Aug 31, 2015

Kulit cantik halus dan mulus dengan EYQA SKINCARE

Assalamualaikum wbt..

**Sticky Post**

Meh nak kabor, sape ada masalah kulit muka kusam, tak bermaya, jeragat, jerawat..aku nak memperkenalkan satu produk baru yang murah dan kesannya sangat cepat.. sebelum tu nak habaq, buat masa ni keluar set trial dulu.. yela, nak bagi engkorang try dulu..  

 
nah, memperkenalkan EYQA SKINCARE.. ini adalah set trial.. akan datang boleh beli secara berasingan.. tak perlu set pun tak apa..

Apa fungsinya???
nampak tak?? sangat sesuai untuk yang mempunyai masalah kulit berjerawat..kalau kurang jelas, meh aku senaraikan semula fungsi set trial EYQA SKINCARE ni ye..
  • MENCERAHKAN KULIT a.k.a TIADA LAGI KULIT KUSAM
  • MEMBANTU MENGECUTKAN JERAWAT
  • MEMBANTU MEMUDARKAN JERAGAT
  • MEMBANTUMENGURANGKAN PENGHASILAN MINYAK PADA KULIT MUKA ANDA
  • MEMBANTU MEMUDARKAN PARUT JERAWAT
  • MERAWAT RESDUNG
  • SESUAI UNTUK SEMUA JENIS KULIT
  • MERAWAT ENZEMA ATAU ALAHAN KULIT


kalau masih was-was tentang keberkesanannya, meh nak kongsi testimoni dari mereka yang dah mencuba set EYQA SKINCARE ni..


semua ni tak ada edit ni.. 








Dah ramai yang mula guna Eyqa Skincare ni  dan semua bagi feedback positif.. korang tak nak cantik macam diorang ke??

Harga korang jangan risau, sangat murah dan berpatutan..

SET TRIAL EYQA SKINCARE RM45.00, POSTAGE RM7 (SM), RM10 (SS).. 
COD KAJANG, BANDAR BARU BANGI. 

sebarang pertanyaan atau tempahan, meh emel ke mizzkechique@yahoo.com
Read More

Aug 18, 2015

Speechless

Assalamualaikum wbt..

Tajuk je omputih, isi entry bahasa rojak..

sejujurnya, terkadang aku akan rasa loser gila.. terlalu mengalah dan terlalu mengharap orang hargai apa yang aku buat padahal seseorang tu langsung tak pandang aku.. pernah rasa macam ni tak?? aku tak minta pun cara penghargaan yang terlalu mewah dan besar, kadang tu cuma harap ucapan terima kasih atau apa² perkataan yang menyejukkan hati.. well, rambut sama hitam, hati lain².. ko jaga la hati orang tu macam mana sekalipun, kalau dah orang tu memang jenis hati kering, memang tak la dia nak jeling ko.. jeling sinis ada la kot..

tolong orang beria sampai kite sendiri rasa susah sama macam susahnya dia, akhir² ko sendiri ditindas.. hati sentiasa berniat baik lama² akan bertukar gak.. masa ko susah jangan harap orang tu datang kat ko bagi pertolongan, kecuali datang amik kesempatan.. tu yang banyak jadi kat kite kannn.

amik kesempatan atas kesempitan..pun rasa jugak.. memula rasa macam biasa² je, tapi bila lama² baru tersedar yang rupanya kita umpama sandaran dia.. sandaran yang mana dia sendiri boleh buat sendiri tapi kerana dah rasa selesa, jadi manja la..manja yang sampai menyusahkan orang lain.. 

korang, jangan jadi baik sangat, nanti orang amik kesempatan dan pijak.. jahat pun jangan jahat sangat, orang benci.. kena jadi hati kering sikit, orang mengata pun ko kalis.. 


okbye
Read More

Aug 17, 2015

Berkubang dengan lembu


Assalamualaikum wbt

lembu berkubang ke?? kerbau je kan.. bedal la, janji ada bunyi.. LOL.. Sejak Sabtu lepas la aku gigih bawa dak Danish mandi kolam.. alahhh, bukan jauh pun, depan opis ayah dia je.. kebetulan dak Shida (opismet) bagi pelampung, dengan kegigihan laki bini pam, dapat la seketul pelampung ada kepala lembu.. TQ Shida.. comel pelampung tu..


praktis sebelum ke arena sebenar.. gituuuu..

Sabtu keje, tapi sebab malas, aku halfday je.. plus nak ikut husband pegi ofis.. nyenyeh la anak beranak ni.. gembira dak Danish dapat mandi kolam.. Sabtu tu tak ramai (kolam yang free), so boleh la luaskan empayar kat area kolam tu.. part tak best bila ada certain budak yang siram Danish sekuat hati dengan air.. rasa nak marah, tapi anak orang.. marah sebab air tu masuk mulut dan hidung Danish.. so, tegur secara berhemah, "jangan buat macam tu, kalau nak siram, pelan² je..sian adik tersedak".. feminin sangat rasa..

2nd day (semalam), berkubang lagi.. kali ni dapatla ayah Danish tengok kejap.. tapi tak best sebab ramai pulak kekanak riang.. siap tarik pelampung Danish tu.. tertarik sebab ada "lembu" kot.. siap ada yang tolong tolak, ingatkan apa, rupenya nak pegang tanduk lembu.. hahaha..


muka tak puas hati sebab setempat je... beria Danish kayuh kaki, tapi tak gerak sebab mommy pegang.. kahhhhh

puas suruh senyum nak amik gambar, gitu la hasilnya..

so, dah dapat sekali mandi kolam, harusla nak berkali² dan berlama².. puas pujuk suruh naik, tak mau.. bila cakap nak hujan, baru ok.. habisla pasni tiap minggu minta datang ofis ayah sebab nak mandi kolam.. 

nantila sayang, besar sikit mommy bawa pegi kelas renang.. pastu kelas memanah.. pastu berkuda.. hamboihh, tinggi cita² mommy monster ni.. 




notakecik : maila korang, senang² datang Presint 16.. 
Read More

Aug 15, 2015

Aidilfitri 1436H

Assalamualaikum wbt..

Macam tak best pulak tak cerita pasal raya kami tahun ni.. aku la yang tak best, bukan engkorang.. saja tepek sini, untuk bahan bacaan masa hadapan.. cehhhh...

Tahun ni beraya kat umah mak mertua a.k.a Kuantan, Pahang.. balik pun dah lewat gak, sehari sebelum raya, dengan harapan tak ada kesesakan... dan terbukti berkesan, smooth je perjalanan kami.. kereta banyak gak, tapi tak ada berhenti² pun.. Alhamdulillah sampai gak rumah mertua ontime.. tak ada la drag masa sebab sesak ke hape.. sempat la acah² tolong masak untuk buka.. 

nah, sedondon teal greean kami 3 beranak.. MIL pepel, tapi katanya tu bukan baju raya.. hehehe.. pape pun boleh la mak, janji cantik..

selfie otw balik batu pahat, johor lak.. sekejap je kat sana.. husband sebok ajak balik kampung aku lak.. duit dalam poket tu bukan duit raya, kabor awal² takut ada yang tanya..

gambar lain tak ada.. nak bergambar dengan mak sendiri dan arik beradik pun tak dan.. semua sebokkkkk memanjang.. kahhhhh.. tak apa, raya haji ada.. tak raya pun ada..tiap masa pun ada kannnnn..

Bila tengok gambar selfie tu, rasa macam dah besar je dak Danish, padahal cenonet je saiz dia.. tahun pertama beraya lepas kawen, tema putih sesuci di embun pagi, tahun kedua lak tema ungu si manis manggis di dusun atuk, tahun ni lak teal green sesejuk mata memandang.. tahun depan?? masih ligat otak ni memikir.. 

SEBELUM SYAWAL MELABUHKAN TIRAINYA, AKU MENGAMBIL KESEMPATAN NI UNTUK MEMOHON AMPUN DAN MAAF ANDAI ADA TERSILAP KATA DAN KELAKUAN SEPANJANG MENULIS DI BLOG NI.. KALAU ADA TERASA, TERSENTAP ATAU APA JUA, MOHON DIMAAFKAN.. 



hari ni keje, ko ghase???? tapi tak apa, tengah hari kang balik la..

Read More

Aug 13, 2015

Sambutan hari raya ofis..hujung Syawal

Assalamualaikum wbt..

Semalam nak kata bz tu tak ada la sangat.. tapi macam banyak tak ada kat ofis je..kelepet lebih uruskan jamuan hari raya ofis.. paling best, kali ditaja sepenuhnya, so kitorang tak ada la susah² nak bawa makanan sendiri ala² potluck.. entry penuh dengan gambar je la ye.. jimat sikit tenaga menaip keyboard ni.. kahhhh...

bz bebenor akak pink tu..kehkehkeh.. 


ni antara makanan untuk jamuan tu.. tak banyak mana pun.. sebab sebelum ni bawa banyak, sampai pening nak makan apa.. 

popiah basah, aku targer ni je.. penyudahnya aku dapat makan sepotong.. kahhhhh

kaki gosip.. oh ye, ada mesin air tu..ni kat pantry je kitorang buat.. ala, kilang je.. tak buat havoc macam engkorang punye majlis.. ngeee

aku rasa macam anak dara lagi..hurmm


team kitorang.. yang tinggi menggalah tu aor MD.. Mr.Nakano.. pantang naw naw kalau ajak amik gambar.. siap tolong kirakan 1 2 3..hahaha

geng kuat melaram.. tak padan dengan kertu memasing.. lol.. tahun ni kurang 2 orang.. sorang cuti bersalin, sorang berhenti..paling penting, every year gaya sama.. port sama.. 

hopefully next year bertambah ahli.. Lulzzz..

begitula cerita jamuan raya 2015 kami yang serba sederhana.. banyak lagi gambar sebenarnya, tak larat nak edit dah.. 

pastu hari tu macam nak cerita pasal raya aku, pun tak tertaip.. arghhhh, otak tumpul beb.. okla, jap lagi nak balik.. mau anta dak Danish ke klinik untuk check up.. 



notakecik : hati berbolak balik dengan situasi sekarang.. bukan orang lain, orang terdekat dengan kita.. orang tak rasa apa kita rasa, tapi minta kita rasa apa dia rasa.. 
Read More

Aug 11, 2015

Khusyuk sangat

Assalamualaikum wbt...

Macam dah lama tak cerita pasal dak Danish.. sesejak nak masuk umur 16bulan ni, makin banyak perangai baru.. tapi paling best, tetibe tak tau nape air liur dak Danish bercucuran melimpahi empangan.. nak tumbuh gigi geraham memang cenggitu ke??

Ni aku sangat la mengantuknya gara² melayan dak Danish malam tadi.. rasa malam tadi dah lelap dah.. tetibe celik mata pastu terus duduk dan panggil ayah dia.. "Ayahhhh..allahbatttt".. gitula dialog Danish.. kul 12am nak oi mintak pasangkan video azan..

Ini adalah rutin atau tabiat biasa Danish skang plus pantang nampak enpon kitorang.. automatik mintak allahbattt dia.. so, sebab ada 2 fon, dedua kena pasang.. ada kata suh belikan tab, sorry, belum masa untuk beri pendedahan macam tu, terlalu kecik...

since Danish dah tengok azan tu, siyes muka akan berkerut² menunjukkan betapa dia tersangat la khusyuk.. *internet berkelajuan cahaya setakat ni, try masuk gambar mengambil masa 0.5km/j*


....................................................

atas ni semalam aku taip, ni sambung hari ni.. punye la "laju" tenet.. sengal betul.. ok..sambung...

see..see..berkerut dahi tu haaaaa... ralit tengok azan.. 

satu lagi, ada certain azan je yang Danish berkenan.. tapi aku pun kadang keliru.. paling suka azan maghrib tv3, tapi yang lama punya.. satu lagi azan upin ipin.. kalau zikir, dia suka yang Ustaz Nabil Ahmad.. yang lain tu tak berapa berkenan.. 

nah..satu lagi gambar aku lanje.. anak bujang aku yang semakin demand.. 

btw, bear tu dah jadi baby dak Danish.. pengaruh dari sepupu dia.. maklumla, sepupu paling dekat perempuan, terpengaruh tengok bila kakak sepupu main bear.. kemain sayang Danish kat baby tu.. kalau jumpa, memang bergomol la.. siap baringkan kat bantal biru dia tu.. 

dan malam tadi, sekali lagi Danish tak mo tidur awal.. main lompat² pulak.. aku pulak malam tadi flat betul.. sejuk semacam..so ayah Danish la layan.. ohhh, sebelum ada korang tertanya² dak Danish dah pandai jalan ke belum, secara rasminya belum.. just jalan terkedek² je.. pastu jalan sambil gelak², kendian penat sendiri.. LOL

nanti nak cerita pasal raya pulak.. walaupun nak habis raya.. wakakaka..

Read More

Aug 6, 2015

Sayaiday dan Ayueidris Giveaway August 2015

Assalamualaikum wbt..

Moh lerrr join beramai-ramai.. berjemaah itu lebih afdhal kan.. nak tau lebih lanjut, baca keterangan kat bawah ni ye.. moga kite sama² ada rezeki.. aminnn..




Jom ramai-ramai join giveaway yang dianjurkan di blog Sayaiday.com dan Ayueidris.com
Antara hadiah yang ditawarkan adalah :



+ 1 x Penginapan 2 hari 1 malam di The Kabin,Jeram Selangor *
+ 2 keping tiket Aquaria KLCC
+ Sebuah buku karya Dr. Anwar Fazal, Tribulasi 365
+ RM30 Voucher Parkamaya
+ RM150 Voucher Parkamaya
+ RM50 Voucher Pak John Steamboat
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 6 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 10 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 12 Mangkuk Boat Noodle)
+ Outdoor Photoshoot by Islam (Website)
+ 5 set Chrochet Heart (5 pemenang)

Seramain 15 Pemenang Bertuah dan Contest berakhir pada 19 August 2015.


Anjuran blog : www.sayaiday.com, www.ayueidris.com, akumohdfakhrulislam.blogspot.com


Klik Link ini untuk join contest : http://goo.gl/H0lgNa
Read More

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com