May 15, 2016

Hero kedua

Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah aku dah selamat melahirkan hero kedua pada 18 APRIL 2016, 5.46pm seberat 2.86kg di Hospital Putrajaya.. banyak betul dugaan untuk nak melahirkan kali ni.. nanti aku share tentang pengalaman bersalin.. 

Hari ni adalah hari ke 28 aku berpantang.. berpantang kat umah sendiri je.. berpantang kali ni memang betul² menguji kesabaran sebab jaga 2 anak.. Si dak Danish tak nak ke taska.. nak melekat je dengan adik baby.. phewww

Oh ya, nama hero kedua ni, MUHAMMAD DILFI ANEEQ BIN EZAIDI.. pasal nama ni memang serius pening.. nama baby girl punyala senang nak combine, part nama anak lelaki memang mencabar sebab nak cari kesesuaian kombinasi nama dan makna tu agak payah.. Alhamdulillah berkat refer kat ustazah, proceed la nama tu..

okla, nanti ku sambung cerita ye.. okbai

16 comments:

  1. hahaha kite nama pompuan pulak yg senang. lelaki kemain payah.

    ReplyDelete
  2. Tahniah tina..part berpantang ngan 2 anak tuh mmg memahami sgt..mental fizikal kene kental..anyway, selamat berpantang..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum mami.. mencabar kan pantang sendiri dgn anak pertama ada. Hahaha sheila kadang2 tukar jadi hulk. Hahahha end of the confinement, baru rasa enjoy tengok anak2 depan mata. Yelah. Baru dapat adapt perasaan & suasana beranak dua. Hehehehee. Enjoy ur confinement day mami ;)

    ReplyDelete
  4. selang sehari ngan tarikh besday kite.. nnt leh celebrate sesama ek. dilfi kecik, mesti besday party best! acik nad tumpang jugak tau heheheeh

    ReplyDelete
  5. ya Allah...dah beranak dah.. mengandung pon akak tak perasan..heheh.. tahniah tina.. sama tarikh lahir ngan qaleef anak akak sulung.. :)

    ReplyDelete
  6. tahniah !!...

    kepingin nak tambah lagi..
    tapi rezeki belum tibe..

    ReplyDelete
  7. payah juga nk mengeja ngan sebut ... tp sedap hehehe

    tahniah dik ....

    ReplyDelete
  8. pantang kedua memang mencabar sikit kan.. macam manlah kalau pantang ke3 plak nanti.. Alhamdulillah dah selamat... tahniah.. mari kita menjadi ibu beranak 2..

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah semoga hero membesar menjadi anak yang soleh :)

    ReplyDelete
  10. Samam lah kita tina. AKk pantang anak ke empat ni memang banyak dugaan.

    ReplyDelete
  11. Tahniah sis....sedap nama tu..unik.maksud apa ek?

    ReplyDelete
  12. Tahniah kaka. Hehehehe Seronoknya dah dua hehehhee

    ReplyDelete
  13. ya allah tina baru perasan entry ni hadoilah sorry.. selamat hari raya maaf zahir dan batin, tahniah tina ... dah ade 2 hero

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com