Mar 20, 2017

Kejap gaduh, kejap elok

Assalamualaikum wbt..

Tajuk tu khas untuk hero-hero aku.. sejak si adik dah pandai mengesot ke seluruh alam, sejak dah pandai memanjat..suka naw naw kacau si abang.. Abang lak spesis garang dan hati tisu.. kadang tu Dilfi tak usik pun, terus jerit² "jangan kacau abang!!".. adeh la.. kadang tu sampai berdesing telinga aku ni.. silap haribulan, aku boleh jadi hulk..

tapi semenjak dua menjak ni, diorg lebih kepada jadi geng.. Danish suka kalau Dilfi bangun tidur.. cepat² ajak adik dia main kat depan tv.. pastu lambakkan mainan depan adik dia padahal adik dia langsung tak kenan.. yela, baru bangun tidur, mamai lagi pastu abang ajak main, memang tak minat lansung la..

paling best bila abang rajin agah adik dia.. sampai mengekek² gelak.. setakat mengekek tak apa la, ni siap teleng² kepala.. entah apa yang kelakar sangat tak tau la.. 

ni la rutin diorg.. tercongok depan pintu duk kira kucing yang lalu lalang..


ni pulak kalau diorg dapat green light main kat parking kereta.. aku tak lepas lama.. 15minit je pastu masuk umah.. panas hoiii.. si kecik tu yang paling seronok

abang Danish memang excited kalau aku belikan buku baru.. adik Dilfi lak akan menyebok sama.. so kena la abang bacakan buku untuk adik..

tengok tv sesama.. acah² mesra.. kalau salah sorang kais muka, mula la bercakaran.. siap dengan pakej menjerit lagi.. stress hemak korang ni..

tu nampak..si kecik dah gemar memanjat.. 2kali jatuh katil.. sekali jatuh buai.. nasib la bawah buai memang letak tilam.. lasak ya ampunnnnn Dilfi ni.. rumah bersepah toksah cakap la.. nak jalan pun kena kais mainan diorg letak tepi dulu.. terpijak mainan adalah rutin kami suami isteri..

macam tu la..baru 2 hero..kalau tambah lagi, tak tau la mommy jadi rupa apa.. yang skang ni pun kadang tak terhandle.. moga mommy terus kuat dan tabah..kahkahkahkah
Read More

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com