Apr 28, 2017

Percutian Menarik Di Hotel-Hotel Yang Berpatutan Di Langkawi

 Assalamualaikum wbt..

Hello dan haiii uolss…Lama tak bersiaran, terasa gatal jari jemari nak share something yang menarik gittewww.. Mesti ada dalam kalagan korang dah plan kan nak pergi holiday ke Langkawi kan.. Yela,kalau nak bercuti ni yang paling penting sekali ialah kita mesti nak survey tempat penginapan dulu kan..takkan korang main terjah jerr, tak memasal kang dapat hotel tak best.. Sedihhhh.. Tak ada tempat nak menginap nanti macam mana nak holiday kan.. hari ni aku nak share dengan korang senarai hotel-hotel kat sekitar Pulau Langkawi yang menawarkan harga yang sangat berpatutan dan sangat puas hati..

Hotel yang aku akan sebut kejap lagi ni bukan sahaja berpatutan malah kemudahan dan fasiliti yang diberikan sangat bagus! Dan yang paling penting selesa okeyy u ollss! So korang kena la baca sampai habis apa yang aku nak share ni mana la tau kot kot korang berminat dengan hotel-hotel yang bakal aku sebutkan ni.. 

Image result for langkawi
Lambang kemegahan Pulau Langkawi
            
Okay,seperti yang kita tahu..Pulau Langkawi ni adalah sebuah tempat peranginan yang sering menjadi tumpuan orang ramai..tak kira la orang tempatan mahupun orang luar negara..Langkawi juga terkenal dengan syurga coklat kan…so bagi sesiapa yang hantu coklat tu, Langkawi adalah pilihan yang tepat untuk korang! Selain itu banyak lagi tempat yang menarik di sekitar Langkawi ni..so kalau korang nak tahu korang kena la search tempat menarik di sekitar Pulau Langkawi.. Hotel-hotel yang akan aku sebutkan jap lagi ni berhampiran jer dengan tempat-tempat yang menarik.. so, tak payah korang susah susah nak fikir macam mana nak jenjalan area sana, nak cari peta bagai..

Hotel pertama, Bayview Hotel Langkawi ini terletak kira-kira 13 km iaitu dalam jarak 25 minit kalau korang drive dari Lapangan Terbang Langkawi. Manakala jarak dari Terminal feri yang terletak di pekan Kuah ialah sejauh 3 km iaitu mengambil masa 5 minit pemanduan, dari hotel ini. Penginapan ni mengambil masa dalam 12 minit kalau korang jalan kaki dari pantai. So tak perlu risau la,hotel ni memang dekat dengan pantai…Haaaa, boleh la cuci mata uolss tu.. hikhik.. Bayview Hotel Langkawi ni juga menawarkan pemandangan laut dan bukit bukau yang indah dari sebuah lokasi di pusat di daerah komersial di Pekan Kuah…Pergghh memang cantik la pemandangan dia u ollss… confirm korang jatuh chenta pandang pertama..

  Exterior / Building Bedroom
          pemandangan dari luar hotel                                      persekitaran di dalam bilik

Okay next adalah kemudahan yang ditawarkan di sini termasuklah parking percuma, kolam renang luaran, pusat kesihatan dan banyak lagi... Selain itu, korang juga boleh membuat tempahan sarapan yang mempunyai pilihan sajian Eropah, Cina dan banyak lagi. Untuk pengetahuan korang Bayview hotel ini merupakan salah satu skor lokasi yang terbaik di Kuah... So memang tak salah la kalau hotel ini termasuk dalam senarai hotel yang bakal anda menginap nanti..hehe

  Others Swimming Pool 
                    Pusat kesihatan                                                         kolam renang luaran


Hotel yang seterusnya ialah Langkawi Seaview Hotel dimana hotel ini berhampiran dengan pantai dengan mengambil masa dalam 3 minit berjalan kaki..dekat kan..haha senang la nak pegi mandi laut u ollss..berjemur bak kata orang, boleh join omputih yang berjemur gak tu..kehkeh...Yang bestnya hotel ni terletak di tengah-tengah Bandar Kuah.. so dekat sangat dengan kedai-kedai and shopping mall.. apa lagi, pusing la korang shopping habis habisan.. Hotel Langkawi Seaview ni mengambil masa dalam 15-minit kalau kita berjalan kaki dari kedai-kedai bebas cukai serta Jeti Kuah. Manakala Lapangan Terbang Antrabangsa Langkawi terletak kira-kira 25-minit dengan pemanduan dari hotel ini. Bilik yang ditawarkan di Langkawi Seaview ni mempunyai balkoni serta pemandangan laut atau bukit-bukau yang cantik dimana dapat memukau kan korang kalau korang stay kat sini..amacam, tak teruja lagi ke?? 
  Lobby Bedroom
                                                                                                         bilik yang selesa

  Bedroom Swimming Pool
                                                                                          kolam renang eksklusif

Okay the last one is, Adya Hotel Langkawi yang terletak di pekan Kuah. Lokasi hotel ni sangat strategik sebab ia berhampiran dengan tempat yang menarik dimana mudah la korang nak bergerak kan.. Yang bestnya…hotel ni menerima Union Pay okay u ollss... Bilik-blik yang ditawarkan kat sini lengkap dimana mempunyai penghawa dingin, TV skrin rata dengan saluran antarabangsa dan Cina, selain itu ada juga kemudahan seterika dan almari pakaian…susun jer baju korang dalam tuh..buat macam rumah sendiri kan..hahaha.. kat sini pon ada menawarkan kemudahan untuk buat barbeku yang seronok tu percuma okay… weyhhh, barbeku percuma tu.. sekali lagi nak cakap, PERCUMA.. Hotel ni pon merupakan salah satu skor lokasi terbaik di Kuah!! Kita kasi lagi 5 bintang!!!
  Bedroom   Swimming Pool Bedroom
gambar-gambar di sekitar Adya Hotel

Actually banyak lagi hotel yang terbaik di sekitar Langkawi ni.. So kalau korang nak tahu lagi hotel-hotel yang awesome kat Langkawi ni jom la cari list of hotel in Langkawi sekarang!! Jangan lepaskan peluang yang ada ni korang! Masa ni la masa terbaik nak luangkan masa bahagia dengan family kannn.. dah, tak payah fikir banyak.. terjah je link tu ye.. :)
Read More

Apr 27, 2017

Didi and Friends | Danish

Assalamualaikum wbt..

Aduhai..cerita ni dah kategori basi..kesiannnn.. kisah anak bujang yang no. satu ni haaa, sejak bila terjebak dengan Didi and friends pun tak tau la.. orang lain lama dah minat, dia baru minat..sedihhh..

Masa cuti sekolah bulan 3 hari tu, mak mak sedara dak Danish baik hati la bawa dia pegi ioi City Mall tu..kebetulan ada show Didi and friends.. Danish memang tak kenal sangat sape Didi, bila bawa tu macam excited, tapi bila amik gambar macam tak suka.. aku sendiri pening.. maybe sebab ayah dan mami dia tak ada.. jadinya macam hambar la aktiviti jenjalan Danish tu..


tu yang berbaju biru kecik² tu dak Danish.. senyum tidak, sengih tidak..dengan sepupu² dia..


see, muka macam tak puas hati.. tak pahammmm


pandang arah lain, tak minat aihhh nak amik gambar..

balik tu, beria bercerita "mami, tadi abang tengok Didi and friends dengan kakak, dengan mama, dengan mak ngah, dengan abang adam.." sebut la semua yang pegi.. belum masuk umah dah berjela cerita dia.. excited kan.. tapi kat tempat kejadian tak menampakkan excited.. sebabnya, tak lengkap.. tak ada kami dan adik tecik dia tu..bagus abang Danish.. hehehe


Pastu ntah hari apa lak tu, kuar lagi, tapi aku dengan adik kecik dia adala ikut sekali.. tetibe pulak Danish kata nak beg Didi.. menggagau la cari.. masuk kedai², ada beg yang ada kartun tu, semua dia tak minat.. finally jumpa kat kedai² kecik macam kat kaki lima tu.. grab la seketul.. harga boleh tahan gak mahal, RM39, dapat la RM35.. fuhhh, baru umur 3tahun dah demand memacam.. fenin mak engko ni nak oiii.. nasibla ayah bagi green light untuk beli beg tu..


dah dapat beg Didi, kerek tak nak pandang kamera.. siap peluk tubuh tu.. jalan tak pandang orang lain.. dapat beg, terus ajak balik.. selagi tak dapat apa dia nak, jangan harap dia nak balik.. 


last week dah genap 3tahun.. menuntut pulak kek Robocar Poli.. pastu paksa mommy buat kek Robocar Poli.. tepuk dahi mommy ni sayang.. kek pisang boleh la buat.. 

Esok nenek, mak ngah dan ucu datang.. boleh la kite potong kek ye.. yeayyyy!!!
Read More

Apr 5, 2017

Main pasir | Port Dickson

Assalamualaikum wbt..

sebelum mula, nak cakap kesian kat diri sendiri sebab malas+tak ada masa+sibuk untuk update blog sendiri.. konon nak aktif semula, hampeh je.. 

Ni la, dulu 1st time bawa Danish main pasir, bukan main penakut lagi.. jerit² masa aku letakkan kaki dia kat pasir tu.. geli agaknya.. menangis beria dia.. pastu dah besar+dah ada adik ni, bawa sekali lagi pegi pantai.. kali ni dekat je, Port Dickson.. memula macam geli, pastu ewahhhhhh..tak nak berhenti dan tak nak balik.. aku la jenuh bersihkan dua beradik tu..

tengok la tu.. si adik memula elok je la duduk..rupenya sesambil makan pasir tu.. kami pun tak perasan.. bila pasir dah penuh kat bibir barula perasan.. kahhhh


main dengan sepupu² Danish.. paksa kakak buat jambatan la..gunung la.. macam dia paksa ayah dia gak.. bertabah la..yang hairannya, bawa ke pantai tak nak pulak.. katanya takut ombak.. dah sudahhhh.. semua benda nak takut la awak ni Danish..


si kecik ni lak yang beria main air.. tu dah mandi pas main pasir tu.. dah kena gonyoh lagi.. pfftttt



aktiviti main pasir tak berakhir lagi.. masa cuti sekolah hari tu pegi lagi.. kebetulan sepupu² Danish yang dari Pahang datang, apa lagi..serbu Port Dickson lagi la kami.. kemain excited Danish sebab boleh main pasir.. siap bawa segala mak nenek mainan dia.. sodok pasir la, dump truck la, excavator la.. baldi kecik la..

Dak Dilfi ni hari tu suka main pantai, kali menangis² tak nak lak.. lagipun dia mengantuk, pastu kena paksa lak main air, mengamuk laaaaa... dah elok dah pakai baju renang, tapi spoil tau awak ni..haishhh


Danish dengan dump truck dia.. suka naw² korek pasir tu.. aku tengok pun dah geli..kahkahkah


sampai ke rambut pasir tu Danish duk baling².. suka sangat main.. berbelang kaki dan tangan tu.. ajak balik tak nak lak


jenuh ayah Danish menunggu.. "bila la nak siap main pasir nak oiiii??"

tapi pas main pasir tu, ayah Danish ada la bawa Danish ke pantai..mula² kat gigi air, pastu ke dalam lagi.. okla, Danish pun cakap best main air.. kena la jugak bagi dia berani main air.. kang sampai dah besar tak nak ke pantai.. tu belum ajak mandi sungai lagi tu.. tak tau la rupa apa nanti.. kalau mandi pool, kemain ligak lagi..

masa ramai² macam ni la baru berjalan anak beranak..kalau tak, memang merap kat umah atau pegi mall.. tak pun tengok buaya pastu kayuh basikal..tu je la aktiviti 4 beranak ni.. so lame.. kahkahkah

okbai..
Read More

Mar 20, 2017

Kejap gaduh, kejap elok

Assalamualaikum wbt..

Tajuk tu khas untuk hero-hero aku.. sejak si adik dah pandai mengesot ke seluruh alam, sejak dah pandai memanjat..suka naw naw kacau si abang.. Abang lak spesis garang dan hati tisu.. kadang tu Dilfi tak usik pun, terus jerit² "jangan kacau abang!!".. adeh la.. kadang tu sampai berdesing telinga aku ni.. silap haribulan, aku boleh jadi hulk..

tapi semenjak dua menjak ni, diorg lebih kepada jadi geng.. Danish suka kalau Dilfi bangun tidur.. cepat² ajak adik dia main kat depan tv.. pastu lambakkan mainan depan adik dia padahal adik dia langsung tak kenan.. yela, baru bangun tidur, mamai lagi pastu abang ajak main, memang tak minat lansung la..

paling best bila abang rajin agah adik dia.. sampai mengekek² gelak.. setakat mengekek tak apa la, ni siap teleng² kepala.. entah apa yang kelakar sangat tak tau la.. 

ni la rutin diorg.. tercongok depan pintu duk kira kucing yang lalu lalang..


ni pulak kalau diorg dapat green light main kat parking kereta.. aku tak lepas lama.. 15minit je pastu masuk umah.. panas hoiii.. si kecik tu yang paling seronok

abang Danish memang excited kalau aku belikan buku baru.. adik Dilfi lak akan menyebok sama.. so kena la abang bacakan buku untuk adik..

tengok tv sesama.. acah² mesra.. kalau salah sorang kais muka, mula la bercakaran.. siap dengan pakej menjerit lagi.. stress hemak korang ni..

tu nampak..si kecik dah gemar memanjat.. 2kali jatuh katil.. sekali jatuh buai.. nasib la bawah buai memang letak tilam.. lasak ya ampunnnnn Dilfi ni.. rumah bersepah toksah cakap la.. nak jalan pun kena kais mainan diorg letak tepi dulu.. terpijak mainan adalah rutin kami suami isteri..

macam tu la..baru 2 hero..kalau tambah lagi, tak tau la mommy jadi rupa apa.. yang skang ni pun kadang tak terhandle.. moga mommy terus kuat dan tabah..kahkahkahkah
Read More

Feb 7, 2017

Sahabat dunia akhirat

Assalamualaikum wbt..

cerita basi sebenarnya, tapi nak juga cerita kat sini sebagai kenangan.. ikutkan aku lupa dah, tapi bila belek fon dan nampak gegambar, baru teringat..

Salah sorang kawan ofis dah pun menamatkan perkhidmatan beliau.. sedih gak la sebab geng makan, geng jalan, geng gosip dah kurang sorang.. dah la geng pun sikit je ahlinya, bila berhenti je sorang, makin sikit la ahli geng.. tapi tak apa sebab kitorang still keep in touch.. 

so decide nak makan-makan kat QNA Republic, Bangi Central je.. paling dekat plus boleh order dan booked sesiap.. tak ada masalah.. bab sedap atau tak, masa tu tak sure lagi sebab belum pernah makan kat sana.. so redah je..

dua dari kiri ada orang yang dirai.. kak Norma.. sangat happy sebab menanti orang baru April nanti.. tahniah kak Ma.. 13tahun menanti cahaya mata kedua..

yang merai.. kehhh

paling buat huru hara kat sana.. sampai aku rasa ada customer yang annoying dengan ktorg.. arhhh, lantak la.. kahkahkah

makanan yang ktorg makan tu.. paling best spageti carbonara tu.. siyes menyesal tak order yang ni.. next time boleh la makan.. pinggang diorg kemain besar²..yang chicken chop tu dah makan buh dalam sampan aku tengok.. nak makan pun payah..

cemburu gak sebenarnya bila sorang demi sorang kawan benti keje dan duduk umah jadi surirumah sepenuh masa..tapi biasala, ekonomi belum kukuh beb.. minyak lak naik harga.. keadaan makin mendesak untuk aku bantu ekonomi.. cewahhhhhhhh.. sembang nak lebat je.. 

tak apa la..teruskan kerah keringat kat tempat kerja ni.. selagi belum tutup mata, kerja..kerja..kerja..

okbai
Read More

Jan 19, 2017

Hujan lebat..angin kuat.. Ujian

Assalamualaikum wbt..

Semalam kira memang dilanda ujian la..even tak kena kat aku, tapi rasa tempiasnya.. semalam otw balik tu memang tak hujan.. area Bangi memang clear je.. dah masuk Dengkil, boleh lak jadi gelap gelita.. macam nak malam dah padahal baru pukul 6.30pm.. gelap macam nak runtuh langit tu.. aku macam biasa terus amik anak² dulu..sampai kawasan taman perumahan aku, hujan dah turun..masa tu angin biasa² je.. sampai depan taska, terus angin kuat.. tapi aku masih boleh masuk untuk amik barang.. barang boleh amik, tapi nak masukkan dalam kereta tu, aku habis basah.. even pakai payung, tak guna gak.. angin terlalu kuat sampai menolak aku.. pintu kereta dah macam nak tercabut.. seat kereta basah.. payung aku terkepak.. aku hampir nak terbang.. kahhhh.. hantar barang yang jarak dari pintu taska dan kereta sangat dekat, aku basah kuyup macam main hujan.. terpaksa matikan enjin kereta, terus masuk taska.. lepak sana sementara hujan dan ribut reda.. serius, memang gerun.. kalau aku duduk dalam kereta, memang aku nangis beb..

kiranya sampai lepas maghrib la aku lepas taska.. sampai Danish dan Dilfi pelik..tak hirau aku pun.. cehhh.. mandi tukar baju yang pengasuh anak² pinjamkan.. hujung rambut sampai hujung kaki basah.. kesiannn..hahaha.. 

hujan dah reda..ribut dah reda..aku hangkut anak² balik rumah.. Fuhhh, memang kesannya sangat teruk la.. pokok tumbang.. court futsal rosak kena hempap pokok... sampai rumah, pokok bunga jiran aku tercampak depan pagar rumah aku.. dah aku angkat dulu.. ketepikan pasu yang pecah.. memang kesian la sebab punah pokok² bunga dia..

Masuk rumah, sekali lagi aku nak nangis.. bumbung bilik utama bocor.. banjir hoiiii bilik aku.. habis toto dan selimut basah.. dah kena angkut kuarkan lak.. dah la berat.. gagahkan gak angkat sebab husband tak balik lagi.. setel angkut toto dan selimut yang tebal tu, mop lantai pulak.. ujian betul la semalam.. Dilfi lak sembelit.. nangis² meneran.. dah sesi memujuk anak pulak.. aku ni boleh la dikategorikan sebagai supermak kot..hahaha.. 

nah, aku bagi gambar kesan ribut dan hujan lebat semalam..

















Moga mereka yang ditimpa musibah ni bersabar dan redha.. ada hikmak di sebalik kejadian ni..



Read More

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com