Jan 17, 2017

Macam perempuan??

Assalamualaikum wbt..

Tergendala pulak up entry baru.. begitula, unta padang pasir tade malas macam ko la Tina.. 

sape macam pempuan? Dak Dilfi tu la.. ke mana² orang akan kata macam perempuan.. dia boboi la uittt.. kadang sampai kesian kat Dilfi, punyela macho gitu ko kata pempuan.. penah satu hari tu balik kampung mertua, duk borak dengan jiran depan umah.. "yang lelaki putih..yang pempuan gelap ckit ye.." part gelap tu aku tak kisah pun.. part pempuan tu kelakar.. cepat² bagitau Dilfi tu lelaki, terus dia gelak.. malu agaknya..

kalau jenjalan dan jumpa kengkawan pun gitu gak.. girl ke ni? padahal baju dah kaler biru yang menandakan boy, tapi nak buat cane, orang tetap kata girl.. mungkin sebab muka Dilfi ni manis plus mudah senyum.. ehhh, betul.. Dilfi seorang yang mudah terhibur..suka sengih..suka gelak.. suka senyum.. kadang tu Danish cuma lompat² je depan Dilfi, dia punya gelak macam nampak apa tah..

tapi aku try la edit gambar Dilfi ni.. ada la sikit macam girl..kahkahkah

senget benget wig tu nak oi...hahaha.. oh ye, Dilfi pantang nampak muka sendiri kat fon.. automatik Dilfi sengih.. mungkin dia kelakar tengok muka sendiri..


tak tau kenan dengan apa masa ngandungkan Dilfi..hahaha.. bertabah la nak.. sikit hari lagi mami nak try pakaikan tudung pulak.. cantik ke idokkk hasilnya nanti.. ni rambut dah panjang, sayang pulak nak botakkan lagi.. rasa nak tocang je..

hahhh, boy ni.. rambut pacak mami engko buat.. tapi sekejap je la jadinya, pastu terkulai balik.. spesis rambut tak leh duduk diam macam tuan dia.. 

macam pempuan ke, apa ke..mami tak kisah nak.. janji awak sihat dan aktif.. aktif sangat² ni.. kalau dibiar, boleh berkeliaran ke mana².. pffttt



notakecik: pasni hadap la gambar anak² aku je la ye..

16 comments:

  1. comel dilfi.senyum manihh norr tu yang org kata macam perempuan kot.

    ReplyDelete
  2. mungkin nampak macam jambu tu orang ingat gugurl hihi...

    ReplyDelete
  3. i feel u tina...qisya dulu pun sama jugak..sebab muke die muke fotostat apaknye..pakaikan baju dari atas bawah pink, kasut pink pun org masih duk kate die boy...durghhh!!!...hahahha..tuh yg umur setahun nenek qisya bawak gie tindik tinge..lepas tuh xde dh yg ckp boy..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..at least ada penyelamat, tindik telinga.. dilfi ni nk tindik apa bg nmpk boy agaknya..

      Delete
  4. tak kisahlah deme cakap apa, yang penting sihat Alhamdulillah.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl..btl..yg penting sihat alhamdulillah..

      Delete
  5. Itu bkn mcm pmpuan. Itu jambu. Ala k-pop gitu.. hehe.

    ReplyDelete
  6. pnh jd ms akk besarkan kakngah..hadoii...jenuh ckp perempuan pn org tgk mcm boy..hahaha..redha jela

    ReplyDelete
  7. COMEY .... SOMEY SGT ... MANIS JE MUKA NYE PTT RAMAI TEGUR MCM GEGIRL ..BESAR NANTI JAMBU NI

    ReplyDelete
  8. i feel u Tina, masa anak sulong pun begitu... dah kita ni pakaikan anak pakai baju kemeja warna bitu pun di katanya perempuan... macam dilfi ni senyumannya manis.. sebab tu kot...
    Membantu membina tulang anak yang sihat

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com