Jan 6, 2016

Wean Off | Antara Sakit dan Sedih

Assalamualaikum wbt..

1st entry untuk tahun 2016.. moga terus tabah update blog.. wakakaka.. malas makin membuak² oitttt... reader pun makin dan aku pasrah..kahhhh.. 

16 Januari ni Danish genap la 21 bulan.. dan masa 18bulan tu, aku dah mula prosess wean off.. siyesli sedih giler².. kerana terpaksa aku kena gak wean off.. antara sakit dan sedih, banyak lagi perasaan sedih tu, tapi untuk kebaikan.. sakit sebab susu memang dah tak ada, so jadi sakit.. bila tanya orang lain, ada yang ok je, tak ada rasa sakit.. lain orang kannn..

sedih sebab bila malam, Danish dah mula tak nak tidur dengan aku.. maksudnya, sebelum ni aku dodoikan sampai dia tidur, skang tak lagi.. tidur berbuai.. pernah la aku kuarkan dari buai sebab tengok dah lena, bila tidur je atas katil, merengek² nak susu dan buai.. hati betul² kena kuat beb.. pernah gak tak tahan sangat, mengalir gak air mata ni.. 

weans off kerana bersebab.. sebab kadang² rasa perut ni mencucuk² sakitnya.. dan bila Danish BF, Danish suka duk atas aku.. memula ok lagi, tapi lelama memang tak boleh tampung dah.. jadi sesak nafas ni.. 

ada gak tanya petua kat kawan² macam nak wean off.. siap google bagai.. google lak ada suggsest letak kopi, ubat gigi, sirap, garam etc..etc.. aku nak buat, tapi dari sehari ke sehari, tak jadi gak.. macam tak sampai hati pulak.. sebab secara paksa.. finally, aku dengar gak nasihat kawan, slow² buat Danish lupa.. bila Danish minta, aku akan lekakan dengan benda lain.. ajak dia main ke, bergurau.. 

Bukan diri je sakit nak wean off ni, jiwa pun sakit wooo.. macam nak jarakkan diri dengan anak.. tapi nak buat macam mana kan.. Danish, moga Danish faham kenapa mommy buat macam ni ye.. psiko anak, terpsiko diri sendiri.. moga mommy terus tabah.. lebiu sayang Danish!!!

masa ni baru nak masuk setahun.. tak lama lagi 2 tahun pulak.. huhuhu..cepatnyaaa

Read More

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com