Feb 28, 2015

Terlebih modified

Assalamualaikum wbt..

Pasal semalam aku balik keje.. rasanya aku dah lama tak meroyan pasal ni,semalam memang bengang giler.. aku lalu jalan kampung yang banyak bonggol.. selang 3 kereta depan aku ada kereta Alza kaler putih yang maha lembap.. kalau bawa 60km/j boleh terima akal lagi,tapi dah tahap 30km/j, hangen pulak jadinya..

Puas aku fikir ngape,rupanya sebab dia modified kereta melampau sangat.. punyela payah nak lalu bonggol,sampai melintang patah atas bonggol tu.. rendah sangat kereta dia.. tak pastila potong spring ke, spring sport ke, adjustable ke..tapi memang gitu.. kalau 5 bonggol gituuu je,maunya tak bengang.. 

Orang lain modified kereta jadi laju, dia modified kereta jadi macam siput.. pastu masa lalu jalan mendap sikit,punnn sama.. membujur lalu melintang patah gayanya sampai aku mamtik mamtik ingat dia nak masuk simpang kanan.. haishhh.. ko tak rasa bersalah ke menyusahkan orang lain macam tu?? 

Ehhh,tergeram pulak.. aku nak mention gak keadaan kereta tu,kang kena kecam.. bila JPJ saman,ko marah.. tapi tak fikir pulak marah orang lain yang terpaksa follow kereta ko yang lembap nak meninggal tu??

Hurmmm,hari ni aku pegi kenduri zana lagi..giler tamak dedua kenduri aku attend kann..nasib la husband layankan je..






Pasni kalau aku jumpa kereta tu lagi, siap dia..aku tengok je..*tu je yang mampu*
Read More

Feb 27, 2015

Cerita basi | CNY

Assalamualaikum wbt.. 

Tiap kali nak cerita pasal ni, aku lupa..tak pun aku tak sempat.. gitula kejadiannya.. CNY tu kan aku ke Taman Beijing (hah, aku baru tau nama taman tu), Sabtu kemudian aku ke kenduri kawen opismet.. Ipoh maliiii... tumpang kawan aku je sebab husband kerja dari pagi sampai malam.. pasghah.. tak apa la, yang penting Danish sangat behave.. cranky bila nak tidur, panas dan nak susu je.. good boy..

ehh, malas la cerita banyak, tak ada idea..



ohoiiii..fendeknya daku.. omey kan pengantin.. 

Zana dan Arecob..ni budak² opismet.. aku naik satu kete dengan yang tudung kuneng tu.. 

semoga bahagia Zana dan Arecob.. comel sangat hari tu.. esok majlis bertandang kat Nilai pulak.. zana minta aku datang.. takkan la nak datang lagi..huhuhu..


okla, aku blank giler ni..gambar pun tak ada watermark..bye..
Read More

Feb 25, 2015

Baik buruk gajet kepada anak

Assalamualaikum wbt..

Lama betul aku amik masa nak update blog.. rasa macam dah update, tapi rupanya belum.. konon hari ni nak share resepi solid food lagi, tapi malam tadi lupa amik gambar.. rasa sendu je entry kalau tak ada gambar kannn...

Okehh, pasal gajet.. siyesli aku dulu sangat tegas konon tak nak biasakan anak dengan gajet.. yela, tengok budak skang ada ipad, tab, fon sendiri.. ada baik dan buruk gak.. buruk sebab anak² jadi antisosial.. orang lain main congkak, main gasing, batu seremban, konda kondi..tapi anak kita zaman skang main COC, candy crush, angry bird.. phewwww..tak berkembang otak..

tapi aku pandang dari sudut yang positif je la.. well, aku akui yang aku dah biasakan Danish dengan gajet.. fon aku dah jadi macam fon Danish.. 

ok, ni la perangai Danish kalau dapat fon.. tu sedang menengok video katun ABC, alif ba ta, twinkle twinkle, ba ba black sheep, etc..etc..kenkadang tengok vid ayah dia gak..

aku terpaksa biasakan Danish dengan video sebab nak "diamkan" dia.. contohnya kalau tengah pakaikan baju, Danish memang lasak bebenor..pasang vid tu terus diam.. satu lagi kalau ngah makan.. nak bagi helok perangai, pasang la video.. tu je.. dan aku harap aku dan suami tak jadikan ni sebagai rutin wajib dak Danish.. sebab nak nanti Danish besar, bila balik kampung tak antisosial.. kena bergaul dengan kawan lain.. 

so, anak korang macam mana?
Read More

Feb 19, 2015

Jalan-jalan CNY | Putrajaya

Assalamualaikum wbt..

Mesti ramai balik kampung kannnn.. aku tak balik,tok laki kijo weyhh,duk umah je.. padahal dari semalam dah cuti.. hari ni la baru nak jenjalan.. tu pun sebab puas dan tepu duk umah.. bila husband tanya nak ke mana,aku senang je cakap, Alamanda sebab ada aircond.. tak nak tempat panas.. diva sangat kan.. *lempang laju laju*

Masa lalu depan PICC,aku teringat satu kawasan kat area Presint 4 yang katanya dikekalkan sejal floria tahun lepas.. aku tak tau apa nama dia.. hahaha.. so,redah je la,mujur husband tak kisah.. sampai sana,kebetulan ada satu bas Putrajaya Sight Seeing nak keluar.. selamattt,kalau tak memang ramai la..

Teruja gila kot nak tengok sebab asek tengok orang update je kannn.. 



Muka dak Danish memang ketat sebab baru bangun tidur..l

Ni hah..memang kena la dengan Chinese New Year.. jangan tanya aku apa nama tempat ni.. tak dan nak tengok.. pastu gambar semua dalam enpon husband aku.. ni je yang dapat cilok.. 

Kalau nak pegi,korang pegi je kat presint 4.. kalau dari PICC, simpang kiri sebelum masjid besi tu.. pastu sebab macam tak ada pape dan tempat kecik,jalan la lagiiii.. Putrajaya lerr jugak..
Nahhh,ke munomen alaf baru pulak.. ajak dak Danish belajar Sejarah.. walau banyak kali daj pegi,tetap tak bosan sebab angin kuat feeling kat tepi pantai..hahaha..

Ok,sekian sahaja percutian kami 3 beranak.. okbye..



Read More

Feb 17, 2015

Resepi Solid Food : versi rempah ratus

Assalamualaikum wbt..

Hari ni nak share 2 lagi resepi.. basicnya aku guna sama je kot..hahaha.. ulang² sayur yang sama.. blurr dan blank bila ke pasar raya, tak tau nak beli apa.. 

1. Bubur nasi+brokoli+labu manis
Bahan-bahan:
 - Beras (segenggam)
 - Labu (suku)
 - Brokoli (5-6pokok kecil)
 - Isi ayam (satu sudu besar)
 - bawang putih (seulas)
 - Rempah sup (kulit kayu manis, bunga lawang, buah pelaga) ni je yang ada, so tak cukup la rempah ratusnya..

Cara-cara:
 -Beras tu dimasak hingga jadi bubur
 - Kukus brokoli dan labu
 - Gorengkan isi ayam beserta dengan rempah ratus dan bawang putih. Goreng guna unsalted butter.
 - Bila semua dah masak, blendkan bubur nasi, labu, brokoli, isi ayam dan bawang putih tadi. Rempah ratus aku tak blend sekali, memang Danish tak makan kang..
 - Siap!!
ini lah rupenya.. boleh blend halus sedang² saja yang penting dia setiaaaaaa.. gitteww..


2. Bubur nasi+tomato+carrot+zuccini+kentang
Bahan-bahan:
 - Beras (segenggam)
 - Tomato
 - Carrot
 - Zuccini (separuh)
 - Kentang (sebiji)
 - Isi ayam (satu sudu besar)

Cara-cara:
Okey, ni macam resepi hari tu kan..kan dah kabor, bahan sama je, cuma aku pusing kot lain..hahaha..
 - beras tu masak sampai jadi bubur
 - Carrot dan zuccini tu kukus sampai empuk..sekejap je kukus ni..
 - Goreng isi ayam+tomato+kentang. goreng sampai isi ayam tu masak.. kalau bahan lain dah masak, angkat dulu sebab tomato tu kejap je masaknya
 - Dah siap semua, blend
 - Siap, pastu boleh ngap!! giler sedap yang ni.. hahaha..

isi ayam dan tomato aku goreng sekali.. 

ni la hasilnya.. kentang tu last minute letak sebab macam sikit pulak tengok.. itu pasal dalam gambar ni tak ada kentang..kekeke..


ni kesah budak tidur kekenyangan makan hasil mommy dia masak dengan penuh kasih sayang dan tanpa was².. hambek, macam hape tah gayanya..

so, selamat mencuba resepi caca marba dari aku tu ye.. hehehe

Read More

Feb 16, 2015

Gurau senda membawa bahagia

Assalamualaikum wbt...



Berdasarkan gambar di atas, bukan bermaksud beli kek percuma timun ye.. ni semua husband aku punye kerja..

"B, nape tak makan kek tu? hari tu beria kata nak makan..orang dah beli tak makan pun.."

Aku pun pegi la dapur, buka peti ais..bawa kotak ke depan tv konon nak makan sambil hadap tv sambil layan anak sambil meleset kat husband.. belum sampai depan tv, aku dah menyirap jeee..

aku buka kotak tu, nampak timun..kek yilek.. timun separuh balance aku buat sandwich hari tu.. kejamnya.. pastu bantai gelak kuat² kat aku.. terus aku amik satu lagi kek dalam peti dan hadap sensorang tanpa hiraukan dia..

well, husband aku kuat prank aku..dia punya gurau memang kasar beb.. dulu memang aku sentap, skang aku layankan je.. kadang kalau call dia, acah² ada projek juta²..

ok, kesimpulannya, gurau senda membawa bahagia.. okbai

Read More

Feb 13, 2015

Resepi Solid Food tanpa Nasi

Assalamualaikum wbt..

meh aku nak share resepi solid food tanpa nasi.. ecehhh, macam chef pulekkk.. anak dah sembelit baru nak cari resepi lain kann..

1. Bubur kuning di hatiku
 Bahan-bahan
  - Tauhu 1/4
  - Labu (suku)
  - 1 biji tomato (aku buang isi)
  - Bawang besar (holland) suku

Cara-cara:
  - Tauhu, bawang besar dan tomato digoreng, guna unsalted butter sehingga masak dan warna keemasan..
  - Labu manis kukus hingga empuk
  - Blend tauhu, labu manis, tomato dan bawang sampai halus atau mudah dikunyah dan dihadam.
  - Siap!!


2. Bubur lobak oren Belanda (tak ada ayam belanda)
 Bahan-bahan
   - Kentang (separuh)
   - Lobak Merah (separuh)
   - Bawang besar (holland) separuh
   - Isi ayam (satu sudu besar)

Cara masak:
 - Kukus lobak dan kentang sampai empuk.
 - Goreng isi ayam dan bawang, guna unsalted butter sampai ayam masak
 - Blend kesemua bahan.
 - Siap!!

Hahhh, senang kan.. memang tak ada nasi.. lain la sikit kannnn..

aku kukus sekali harung je.. jimat letrik.. 

ni rupe tauhu, tomato dan bawang lepas goreng.. rupe isi ayam lepas goreng tak dan snap pulak..

yang warna oren tu resepi no.2, warna kuning tu resepi no.1..


ok..aku masak makanan Danish stok seminggu..tapi kenkadang tak sampai seminggu pun, 5 hari dah habis.. aku memang frozenkan stok sikit je.. nampak kedekut kan..kahkahkah.. bukan kedekut, tapi memang tak nak lelama simpan stok.. 

dannnnn, kegembiraan buat aku bila Danish suka makan.. habis licin cin cin cin gittewwww.. ok passs.. aku blend halus sebab masalah sembelit dak Danish tu kan.. Danish tu dah la mengunyah tak reti sangat, tau nak terus telan je.. haishhh..

Pasni nak cari pasta pulak.. western gitu.. malam tadi bila mengadu kat husband stok sayur dan buah untuk Danish habis, tetibe dia terrrrpuji aku.. "Rajin betul mommy masak untuk Danish, penat macam mana pun mesti masak..".. wuwuwu..kembang idong.. *bluekkk*

apa pun, selamat mencuba untuk korang!!!



notakecik : banyak plan weekend ni..huhuhu
Read More

Feb 12, 2015

Anak Sembelit

Assalamualaikum wbt..

Danish sejak pandai makan bubur nasi, aku asyik la sumbat dia dengan bubur nasi campur la dengan sayur ke, ayam ke, ikan ke.. aku rasa macam hover.. pastu noob sebab tak ada nak pelbagaikan menu makanan Danish tu.. nasi..nasi..nasi dan nasi lagik.. 

Sampai la kesudahannya Danish sembelit.. najis keras engkooo.. seram aku dengar dia meneran diselangselikan dengan menangis.. kesian tau tak.. aku punyela sengal, still bagi nasi sebab aku tak tau punca sembelit tu.. bila aku duk google, bila sembelit atau cirit birit, ada cara penyelesaiannya.. 

nah, aku siap print dan lekatkan kat fridge.. senang ingat.. tiap kali nak masak makanan anak, boleh refer ni.. gittewwww..

skang aku tukar menu Danish.. no rice buat masa ni.. pumpkin, papaya.. hari tu try bagi buah naga, alhamdulillah tekak Danish terima je.. Danish setakat ni tak memilih makanan kecuali bayam.. anti betul Danish dengan bayam.. ngape tah.. 

Nanti aku share resepi makanan Danish yang tanpa nasi..sat g aku nak balik nak pegi klinik check up dak Danish tu..



notakecik : masih kekok
Read More

Feb 10, 2015

Review : SSC Neezaneedles thorbaekkk

Assalamualaikum wbt..

Pc dah dapat,tapi tak dan nak update thru pc.. guna fon sudahhh walau banyak sangat typo.. huh,nyampah..

Hari tu masa buka slot,aku adalah di antara yang terpilih dari 454 orang yang berebut.. puas gak aku selalu usha ig @neezaneedles nak tengok progress *dasar gelojoh*.. last week dapat teaser,salah satunya ssc aku.. masa tu terus berkobar duk ngadap ig sis Neeza je.. Jumaat lepas gak dalam pada aku update kata tak sabar tu,dapat gak akhirnya..

Jumaat petang konon nak test drive,tapi tak sempat sebab kena ikut husband pegi opis.. Sabtu pun tak sempat test sebab keje,balik keje ikut husband pegi opis pulak.. tak apala, esok masih ada..

Ni la ssc tu.. temanya star wars.. daddy friendly.. so husband aku tak ada alasan untuk tak nak dukung Danish.. mihmihmih

Ahad tu test drive, memula Danish nangis.. aku try bawa jenjalan depan rumah.. acah acah dodoi..duk diam.. pastu try BW sambil jemur kain.. pass!! Sambil jemur kain, aku breastfeed Danish duk dalam ssc tu.. tidur sudahnya.. yay, 100% lulus..siyesli sangat selesa..

Ni dak Danish tengah tidur.. aku baru siap jemur kain masa ni.. best wooo

Petang lak aku try BW Danish keluar..jalan pegi umah akak aku je pun.. sangat behave dak Danish ni.. rasa nak geget je la..hahaha..

ok..kedudukan salah.. patutnya ke atas sikit.. patutla sakit pinggang.. 

kesimpulannya, aku sangat berpuas hati.. dan aku dah mula meroyan bila nampak ssc lain.. setakat ni aku sangat suka yang custom made.. sebab corak dia cencomel macam aku.. erkkk.. 

aku sangat rekomenkan korang untuk beli kat Neezaneedles.. selain Neezaneedles, Snuggbaby, Big Eyes Shop, Jumpsac, Tugeda pun sangat best.. tak ingat mana lagi.. ok, aku sangat happy.. selamat ber #babywearing untuk aku.. 



notakecik : baru nak biasakan diri.. tak apa, slowly Tina..ehh korang, jangan marah kalau tak singgah blog korang.. aku dalam proses belajar lagi ni kat dept baru.. sabaq naaa
Read More

Feb 9, 2015

Nak update macam mana?

Assalamualaikum wbt..

Kalau ikutkan,banyak benda aku nak cerita.. pasal benda yang aku duk tunggu dari poslaju hari tu, pasal Danish, pasal resepi solid food Danish.. tapi tak menjadi nak update sebab tak ada pc.. monitor ada,cpu tade.. ni pun guna enpon..

Start hari ni aku dah kat dept lain.. blerghhhh,tukar lagi.. bosan la kena cecampak macam ni,sakit jiwa..bosan dengan soalam, "ehh,tukar sini pulak? Pasni g mana?".. nak aje aku jawab, "pegi jahanammm".. ok,kasar sangat tu..

Well,setakat ni ok la.. tak boleh suka sangat,tak boleh tak suka sangat.. 

Husband pesan, kerja la dengan ikhlas walau orang buat macam-macam kat kite.. hari ni kite susah,mana tau nanti ada kesenangan dan kebaikan... So dari situ aku fikir positif je.. buat apa nak fikir negatif,sakit hati even telinga panas orang duk perlekeh aku kena tendang sana sini.. 

So kesudahannya, aku tak dapat post entry best hari ni.. tadi katanya nak hantar cpu kul 8.30pagi, nak masuk 8.30malam bayang pun tak ada.. dangggg.. hampeh betul..

Okla,tak dapat nak bw kat blog korang, aku qada esok je la ye..😘😘
Read More

Feb 7, 2015

Saya Nak RM150 Produk Percuma daripada Nile.com.my

Assalamualaikum wbt..

Hah, pasal shopping online aku memang laju..bhahahaha...



ok..meh aku terangkan.. CNY dah nak datang dah kan.. so pihak Nile.com.my baik hati buat Giveaway yang bernilai RM150.. perghhh, banyak gak tu.. so, meh nak share apa yang aku nak kalau aku menang dan dapat RM150 tu..


Men Casual Shirt - RM31.01




Tu diaaa, siap dah.. complete untuk aku, suami dan anak.. tapi aku punya lebih.. hahaha.. sebab macam cencomel pulak kasut tu aihhh..

Jumlah harga barang yang aku pilih RM62.20+RM31.01+RM23.5+RM32.10 = RM148.81 
okla tu, ngam ngam hooo je dekat ke RM150..

korang kalau spesis macam aku suka shopping online, meh join.. pegi terjah blog Lyssa Secret, kat situ dia bagitau macam mana nak join.. aku pernah sekali beli barang kat Nile.com.my ni, siyes best.. penghantaran memang pantas uolsss.. cepat join sebelum tarikh tutup!!!



notakecik : cuba cuba nasib apa salahnya kan.. kalau ada rezeki, ada la..
Read More

Selayaknya menang

Assalamualaikum wbt..

malam tadi mesti ramai duk tengok Maharaja Lawak Mega 2014 kan.. aku tengok start kul 11 sebab sampai umah pun dekat kul 11.. tapi tak tengok sampai habis.. lepas turn Zero untuk persembahan kedua, terus masuk bilik.. terus buat andaian Zero mesti menang.. hahaha.. rupenya betul sangkaan aku..

bagi aku, memang layak menang.. walaupun ada 2 minggu persembahan Zero sangat "menyeramkan" dan tak lawak langsung, tapi diorg back up semula masa tema karoot komedia tu.. ♫Dalam seluar ada biawak.. dalam biawak ada seluar.. dalam seluar ada biawak.. biawak merangkak..hey, ini biawak baik heyyy♫♪.. hah, sape ingat?? gila berdekah aku tengok part biawak merangkak tu.. well done..

Zero usaha sungguh² dengan tak buat lawak perli orang..bahan orang.. sindir orang.. tiru orang.. yang itu aku suka instead lawak yang suka membahan orang, menganjing orang, bash orang etc..etc.. aku bukan peminat no.1 Zero, tapi berdasarkan apa aku tengok.. 

apa pun, tahniah Zero.. Sepahtu.. Nabil.. Shiro dan Bocey.. rezeki Zero yang asal dari keluarga susah.. tertunai la hasrat diorg nanti nak bawa orang tua pergi ke tanah suci.. Alhamdulillah.. 

ni kalau tak silap masa MLM 2013..masa ni diorang tersingkir rasanya..

2014..korang sampai final dan jadi juara.. syabas!!
Read More

Main congkak

Assalamualaikum wbt..

Mommy main congkak dia, pun sebok nak mengacau main congkak.. nak kata reti main, memang tak la.. dah la salah masuk rumah..grrrrrrrr

cubaan kutip biji tu... tapi cuma berjaya kuis² je..

habis bersepah jadinya..

ni la aktiviti kami dua beranak kalau menemankan ayah dak Danish keje malam.. sama ada main congkak atau main scrabble.. dulu ada la sekali main carrom.. tapi dak Danish masukkan biji carrom dalam mulut, habis hitam mulut dia.. 

well, memang rutin setiap hari Jumaat adalah aktiviti wajib ke ofis husband.. kalau memang turn husband kena OT la.. memang husband akan hangkut kami.. katanya tak nak bagi Danish nangis.. tapi ok gak, peneman husband.. kesian keje sensorang...tu, siap bawa toto lagik.. 
Read More

Feb 6, 2015

Menunggu dengan penuh sabar

Assalamualaikum wbt..

Dari tadi aku khusyuk mengadap entry lama.. kelakar gak rupanya aku ni kannnn *bluekkk*.. well, kepala otak aku memang gila sikit.. nanti dah bergaul dengan aku, tau la cane.. 

sebenarnya bukan je ngadap entry lama, tapi duk ulang track and trace kat web poslaju tu je la.. dari semalam membawak ke hari ni.. dah macam meroyan pulak gamaknya.. haihhhh, gigil jantung ni, bukan debar lagi dah.. wakakaka... aku rasa Sheila je paham perasaan ni.. LOL.. 

ni hah..asek ngadap benda ni je.. 



meh kasi teaser sikit barang apa yang aku duk tunggu dengan penuh debaran dah macam nak pegi final maharajalawak mega malam ni yang start kul 10 malam siaran langsung.. *merepek*

saje je tepek gambor kecik.. dari IG beliau.. maaf culik gambar.. 

nanti dah dapat dan dah pakai, aku buat review kaw kaw punye.. lama dah aku mengidam.. lama dah aku usha.. lama dah aku tahan napas.. lama dah aku tunggu..kehkehkeh..

sabar tina..sabarina..
Read More

Feb 5, 2015

Kasar

Assalamualaikum wbt..

Semalam lepas amik dak Danish kat taska, round taman dan pegi kampung sebelah.. nak beli beger la sekali.. sebelum tu usha dulu kedai tu, buka ke tak sebab banyak tutup dari buka.. sampai sana, terus order.. 

beger sedap..tapi yang tak best yang buat beger tu masammmmmmmmmmmmmmmmmmm je.. senyum tidak, sengih tidak.. alahai dikkkkk.. stall dia ni depan rumah je.. masa kami datang, kebetulan ada ramai bebudak kecik.. kuar la sorang kakak (pregnant).. memula duduk, pastu berdiri.. jengah dalam kereta (bebudak main dalam kereta).. pastu borak² dengan adik yang buat beger.. tak lama pastu bebudak yang dalam kereta tu kuar, tutup semua pintu tinggalkan anak kakak yang pregnant tu.. anggaran dalam setahun lebih macam tu la umur anak dia..

yang tak bestnya, bila dia marah bebudak yang tutup pintu kereta tu.. kuar la bahasa kasar, lempang la, bangang la...haishh, nasibla Danish tak paham lagi.. siap je beli dan blah dari situ, terus cakap kat husband, "kasar betul bahasa dia marah budak² tadi".. husband aku pun terkejut.. phewww.. 

yang jual beger muka masam..kakak yang jual beger cakap kasar.. alahaiii.. seram lak nak datang beli beger lagi..


Read More

Feb 4, 2015

Sembuh walau bukan sepenuhnya

Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah Danish dah beransur sembuh.. bintik merah pun tak ada dah.. berkat kegigihan aku sapu calamine tu, sampai bergaduh² dengan Danish sebab dia rimas, berpeluh ketiak aku mengejar dia, berhasil gak akhirnya..

Aku ada la suap air kelapa muda sikit hari Ahad tu, esoknya terus kuar semua bintik merah.. sampai ke muka bintik² merah tu.. adik aku kata Danish macam alien dah sebab penuh bintik merah.. hampeh betul..

Hari ni kena gak anta Danish ke taska.. tapi aku betul² yakin Danish dah sembuh.. still bekalkan calamine tu.. takut lak jangkit kat anak² lain.. aku kena keje gak hari ni, kang tak pepasal atas meja ada notis pulak.. haru je.. aku cukup lega la Danish dah kena demam campak ni masa baby lagi, cepat sembuh..tak banyak kerenah.. makan pun tak payah nak pantang.. doc sendiri kata, elok kena time baby macam ni, tak renyah kita nak uruskan..

Dan skang aku lak kena batuk.. suara dah macam Ella... malam tadi non stop batuk.. sampai pernah Danish katup mulut aku guna tangan dia.. hahahah.. mahap la Danish oitt, mommy ni kena gak lepaskan batuk, kalau tak nanti terbelahak..

2nd day kena..habis naik semua bintik merah..sampai ke kulit kepala sekali.. muka dah kompom masam je la sebab panas..

 
ni lak kat kaki.. paling banyak kat betis la.. nampak macam biasa, bila pegang tu, rasa la timbul²..

gambar semalam..paling latest la.. dah hilang dah..tinggal bekas sikit² je.. 

lega bila anak dah sihat.. walaupun Danish kena demam campak ni, Danish still aktif.. cuma memang Danish refuse susu botol.. akan merengek bila berpeluh.. makan pun tak banyak.. so kena la gantikan dengan something yang Danish tak perlu kunyah.. tak apa la sayang awak sakit macam² masa kecik ni, senang sikit nak menjaga.. moga awak sihat selalu ye.. 


notakecik : blurr aku masuk keje hari ni..
Read More

Feb 1, 2015

Demam campak

Assalamualaikum wbt..

Rentetan peristiwa kena sergah bos tu..aku terus halfday.. sakit hati plus nak tatap muka anak bagi hati cool.. Alhamdulillah Danish dah kebah demam.. dah boleh jenjalan.. tapi penyakit baru lak datang.. hari ni kena demam campak pulak.. 

Pagi tadi masa nak mandikan,husband buka baju dan nampak bintik merah kat badan.. sahla ni demam campak.. pasrah kali ke seratuslimapuluhjuta.. esok confirm aku cuti.. Danish tak meragam setakat ni,tapi badan dia lembik.. agah beria pun tak nak senyum.. alahai,sian anak ayah dan mommy ni..

Ni gambar pagi tadi.. kat leher paling banyak.. kat kaki baru naik sikit.. 

Korang ada pape petua tak selain apply krim dari klinik.. mak aku tadi kabor mandikan dengan air basuhan beras dan biji timun.. tak try lagi sebab balik dari klinik dak Danish terus tidur.. sedihnya bila tengok anak sakit ni..

Petua pelisssss...

Read More

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com