :D

    ReplyDelete
  5. ahahah totally true lah kakak!!
    sooooo cliche..rasa macam erghhhh so stress tengok update2 camtu..
    kelakar plus nak lempang lelaju..herghh

    ReplyDelete
  6. Selamat Berpuasa...akak pun masak simple jugak..hahaha

    ReplyDelete
  7. hehehe..selamat berpuasa kak :)

    ReplyDelete
  8. selfie dan check in merata-rata la nanti kat fb..hihi..

    kalau akak nak kopiah, boleh je saya buatkan.

    ReplyDelete
  9. hahahaha...setujuuu..kihkihkih..nak2 yg part selfie pakai telekung, songkok tuh..lokasi dpn atau dlm masjid..kalau dirumah atas sejadah smbl letak yassin kat tgh..itu mmg bakal membanjiri wall fb..hahahahaha..

    ReplyDelete
  10. klakar tina... moga kalu ada yg gitu berubah lahhh...

    ReplyDelete
  11. manusia nie macam-macam pesen....
    lumrah...lumrah....
    tpi bab kurma tue sama laks terlupa nak beli...walhal dah pergi pasar beli lauk bagai....
    huuuuu3...

    ReplyDelete
  12. awak!!!selamat berpuasa :) sy xsempat p PARAM sbb nnt aisy ngamuk..sy naik PARANG..
    :P joking ya

    ReplyDelete
  13. hahahah...kan??yang pelik nya bulan2 puasa ni la dia sakan nak menunjuk2 tu...bulan lain tak de pulak..ekekeke

    ReplyDelete
  14. klu boleh amalan tu tunjuk kat Allah sahaja, sebab yang bagi pahala ialah Allah, bukan manusia.

    kan kan kan

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com