Feb 7, 2017

Sahabat dunia akhirat

Assalamualaikum wbt..

cerita basi sebenarnya, tapi nak juga cerita kat sini sebagai kenangan.. ikutkan aku lupa dah, tapi bila belek fon dan nampak gegambar, baru teringat..

Salah sorang kawan ofis dah pun menamatkan perkhidmatan beliau.. sedih gak la sebab geng makan, geng jalan, geng gosip dah kurang sorang.. dah la geng pun sikit je ahlinya, bila berhenti je sorang, makin sikit la ahli geng.. tapi tak apa sebab kitorang still keep in touch.. 

so decide nak makan-makan kat QNA Republic, Bangi Central je.. paling dekat plus boleh order dan booked sesiap.. tak ada masalah.. bab sedap atau tak, masa tu tak sure lagi sebab belum pernah makan kat sana.. so redah je..

dua dari kiri ada orang yang dirai.. kak Norma.. sangat happy sebab menanti orang baru April nanti.. tahniah kak Ma.. 13tahun menanti cahaya mata kedua..

yang merai.. kehhh

paling buat huru hara kat sana.. sampai aku rasa ada customer yang annoying dengan ktorg.. arhhh, lantak la.. kahkahkah

makanan yang ktorg makan tu.. paling best spageti carbonara tu.. siyes menyesal tak order yang ni.. next time boleh la makan.. pinggang diorg kemain besar²..yang chicken chop tu dah makan buh dalam sampan aku tengok.. nak makan pun payah..

cemburu gak sebenarnya bila sorang demi sorang kawan benti keje dan duduk umah jadi surirumah sepenuh masa..tapi biasala, ekonomi belum kukuh beb.. minyak lak naik harga.. keadaan makin mendesak untuk aku bantu ekonomi.. cewahhhhhhhh.. sembang nak lebat je.. 

tak apa la..teruskan kerah keringat kat tempat kerja ni.. selagi belum tutup mata, kerja..kerja..kerja..

okbai

4 comments:

  1. Memang pun..Ikutkan hati nak je duduk rumah kan tapi ekonomi sangat teruk, yang gaji besar pun kena kerja gigih lagi apatah lagi la yang gaji kecik cam akak ni huhu..

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan.. blogwalking dan done follow blog ini. :)

    ReplyDelete
  3. surirumah pun cari duit tepi sis memandangkan ekonomi sangat teruk sekarang ni. adehh xpela rezeki aturan Allah tu cantik. inshaaAllah buat je la pape pun yang penting niat nak dpt rezeki yang halal. aminnn

    ReplyDelete
  4. akk kena kerja smpi tua kot...haha...

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com