Aug 17, 2015

Berkubang dengan lembu


Assalamualaikum wbt

lembu berkubang ke?? kerbau je kan.. bedal la, janji ada bunyi.. LOL.. Sejak Sabtu lepas la aku gigih bawa dak Danish mandi kolam.. alahhh, bukan jauh pun, depan opis ayah dia je.. kebetulan dak Shida (opismet) bagi pelampung, dengan kegigihan laki bini pam, dapat la seketul pelampung ada kepala lembu.. TQ Shida.. comel pelampung tu..


praktis sebelum ke arena sebenar.. gituuuu..

Sabtu keje, tapi sebab malas, aku halfday je.. plus nak ikut husband pegi ofis.. nyenyeh la anak beranak ni.. gembira dak Danish dapat mandi kolam.. Sabtu tu tak ramai (kolam yang free), so boleh la luaskan empayar kat area kolam tu.. part tak best bila ada certain budak yang siram Danish sekuat hati dengan air.. rasa nak marah, tapi anak orang.. marah sebab air tu masuk mulut dan hidung Danish.. so, tegur secara berhemah, "jangan buat macam tu, kalau nak siram, pelan² je..sian adik tersedak".. feminin sangat rasa..

2nd day (semalam), berkubang lagi.. kali ni dapatla ayah Danish tengok kejap.. tapi tak best sebab ramai pulak kekanak riang.. siap tarik pelampung Danish tu.. tertarik sebab ada "lembu" kot.. siap ada yang tolong tolak, ingatkan apa, rupenya nak pegang tanduk lembu.. hahaha..


muka tak puas hati sebab setempat je... beria Danish kayuh kaki, tapi tak gerak sebab mommy pegang.. kahhhhh

puas suruh senyum nak amik gambar, gitu la hasilnya..

so, dah dapat sekali mandi kolam, harusla nak berkali² dan berlama².. puas pujuk suruh naik, tak mau.. bila cakap nak hujan, baru ok.. habisla pasni tiap minggu minta datang ofis ayah sebab nak mandi kolam.. 

nantila sayang, besar sikit mommy bawa pegi kelas renang.. pastu kelas memanah.. pastu berkuda.. hamboihh, tinggi cita² mommy monster ni.. 




notakecik : maila korang, senang² datang Presint 16.. 

9 comments:

  1. sonoknye danish berenang..nape senyum paksa tuh danish..hahaha..eh eh, baru tingat..dh lama xbawak qisya gie berkubang jugak..;)

    ReplyDelete
  2. huhu ai dah lama dok plan nk hantar fahim pi kelas berenang ... tp tak terhantar huhuhu

    ReplyDelete
  3. Orang kusyuk berkubang, mommy sibuk nak ambik gambar pulak..hahahaha

    ReplyDelete
  4. comel benorrr lembu tu..first time tengok pelampung lembu.
    biasanya itik.

    ReplyDelete
  5. Comel pelampung tu, betia danish berenang..budak2 dgn air berpisah tiada.

    ReplyDelete
  6. nanti kalau pandai berenang boleh la masuk sukan renang..jadi atlit..:)

    ReplyDelete
  7. Ala2...comel pelampung die...azwa suka neck float lagi sampai skrng.

    ReplyDelete
  8. Hehehehehehe omei sgt berkubang.hehehe

    ReplyDelete
  9. aih.. tertipu dengan tajuk.. ingat dlm lumpur,,,

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com