May 9, 2017

Jalan-jalan Naik Train

Assalamualaikum wbt..

Kite ni sebagai mak ayah, selagi mampu, selagi ada kudrat..selagi tu kita cuba tunaikan permintaan anak² asalkan permintaan tu tak keterlaluan.. Danish ni sejenis yang suka dengan segala jenis kenderaan.. lori, bas, trelar, truck, excavator, train, etc..etc.. last year adala balik kampung husband kat Kelantan tu.. kebetulan duduk umah pak sedara husband yang ada lori.. Danish punya la excited, asek la nak tengok lori.. sudahnya atuk bawa naik lori.. pastu asal nampak lori tu, lekat la nama lori atuk..

Then, perjalanan dari ofis husband ke umah tu memang sebelah dengan rail ERL, so selalu la nampak ERL lalu.. pastu asek cakap "abang nak naik train..abang nak naik train".. Alahaiii, benda simple je kan..takkan susah sangat nak tunaikan.. btw, selain train, Danish nak naik bas.. 

So Sabtu lepas, kami bawala naik train.. tak plan pape pun.. ngah breakfast terus cakap nak bawa Danish naik train.. aku ok je.. pegila ke Putrajaya Sentral tu, beli tikel.. kemahennnn mahal nak oiii.. kami pegi Bandar Tasik Selatan je pun.. konon nak pegi ke KL Sentral, dengan tak bawa baby carrier, plus fikirkan tiket boleh isi minyak kereta dan tahan seminggu, so pegi paling dekat.. hahaha..

Tiket ERL dewasa sehala ke BTS dah RM8, tiket Danish sehala RM3.60.. total untuk dua hala jadi RM39.20.. zaman aku remaja dulu, sehala baru RM5.30.. phewwww, zaman Danish dan Dilfi nanti cane la gamaknya..


jenuh menunggu train yang tak sampai².. Dilfi pulak jenis cepat bosan.. hurmmm


muka nampak serious, hakikatnya happy.. Danish memang tak pandai ekspresikan muka tu.. jenis keras hati dan garang.. 

kat stesen BTS menunggu train.. panas membahang pun menten sengih ye Abang Danish

gambar ni masa otw ke BTS.. Dilfi tak duduk diam.. geram aihhh.. Danish cuba membiasakan diri.. masih blurr dan excited dalam diam..


turun dari train, Danish cakap nak naik bas pulak..bolehla sayang oii, tapi nanti tunggu ayah free ye nak.. jangan Danish minta naik dump truck, garbage truck, excavator, fire truck dan yang susah² belaka nak naik.. tak dapek mami nak nolong..

moga Danish dan Dilfi happy ye.. ayah dan mami cuba untuk menggembirakan anak² mami.. ♥♥♥
Read More

May 8, 2017

Hari Lahir | Danish & Dilfi

Assalamualaikum wbt...

Jenis suka pending post tu kadang menyusahkan diri sendiri.. sebabnya nanti aku lupa nak tulis apa.. gambar je bersepah.. takkan nak up gambar je kan..

Dua anak teruna aku ni tarikh lahir tak jauh beza.. si Abang Danish 16 April, si Adik Dilfi 18 April.. kengkonon nak makan kek kat secret recipe je.. pastu mak aku call kata nak datang umah aku hujung bulan.. adik aku pun follow.. pastu kakak aku yang kat Pahang pun nak mai.. so tunda la majlis potong kek ke hujung bulan.. dah alang² ramai tu, potong kek masa tu mesti meriah kan.. tapi silapnya bila dah tunjuk pelbagai bentuk kek Robocarpoli kat Danish.. tu duk mengaruk nak kek robocarpoli siap paksa mami dia buat kek tu.. hadoiii, pening nak oiiii

Muhammad Danish Altaff dah 3 tahun.. lahir kat HKL, time tengah hari rembang.. punyala jauh mommy beranakkan awak Danish.. 


Muhammad Dilfi Aneeq sudah 1 tahun.. Lahir kat HPJ.. masa pulak lepas asar.. (tolong jangan macam gegirl sangat boleh tak sayang??)


Allahu, cepatnya la anak² membesar.. orang kata ada baby ni best.. serious, memang best masa diorg baby..masa diorg tak pandai jalan lagi, tak pandai melawan.. dah besar sikit ni, pening.. dak Abang garang, dak Adik suka kacau abang.. pastu abang marah, pastu jerit², pastu adik usik lagi.. sudahnya Mommy yang jerit.. 

ok sambung.. hari tu tak ada la sambut besday sangat pun.. more to makan² family je.. potong kek tu kira penyeri je.. masak pun cuma soto, pisang goreng, keladi goreng, ubi rebus, sambal tumis, kek mak aku buat etc.. see, semua makanan jawa.. maka bertabah je la suami aku..hahaha..


ni kek yang disponsor oleh ayah diorg.. beli dengan bos husband aku.. puas cari contoh kat ig, kt fb, kt tenet..semata² nak cari yang paling menarik minat Danish.. kalau berminat, cer cari @darwisybakeryputrajaya

Danish sebok sangat nak potong.. orang tak habis nyanyi lagi.. pastu habis dia tenyeh rumput² kat tepi tu.. haodila anakkkk

yang Abang sebok tenyeh kek.. yang Adik tazabar nak terkam menan kat kek tu.. ni je la gambar paling helok sebab memang ada dua keping je rupanya.. jurufoto sebok nak makan.. sedihhhhh... kahkahkah.. boleh la, dari tak ada gambar kenangan kannn..

gambar makanan pun tak snap.. aku sebok.. maghrib pun masih kelentang kelentung kat dapur.. apa pun, terima kasih family sebab sama² meraikan.. dapat berkumpul reramai.. makan sama², borak², gurau senda.. next time kite makan² lagi ye.. 


okbai
Read More

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com