Apr 29, 2015

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015

Assalamualaikum wbt...

Dari hari tu nak join, asek terlupa je.. dah dekat tarikh tutup baru perasan.. ok, dengan ini mengumumkan bahawa aku join GA dari IntaNBerlian.. TQ kepada penganjur dan semua penaja..


Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry
 5) Hantar link entry u all ke kotak komen entry ini
 6) Nak lagi senang, copy je entry ni.. (",)

TARIKH TUTUP : 30 APRIL 2015
PEMENANG DIPILIH SECARA CABUTAN BERTUAH.. ALISHA & AQILAH YANG AKAN CABUT UNDI (",)


notakecik : rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari.. meriahkan lagi GA ni jom!!
Read More

Apr 28, 2015

Review | Ubat Nyamuk Power

Assalamualaikum wbt..

Power kata koooo.. udah ghoper power rangers pulak.. sebenarnya nak share satu benda magik ni.. muahaha, mejiknya..

aku ada join group hemak² kat FB.. ternampak satu pos sorang ni tunjuk sticker comel.. rupenya ubat nyamuk.. tepek je kat baju ke, kerusi ke, mana² la.. pastu aku tengok lagi helok lak dari yang karen, lingkaran dan sembur tu.. tau je la, umah aku kawasan paya, nyamuk lak giler besar.. aku ni sebelum kul 7malam wajib tutup pintu, kalau tak memang berbondong² nyamuk kat dalam umah.. pastu lak suka naw² geget dak Danish.. nanti mula berbintat sana sini, dah la jenis kulit senang tinggalkan kesan, jadila kesan hitam gituuu.. hemak memang geram la..

nak dijadikan cerita, Jumaat lepas aku masuk Guardian.. nampak sticker comel terus serbu kat cashier, "dik, ni ubat nyamuk ye?".. kahkahkah..giler.. Adik tu memula blurr gak,bila aku kata ubat nyamuk yang macam sticker,baru dia faham dan terus tunjuk ubat nyamuk tu..

Ni la ubat nyamuk.. orang kampung kan, buzzaway patch tapi panggil ubat nyamuk.. cuma ada perisa tomato je.. ehh,perisa ke??

Ni bila dah buka.. bau memang sedap.. bila aku tampal kat baju Danish,memang bau best.. dah macam bau tomyam.. tu yang asek ketap ketap gigi je sebab rasa nak kunyah anak sendiri.. lol


Gitula gayanya pas aku tampal.. aku tampal kat belakang, so tak ada risiko untuk Danish tarik dan masuk mulut..

Selama dah 2 malam aku apply kat Danish, alhamdulillah tak ada dah kesan gigit nyamuk kat dahi ke, kepala ke, tangan ke,kaki ke.. dan perasan nyamuk tak datang dekat.. ok,percubaan menjadi.. so,tak membazir la beli ubat nyamuk ni.. dan berbaloi.. satu kotak RM10.39, beli dua kotak percuma satu kotak.. aku beli la dua,tu pun sebab kakak sales tu terus memandai amik 3 kotak untuk aku dan terus letak kat kaunter.. nasib baik ok, kalu tak, memang aku dah datang Guardian semula la.. dan BS pun terpengaruh gak kat ubat nyamuk ni..

So korang,try la.. yang besar pun boleh pakai.. tampal kat tv ke,sofa ke, meja ke..mana-mana la,boleh je..tak ada hal..


Notakecik : teringat dulu kat kampung pakai ubat nyamuk lingkaran tu.. 


Read More

Apr 27, 2015

Budak tiada perasaan

Assalamualaikum wbt...

Macam mana aku boleh terlepas untuk buat satu entry last week.. cissss.. tak apa la, pasrah je la, anggap je bukan rezeki.. 

Dah nama anak teruna, memang tak ada perasaan takut agaknya.. tapi tengok anak orang lain at least ada gak rasa geli ke hape... haishhh..


BS humbankan serangga plastik ni dengan harapan dak Danish takut.. tapi Danish buat tak tau je.. benda ni memang ada kat taska, untuk takutkan bebudak yang sedikit nakal atau kalau budak² liat nak tidur atau makan.. 

siap buat macam tali pinggang, Danish langsung tak amik kisah..

yang aku perasan, Danish ni sedikit hati kering.. kalau jumpa orang tak kenal, agah sampai ko penat tercabut anak tekak, Danish memang akan buat tak tau.. akan pandang ko tanpa perasaan.. ko ghaseeee??? 

Satu lagi benda Danish tak takut adalah vakum.. budak lain kalau dengar diorg takutkannn, Danish tak.. siap nanges lagi kalau aku off vakum tu.. on balik, gelak² Danish suka... takkan nak onnnn memanjang, panas meletopp nanti vakum tu nak oiiii.. blender pun tak takut.. aku blend makanan dia siap dukung dia lagik.. rilekkk je, siap nak pegang vakum.. hati jenis apa kamu ni sayang??

video
tengok je la ni, dia elak macam tu je.. pastu sambung makan biskut.. LOL


BTW, Danish geli sesuatu.. 
geli dengan bulu.. tapi tak takut dengan kucing.. ehh, kucing berbulu gak.. cane tu?? tapi suh pegang rambutan Danish geli gak.. pening mommy..

Walau macam mana pun awak, mommy tetap sayangkan awak.. jangan manja sangat ye sayang, cane nak dapat adik kalau over manja?? ehhhhh...
Read More

Apr 24, 2015

Family outing..tak berapa outing punnn

Assalamualaikum wbt..

Baru pasan macam dah lama aku tak udpdate pape kat blog.. miahahaha.. rasa macam banyak cerita, tapi bila ngadap new post, terus blurr.. gittewww kekdahnya..

Last weekend family aku datang.. kebetulan besday Danish dekat², so acah² la buat makan² dan potong kek buatan akak aku sendiri.. makan sesama kami je.. tu pun macam rushing sebab akak sulong aku kena gegas ke umah MIL dia, ada majlis kawen hari Ahad tu.. usai makan², lepaking jap pastu sesiap nak pegi mandi kolam kat P16, Putrajaya.. bawa anak² buah aku.. Danish pulak spesis obses dengan air, sekali la mandi kolam..

Mandi kolam jap je, after Maghrib tu bawa family aku jenjalan.. jadila supir diorg.. siap tanya mak aku, "mak nak pegi mana, Alamanda ke?".. jawapan baekkk dia bagi, "Alamanda dah selalu, boring..".. kahkahkah..kerek gila.. bawa la ke ioi City Mall.. 

snap pict kat District 21 kat ioi city mall.. padahal tak leh amik gambar.. wakakaka.. susah bebenor nak suh senyum la Cik Ilah ni.. dak Danish sebok nengok lampu.. grrrrrr

sekejap je pun jenjalan kat sana, malam kottt.. bawa anak buah tengok orang main ice skate, pastu sebok nak main.. memang takkkk la nak bawa diorg main.. kejam kan Uda.. balik pickup husband kat opis, pastu acah² jenjalan lagi kat dataran putrajaya.. meriah giler, 1st time aku datang situ.. siap ada konsert hape tah..
dah macam santai tepi pantai.. 


bising la macam mana pun, tidur adalah subjek utama dak Danish

belakang tu adik aku.. suka menyebok..


baru aku tau sangat meriah kat sana bila malam minggu.. dapatla happykan mak aku dan anak² buah aku walau masa sangat singkat.. Ahad tu lak gegas ke umah MIL kakak sulong aku kat sungai Merab, pastu mak aku n yang lain terus balik Johor.. 

Sekejap sangat..tapi dah cukup happy.. bila balik umah, tetibe jadi sunyi, aku sedih.. ehh, mana suasana hingar semalam?? huhuhu.. 


Read More

Apr 16, 2015

Selamat Ulangtahun Danish Altaff!!

Assalamualaikum wbt..

Syukur Alhamdulillah, hari ni genap dak Danish setahun.. kalau setahun yang lepas, waktu dan saat ini, aku tengah sakit yang teramat.. waktu ni lebih kurang sejam sebelum Danish keluar.. sakit, sungguh sakit.. tak dapat nak gambarkan macam mana sakit nak bersalin tu.. rasa berdebar bukan sebab takut, tapi lebih kepada tak sabar nak tengok cahaya mata sulung.. sakit yang nikmat, sakit yang indah..

Biarla Danish tak pandai membaca lagi, tak salah kiranya aku tinggalkan kenangan untuk hari ni.. yela, mana tau nanti dia tergugel khennn..

Danish, biar ayah dan mommy tak kaya harta, tapi kami kaya kasih sayang.. sememangnya ayah dan mommy tak janjikan kemewahan, tapi insyaAllah kami limpahkan Danish dengan kasih sayang sepenuh jiwa raga kami.. moga Danish membesar menjadi insan yang berguna, anak soleh yang sentiasa mendoakan kesejahteraan ayah dan mommy kelak, insan yang penuh ilmu agama, anak yang berbakti kepada orang tua.. terpaling penting, bila ayah dan mommy dah tiada, mohon jangan putus doa untuk kami.. sesungguhnya awak adalah harta dunia akhirat mommy.. *sedih pulak ni kenapa????*

Setahun Danish membesar depan mata ayah dan mommy, banyak benda Danish belajar.. walau belum pandai menapak setapak dua, tapi Danish bijak.. keletah Danish buat ayah dan mommy rindu Danish tiap saat.. 

Danish.. (mommy dah tak ada idea, blurr kejap)..


masa ni baru keluar dari perut mommy, lepas nurse bersihkan Danish, mommy snap gambar awak dan wassap kat ayah..hikhik.. gambar belah kanan tu dah masuk wad semula.. tanjat tau kuar² mata awak membulat sebegitu.. 

kadang tercabar gak kesabaran mommy masa tempoh awak nak membesar.. nanges tanpa sebab, mengamuk tak tentu arah.. pandai awak bagi ujian kat mommy kan, dan syukur mommy dan ayah mampu kawal sabar.. tetap melayan Danish tanpa kenal erti penat.. seboleh mungkin mahukan yang terbaik buat awak.. 

Progress awak dalam setahun ni, belum pandai jalan, gigi 4 batang, berselera sangat bila makan, suka kucing, kuat membebel, garang, mahal senyuman, manja, pura² tak nampak mommy bila dengan ayah, suka tiru apa orang buat dan apa orang cakap, suka main air dan mandi, tak takut dengan vakum, masih breastfeed walaupun bukan fully bf, suka naik motor...setakat ni tu je kot.. 

Haaaa..asal anak masuk setahun, mesti ada orang wish untuk Danish minta adik.. hahaha.. sabar ye Danish, mommy dan ayah masih nak tumpukan perhatian kat Danish 200%.. 

Sekali, SANAH HELWAH SAYANG, MUHAMMAD DANISH ALTAFF.. ayah dan mommy sayang awak hingga hujung nyawa.. *muah ciked*

tak terasa anak membesar..rindu masa Danish baby..huhuhu
Read More

Apr 15, 2015

Review : Beli Carter's Pants kat ATASRAKCOLLECTION

Assalamualaikum wbt..

Sindrom hemak² memang begini.. habis semua web dia jelajah nak cari baju, seluar, kasut, cap, etc..etc.. etc..anak je.. sendiri punya sampai tak berganti baru.. itu normal..

Masa aku jenjalan kat area Kompleks Kejiranan Presint 16, kan ada market hujung minggu, cuci mata kat gerai jual pakaian kanak².. berkenan dengan Carter's Pant ni..comel sebab kat bahagian vontot ada kartun.. aku beli la sepasang dengan baju carter sekali.. baju pun ada kartun.. sepasang tu RM23, harga staff katanya.. 

Pastu masa belek tenet, teringat satu web ni aku pernah beli barang baby masa preggy dulu.. harga barang kat situ memang murah la pada aku.. walaupun pre order, tapi servis cepatla.. aku suka gak sistem pre order ni sebab boleh bajet bayar masa gaji.. ATASRAKCOLLECTION, terjah la dalam ni, macam² ada..

status pre order, proses order kalau tak silap 2minggu.. tapi dapat 3 hari selepas aku buat bayaran.. cepat giler.. hahaha.. sebelum GST dah dapat parcel..

tak proper gambar seluar omey ni.. dak Danish Altaff kacau lak.. sebok nak cocok siput tu.. 


nahhhh, ni seluar tu.. memang comel.. aku amik saiz 9-12bulan.. yela, dak Danish Altaff kan petite size dia.. macam hemak dan apak dia la..

Kesimpulannya, web ATASRAKCOLLECTION ni very highly recommended untuk korang yang malas nak berasak pegi kedai.. for sure orang tu akan pilihkan corak yang cantik..




so, happy shopping uolsss..
Read More

Apr 13, 2015

Proses pertukaran nama anak bagi umur bawah 12 bulan

Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah, selesai urusan pertukaran nama Danish minggu lepas.. last minute baru ke JPN.. bukan apa, sebelum ni aku pegi dah, tapi dokumen tak lengkap.. padahal aku dah call, tapi maklumat tak lengkap dia jelaskan kat aku.. hambek..

Prosesnya, korang kena pergi ke Jabatan Pendaftaran Negara, pegi ke Bahagian Kelahiran, macam korang nak register nama anak la.. bagitau yang korang nak tukar nama anak bagi umur bawah 12 bulan.. nanti pihak JPN akan bagi satu set borang yang korang kena isi..


Urusan Pesuruhjaya Sumpah

Borang untuk akuan sumpah.. isi nama korang sebagai parents.. tulis nama lama dan baru.. pegi ke JPN untuk pengesahan dari Pesuruhjaya Sumpah.. untuk pengetahuan, Pesuruhjaya Sumpah buka sampai kul 1petang je ye untuk hari Isnin hingga Khamis.. selepas waktu tu, boleh pegi ke Mahkamah atau Pejabat Pesuruhjaya Sumpah terdekat.. aku hari tu pegi Istana Kehakiman.. Bayaran untuk proses ni adalah RM4 (Pesuruhjaya Sumpah)

Urusan Jabatan Pendaftaran Negara

borang pertama.. tulis nama lama.. nama baru.. alamat.. no. pendaftaran.. no mykid.. etc..etc.. careful ye masa nak isi.. takpe je kalau salah, cuma jenuh la nak isi semula kat JPN nanti..



ok, ni borang yang sama.. muka depan dan belakang.. muka depan, isi yang perlu.. yang belakang tu baca betul².. 


ok, borang ni pihak JPN akan bagi 2helai.. satu diisi oleh bapa, satu lagi diisi oleh ibu.. aku tersilap hari tu, dua² aku bedal tulis nama husband.. wakakaka.. jenuh gak la nak tulis tu.. phewww...


Dah siap semua, korang kena sediakan salinan kad pengenalan korang suami isteri dan salinan sijil nikah korang.. attach sekali dengan borang² dan surat pengesahan dari Pesuruhjaya Sumpah tu.. pegawai kat JPN akan semak.. bila dah ok, diorg akan proses maklumat dan terus kuar surat beranak baru yang tertera nama baru..

Hari tu ada yang tanya, kalau tukar nama ada tulis @ tak kat nama.. ok, untuk anak di bawah umur 12bulan, yang aku tau la kan, memang tak akan ada.. terus tertera nama baru dan tak ada @ surat beranak tu.. so, bila kat surat beranak tak ada, kat mykid pun tak ada..

taraaaaaaaaaa....dah siap.. sangat pantas proses ni.. yang leceh sikit bila kena pegi Pesuruhjaya Sumpah tu je.. 


Pastu, akan ada remark kat dalam surat beranak baru tu..  
atas tu surat beranak lama, bawah tu baru.. remark sebagai "Tarikh Cabutan".. aku pun tak pasti cabutan apa.. hehehe..


Memandangkan mykid aku pegang dan husband tak bawa hari tu, so mykid tak dapat lagi la sebab diorg amik surat beranak dan mykid lama.. kena pegi JPN lagi la gamaknya..

Ok, sebelum ramai bertanya aku buat ni kata mana sebab cepat proses dia, aku buat kat JABATAN PENDAFTARAN, PUTRAJAYA.. 

so, membantu tak pada korang.. 


dan diumumkan bahawa, nama anakanda aku sekarang ialah, 
MUHAMMAD DANISH ALTAFF.. 



notakecik : yayyyyyy, Khamis ni genap dak Danish setahun!!!
Read More

Apr 9, 2015

Curi masa di tempat kerja

Assalamualaikum wbt..

Bukan aku..tapi suami.. bukan nak cakap dia kuat mengular, tapi curi masa untuk layan anak kat tempat kerja..

suami kerja lebih kurang macam customer service.. Sabtu Ahad memang confirm kerja.. weekdays, kalau kena time kerja lebih masa, kul 10 malam baru balik, sampai umah dekat kul 11malam.. memang Danish dah tidur la.. pergi kerja kenkadang Danish masih mentido... siyesli kesian aku nengok dua beranak ni.. mungkin sebab tu Danish sangat rapat dengan ayah dia..aku tak salahkan suami, dah tugas dia kan.. lagipun kat ofis dia tu cuma berempat je, memang susah nak rotate sebab tak cukup orang..

Setiap hari Jumaat boleh kata aku ikut suami pegi ofis, kenkadang meleret sampai Sabtu dan Ahad gak.. so, masa tu memang lepak kat ofis dan masa tu gak la suami curi masa layan dak Danish.. contohnya time rehat ke, lunch ke.. memula dulu aku tak biasa, dah lelama ni jadi tak kisah.. cari rezeki kan..

kengkonon mengajar anak ABC.. siyesli, Danish memang ralit.. kalau berhenti baca, Danish akan mengamuk dan sambar buku tu..protes suh kite sambung baca.. ulang la baca sampai dia bosan walau sampai nambelasratuskali..phewww

ni je la cara yang terbaik untuk husband aku dan Danish luangkan masa.. kenkadang terasa gak macam menyebok kat ofis dia.. tapi nak buat macam mana kannn.. Danish sangat rapat dengan ayah dia.. pasrah je la..





notakecik : mencari kekuatan untuk update blog setiap hari macam dulu.. 
Read More

Apr 8, 2015

Bila terlalu mengharap

Assalamualaikum wbt..


Aku cukup menyampah dan tak suka bila ada orang yang tak reti berdikari, tak reti usaha sendiri, tak nak belajar, tak nak amik pusing.. pastu bila dah terdesak, gelabah.. aku tak kata aku ni bagus, tapi at least ada usaha.. 

Boleh je nak minta tolong.. sekali boleh..dua kali boleh lagi, tiga kali minta tolong dah rasa annoying.. minta tolong dengan orang yang sama dah macam amik kesempatan.. kenala amik kira keadaan orang yang kita minta tolong, keadaan orang terdekat yang kita minta tolong.. 

tak tau sila tanya, tak pandai kena belajar, tak faham tanya jugak, tak jelas minta penjelasan.. minta tolong dengan orang yang salah jugak adalah satu perkara yang aku TAK SUKA.. sangat tak suka.. 

Bila hidup dah biasa dengan konsep "mengharap pada yang sudi", memang akan terbiasa la sampai mati.. maaf la kasar sebab aku tak suka spesis macam ni.. sebab tu ada pepatah, "tuntutla ilmu hingga ke negeri China".. bukan kata tuntut ilmu tu kena ada cikgu bagai.. tapi setiap perkara yang kita lakukan dalam hidup kena belajar.. even cara pasang kepala gas pun, ko kena tau!! bukannya call orang minta pasangkan.. contohhhh.. 

belajar² berdikari.. jangan reti pandang je, tapi tak nak bertanya kalau tak tau.. aku ni bukan je tujukan untuk orang lain, aku pun kena belajar gak.. skang pun belajar macam mana nak handle anak sensorang kalau suami pegi keje luar.. 

tak salah nak mengharap, tapi kalau tak ada usaha, harapan pun tinggal la harapannnnnn... 




notakecik : bosan dengan manusia yang tak pandai usaha ni.. benci pun ada.. 
Read More

Apr 7, 2015

Resepi solid food | Bayi 11 bulan

Assalamualaikum wbt..

Actually, lama dah nak share.. tapi kesempatan tu tak ada.. huhuhu.. well, aku skang dah jadi super excited mom bab masak memasak makanan anak.. annoying??

1) Bubur nasi + jagung muda + kacang pis + kurma
Bahan
 - beras wangi
 - jagung muda (2batang)
 - kacang pis
 - kurma

Cara-cara
 - kukus jagung muda, kacang pis dan kurma sampai empuk
 - nasi tu masak sampai jadi bubur
 - Dah masak semua, blend sedang².. siap!!
tak ada gambar yang dah siap blend pulak.. hahaha

2) Bubur tak tau tajuk
Bahan-bahan 
 - isi ikan merah
 - Sawi
 - bawang besar holland
 - tauhu
 - tomato
 - unsalted butter
 - Beras

Cara-cara
 - gorengkan semua bahan (kecuali beras dan sawi) menggunakan unsalted butter sehingga kekuning-kuningan
 - masak beras hingga jadi bubur.. Bila dah nak masak, masukkan sawi
 - kemudian masukkan bahan yang digoreng tadi, gaul rata
 - dah sejuk, blend.. 
 - siap!!
pun tak ada gambar yang dah siap blend.. hahaha..mahap

3) Macaroni sedap sekali lagi
Bahan-bahan
 - Macaroni
 - Capsicum
 - batang saderi
 - isi ayam
 - lobak merah
 - unsalted butter

Cara-cara
 - rebus macaroni, masukkan sedikit minyak zaiton
 - goreng isi ayam sampai warna kekuningan,kira dah masak la kan..
 - masukkan air sikit, pastu masukkan lobak merah, capsicum dan batang saderi
 - dah empuk semua, masukkan macaroni yang dah rebus tadi
 - gaul², pastu siap
 - sejukkan, blend ala kadar je, siap untuk dimakan!!
kali ni, gambar complete.. hehehe.. hasilnya.. masa masukkan dalam bekas, aku tumpang sikit masukkan dalam mulut.. kehkehkeh..


ni je la modal aku kat blog skang.. sebab aku sendiri tak tau dah nak tulis apa.. takkan nak tulis pasal anak je, kang boring lak.. pasal tudung AJ?? hurmm..bukan seller pulak.. kohkohkoh..

ok, selamat mencuba chuolsss...
Read More

Apr 3, 2015

Kecelakaan

Assalamualaikum wbt..

Minggu ni aku keje 2 hari je..gila la.. Isnin cuti sebab anak tak sihat, Selasa leje, Rabu dan Khamis mc sebab sakit mata.. hari ni keje balik.. masuk keje macam blurr.. kahkahkah..giler..

Oh ya, Selasa lepas adik lelaki aku, satu-satunya anak lelaki tunggal dalam family terlibat dalam kemalangan.. siyesli aku terkejut.. walau dia cedera ringan,tapi hati tetap risau.. 






tengokla, kalau jadi kat aku memang dah seriau.. 

lokasi kejadian kalau tak silap kat Kahang, Kluang.. menurut adik aku lagi 5km nak sampai tempat hantar kelapa sawit tu, brek tak fungsi.. kat selekoh dan sedikit menuruni bukit.. bila tekan brek je dan tak fungsi, adik aku terus mengucap.. memang berderau darah bila dapat tau kejadian ni..

Alhamdulillah adik aku cuma cedera ringan.. memang urut dada sangat la tu, syukurrrr Allah swt masih panjangkan umur dia.. 

sebelum ni dia jalan kat highway je, JB-Penang.. bila jalan macam ni, harusla risau.. ye, memang celaka boleh berlaku kat mana², tapi sape² pernah lalu jalan Kahang, mesti tau keadaan jalannya kan.. seram, sempit, selekoh banyak.. 

korang, memandu ke, menunggang ke, mohon hati²..
Read More

Shopping online JIMAT dengan iprice

Assalamualaikum wbt..

gitewww..pagi² dah ajak orang shopping online.. ehh, shopping pun salah satu terapi tau.. cer try.. ni untuk kaki shopping online la..bukan saje tu, ni konsepnya macam groupon, living social, mydeal sebab ada kupon diskaun if korang proceed untuk beli sesuatu barang tu.. dia punye potongan jangan cakap la, memang banyak.. 

mah nak kabor satu tempat shopping online best, iprice Malaysia.. iPrice Group adalah sebuah perniagaan baru atau startup yang mengeluarkan kupon percuma dan diskaun untuk ‘online shopping’ berdasarkan promosi website-website lain seperti Zalora dan Lazada, serta menyediakan maklumat tentang jenama yang berbeza... Ada faham tak?



kemainnn.. "YOUR ONE STOP SHOPPING DESTINATION" 
memang kena la sebab dalam tu ada banyak "kedai".. ko tak payah nak buka banyak² link lain.. 


ni adalah web yang bergabung meletop dengan iprice.. Air Asia pun adoooo ok.. senang la den nak coti² Malaysia nanti yooo.. memang terbaekkk la kan..

ok..meh nak terang macam mana nak dapat kod kupon tu.. bagi pencerahan sikit ye..
klik dekat "Get Coupon Code"
sebagai contoh aku pilih Zalora tu kann


akan kuar cenggini kann.. copy code tu.. then "Go to Zalora"
terus ko pilih la barang mana berkenan.. masa nak proceed tu, masukkan kod kupon.. dan siap!! ko akan dapat potongan harga yang mengancam..

nak shopping barang pun boleyyyy.. siyesli banyak gak barang best.. kalau aku harusla barang baby kannn.. dah tu je skang yang bertakhta di hati katanyaaa..




agak jenuh gakla aku nak belek 169 pages... tak apa, siap entry ni aku sambung cuci mata.. 

ok..happy shopping dengan penjimatan berganda semua.. 


notakecik : baru masuk keje..blurr.. kahkahkah..
Read More

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com