Feb 22, 2019

Selamat bertunang Adik & Adik ipar

Assalamualaikum wbt..

Walaupun agak lama cerita ni, nak share jugak buat kenangan. Adik dan adik ipar (adik kepada suami) dah pun selamat jadi tunangan orang. Omputih kata one step closer nak jadi wife orang. Adik aku bertunang bulan 12 2018, adik ipar lak bertunang 01 2019. Sebulan gak la beza. 

Dan kebetulan dedua ni anak bongsu dalam adik beradik. Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar. Majlis adik aku berlangsung kat umah mak aku, Batu Pahat, Johor. Orang paling happy dah tentu adik aku. Yela, nak berlaki dah. Kahhh, miang!!

Adik beradik aku..yang baju oren tu adik ipar aku. 


muka ada senyiummm masa sarung cincin dari bakal mak mertua.


Hantaran dari adik aku. Mostly aku yang gubah. Ecehhh.


Dulang hantaran totally 100% aku yang buat. Buat lak masa demam teruk dengan suspek dengginya, anak-anak pun demam. Aku siapkan dalam masa 3hari je ni. Gagahkan jugak badan ni.


Habis majlis, amik gambar dengan bakal mak mertua n bapa mertua. Belakang tu rumah aku, rumah kampung je.



Majlis adik ipar pulak kat Kuantan, Pahang. Tu yang aku boleh pergi kemaman makan udang celup tepung kat Terengganu sebab dekat je dari rumah mak mertua aku.

Bakal pengantin dengan bakal mak mertua masing-masing. Simple je majlis adik ipar aku, dia tak nak besar-besar. Hantaran tu pun dalam keterpaksaan je buat. Hahaha..sian dia.


Aku pun nak menyelit gak amik gambar dengan bakal pengantin. 


Hantaran dari kedua-dua belah pihak. Macam aku cakap tadi, simple je. Yang ni aku tak sempat tolong sebab last minute. Yang buat sepenuhnya cuma sirih junjung tu je dengan hias kotak kek. Jadila dari tak ada sumbangkan apa-apa kan.


 Btw, InsyaAllah majlis adik aku tahun depan, dan majlis adik ipar aku beberapa bulan je lagi. Skang aku ngah cari idea nak buat dulang hantaran adik ipar aku pulak. Next week baru nak beli barang. Well, itu memang minat aku dan nasib baik anak-anak tak kacau pun aku buat kerja tu.

Selamat bertunang dedua adik bongsu. Moga segala urusan dipermudahkan. Moga kekal bahagia hingga syurga ♥♥♥

1 comment:

  1. suke rumah cam akak tu. cantikk. selamat bertunang for both adik2 akak

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...