Aug 15, 2015

Aidilfitri 1436H

Assalamualaikum wbt..

Macam tak best pulak tak cerita pasal raya kami tahun ni.. aku la yang tak best, bukan engkorang.. saja tepek sini, untuk bahan bacaan masa hadapan.. cehhhh...

Tahun ni beraya kat umah mak mertua a.k.a Kuantan, Pahang.. balik pun dah lewat gak, sehari sebelum raya, dengan harapan tak ada kesesakan... dan terbukti berkesan, smooth je perjalanan kami.. kereta banyak gak, tapi tak ada berhenti² pun.. Alhamdulillah sampai gak rumah mertua ontime.. tak ada la drag masa sebab sesak ke hape.. sempat la acah² tolong masak untuk buka.. 

nah, sedondon teal greean kami 3 beranak.. MIL pepel, tapi katanya tu bukan baju raya.. hehehe.. pape pun boleh la mak, janji cantik..

selfie otw balik batu pahat, johor lak.. sekejap je kat sana.. husband sebok ajak balik kampung aku lak.. duit dalam poket tu bukan duit raya, kabor awal² takut ada yang tanya..

gambar lain tak ada.. nak bergambar dengan mak sendiri dan arik beradik pun tak dan.. semua sebokkkkk memanjang.. kahhhhh.. tak apa, raya haji ada.. tak raya pun ada..tiap masa pun ada kannnnn..

Bila tengok gambar selfie tu, rasa macam dah besar je dak Danish, padahal cenonet je saiz dia.. tahun pertama beraya lepas kawen, tema putih sesuci di embun pagi, tahun kedua lak tema ungu si manis manggis di dusun atuk, tahun ni lak teal green sesejuk mata memandang.. tahun depan?? masih ligat otak ni memikir.. 

SEBELUM SYAWAL MELABUHKAN TIRAINYA, AKU MENGAMBIL KESEMPATAN NI UNTUK MEMOHON AMPUN DAN MAAF ANDAI ADA TERSILAP KATA DAN KELAKUAN SEPANJANG MENULIS DI BLOG NI.. KALAU ADA TERASA, TERSENTAP ATAU APA JUA, MOHON DIMAAFKAN.. 



hari ni keje, ko ghase???? tapi tak apa, tengah hari kang balik la..

8 comments:

  1. Dak Danish sentiasa dgn muka cool & calm..lain sikit kali ni sbb muka dia tak 'memikirkan' masalah2 negara..hahaha

    ReplyDelete
  2. cantik sedondon seirama.. :D:D eh kami kan, seumur hidup tak pernah sedondon baju raya keluarga. hahahaha

    ReplyDelete
  3. Tahun ni raya saya pun rasa macam tak best..tak seronok sikit..:p

    ReplyDelete
  4. Eh baju raya kita dh dekat nk sama la...hee...

    ReplyDelete
  5. comel sedondon...haah danish nmpk macam dak besar dah la gambar selfie tu.kejap je masa berlalu kan.

    ReplyDelete
  6. dah abis dah raya ....fahim asik tanya mama hari ni last raya kan pd hari sabtu lepas
    thn ni raya ramai pakai terquiose

    ReplyDelete
  7. saya dah ada tema utk tahun depan. inspirasi gambar raya kawan2. hahaha. advanced gittew

    ReplyDelete
  8. Cantik warna teal green...aaa...danish nmpk dah besarlah..ensemlah die..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com