Dec 8, 2015

Rokok dan Perokok

Assalamualaikum wbt..

Salam Disember semua.. dari sehari ke sehari blog aku makin suram..helok dikuburkan je sebenarnya ni.. hmpppphhh.. *mengeluh comel*

aku bukan perokok mahupun pembeli rokok.. cuma nak cerita sikit pasal SEGELINTIR perokok ni.. geram, menyampah, sakit hati, benci semua bergabung.. 

last week ada singgah gerai buah ni.. ralit la duk pilih jambu batu dan jambu air.. alerrr, buah potong la, kan dalam bekas yang diorg buh ais tu.. habis je memilih dan belum sempat bayar, datang sorang lelaki ni, kat jari terkepit rokok, dan dengan tangan yang ada rokok tu la dia sebok pilih buah.. apa perasaan korang?? buah-buahan tu dah kena perasap baekkk punye.. cantik punya perangai.. 

nak merokok tu lantak korang, apatah lagi nak makan rokok tu..dialu²kan.. tapi jangan la buat onar macam tu.. belum lagi yang duk memilih lauk sambil bawa aksesori di jari tu.. dah macam bomoh bawa kemenyan pulak aku tengok.. 

even ada certain kedai makan dah buat warning sesiap kat tempat lauk pauk tu, ada gak yang benak.. salah ke hisap bagi habis dulu rokok tu baru ko amik makanan.. biadap tau, biadap???

hormat la sikit dengan orang sekeliling.. tu yang kite nampak, boleh la elak.. kalau tak nampak, dah makan makanan tercemar.. mujur asap tau, kalau habuk rokok tu berguguran, naya je dapat lauk free..

ok, nak sambung buat keje.. nanti update lagi, itu pun kalau rajin.. okbai..

14 comments:

  1. Mmg kohaja org gitu..kut ye pun jgn la wat kat tmpt2 makanan..

    ReplyDelete
  2. Memang biadap.. Tak hormat owg lain..makanan tu owg lain pun nak mkn jgk

    ReplyDelete
  3. hadoiii....takde kesedaran sivik mcm ni...huhuhu

    ReplyDelete
  4. mmg tak suka lah kalau yg tak reti nk hormat org tuu

    ReplyDelete
  5. buah pun dia nak perasap jugak..aduyaii

    ReplyDelete
  6. betul tu. nak merokok pegi jauh-jauh.

    ReplyDelete
  7. aku mmg tak suka perokok ... bau mereka .... bau ape2 yg dtg dari mereka tu ,.....
    maaf ye ... aku lg geram klu kat kedai mkn ...dok hembus2 asam sedangkan ada baby ....dah nampak tp perangai biadap sgt .....

    ReplyDelete
  8. Itu ok lagi...akak pernag tgok yg jual buah tu..sibuk dok merokok..lps tu selamba pgg buah...mmg terus cancel le..hihi

    ReplyDelete
  9. xde adab betul.. tp paling anti asap rokok. huhu

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum...jalan2 cari kawan ...yaya dah follow sini....follow back yek...
    mohon kunjungi dan tinggalkan komen di sini
    http://www.yayacendana.com/2016/01/pergi-seminar-di-agrofarmstay-durian.html

    tq ^_^

    ReplyDelete
  11. Bukan rokok je i allergik.semua la shisya. Vape.pnah beberapa kali kena.tgh makan kdai makan duk berjiran dgn mamat satu group isap vape.duk bawah kipas.siap tersembur asap vape ke muka kami ni hah nak mkn.geram tul

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com