Aug 11, 2015

Khusyuk sangat

Assalamualaikum wbt...

Macam dah lama tak cerita pasal dak Danish.. sesejak nak masuk umur 16bulan ni, makin banyak perangai baru.. tapi paling best, tetibe tak tau nape air liur dak Danish bercucuran melimpahi empangan.. nak tumbuh gigi geraham memang cenggitu ke??

Ni aku sangat la mengantuknya gara² melayan dak Danish malam tadi.. rasa malam tadi dah lelap dah.. tetibe celik mata pastu terus duduk dan panggil ayah dia.. "Ayahhhh..allahbatttt".. gitula dialog Danish.. kul 12am nak oi mintak pasangkan video azan..

Ini adalah rutin atau tabiat biasa Danish skang plus pantang nampak enpon kitorang.. automatik mintak allahbattt dia.. so, sebab ada 2 fon, dedua kena pasang.. ada kata suh belikan tab, sorry, belum masa untuk beri pendedahan macam tu, terlalu kecik...

since Danish dah tengok azan tu, siyes muka akan berkerut² menunjukkan betapa dia tersangat la khusyuk.. *internet berkelajuan cahaya setakat ni, try masuk gambar mengambil masa 0.5km/j*


....................................................

atas ni semalam aku taip, ni sambung hari ni.. punye la "laju" tenet.. sengal betul.. ok..sambung...

see..see..berkerut dahi tu haaaaa... ralit tengok azan.. 

satu lagi, ada certain azan je yang Danish berkenan.. tapi aku pun kadang keliru.. paling suka azan maghrib tv3, tapi yang lama punya.. satu lagi azan upin ipin.. kalau zikir, dia suka yang Ustaz Nabil Ahmad.. yang lain tu tak berapa berkenan.. 

nah..satu lagi gambar aku lanje.. anak bujang aku yang semakin demand.. 

btw, bear tu dah jadi baby dak Danish.. pengaruh dari sepupu dia.. maklumla, sepupu paling dekat perempuan, terpengaruh tengok bila kakak sepupu main bear.. kemain sayang Danish kat baby tu.. kalau jumpa, memang bergomol la.. siap baringkan kat bantal biru dia tu.. 

dan malam tadi, sekali lagi Danish tak mo tidur awal.. main lompat² pulak.. aku pulak malam tadi flat betul.. sejuk semacam..so ayah Danish la layan.. ohhh, sebelum ada korang tertanya² dak Danish dah pandai jalan ke belum, secara rasminya belum.. just jalan terkedek² je.. pastu jalan sambil gelak², kendian penat sendiri.. LOL

nanti nak cerita pasal raya pulak.. walaupun nak habis raya.. wakakaka..

10 comments:

  1. comelnya danish...kalau jmpa mau kena gomol2 nih..geyam!

    ReplyDelete
  2. Kalau Aisyah pun suka azan tv3 macam sedap jer...Lepas tu dia ada tab tapi tak heran langsung dan selalu kejar hp kita sebab nak nengok video2 yang kita rakam pasal dia atau video kat taska dia..Itu jer la..Geram je rasanya hehe

    ReplyDelete
  3. hahaha eh sama adra la. adra sgt suka azan maghrib tv3. kalau azan, memang dia tak toleh kanan kiri dah. adra takde tab, tapi tab mama dia yg ada. eka install application dari fisher price.

    ReplyDelete
  4. So clever la danish ni, sampai berkerut kerut muka dengar azan ye..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah bagus dia suka dengar azan..

    ReplyDelete
  6. teringat anak saya dulu kalau dengar azan dia menangis sebab sedih...tapi nak tutup tak bagi..dia nak dengar jugak,tapi nangis sebab mendayu2 sayu jadi sedih kot..heheh

    ReplyDelete
  7. Bestnya ada baby.. Huhuhu.. Anyway, saya dgn bangganye blogwalking harini :)

    ReplyDelete
  8. Ala2...comel danish....mmg kusyuk betul die..pndai...

    ReplyDelete
  9. hehe..kelakar bace cerita akak yang lepas internet laju..hehe

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com