Mar 14, 2019

Makan-makan | Restoran Kari Kambing 40 hari

Assalamualaikum wbt..

Atas faktor terviralnya kedai makan ni, maka aku pun terasa nak makan gak. Tengok pulak ramai sangat yang share pasal kesedapan dan kelazatan hidangan ni, lagi la gatal anak tekak nak makan. Padahal dekat je dengan rumah kat kampung tu, tapi tu la, macam jauh nak pergi sebab fikirkan kena beratur pulak tu. Kebetulan hujung bulan 1 hari tu husband aku ada Kembara Ilmu anjuran opis dia, kena berkunjun ke restoran-restoran terpilih, salah satunya ni la. Husband kata sedap. Adudu, telan air liur je la. 

Jadinya last week balik kampung, aku pun mengendeng adik aku la ajak ke sini. Dah alang-alang, minta la dia belanja. Hihihi. Ala, bukan selalu. Aku pergi hari Ahad, memamg mengundang kesesakan la kan, dengan parking sentiasa penuh. Berharap je la ada parking masa tu, dan yesss, ada kosong. So, better datang awal pagi la. 

Sampai tu que masih belum panjang, baru suku. Lega sikit la kan..tapi masalah lain, tak ada meja kosong. Sambil nak que tu melilau cari table, and yesss, ada orang dah sudah makan. Terus rakus letak anak kat situ, buat tanda. Kahhh.. 


Ramai umat kannn. Tapi aku tak kisah sebab tak panjang. Minta husband que dulu, aku pergi beli air. Air sirap satu jug RM5. Gambar air tak ada. LOL


Ni dah nak sampai kaunter. Lelaki je la ramai sebab kebanyakan yang datang ni geng motor. Aku pulak seram yang seram.

nampak macam tak ramai, satu meja sorang kan, hakikatnya diorg beratur beli makanan. Yang duduk tu book meja je, macam aku.



Ada ruang makan bersila. 


Akhirnya, dapat duduk dengan tenang sambil bergambar. Cehhhh


Tukang bayar. Hahahah.. Mekaseh adik, moga terus dilimpahkan rezeki yang berganda-ganda.


Husband aku dapat kambing memang tak pandang hape dah. 

Okey, konsep kat restoran ni ada dua, makan dalam talam atau pinggan. Kalau ko ramai dan nak merasa makan ikut sunnah, makan la dalam talam. Lagipun nampak menarik, teringat pulak majlis Maulidurrasul masa sekolah dulu, memang makan dalam talam. Tapi ada orang tak boleh makan macam tu. Jangan risau, ada pinggan lain, ko senduk la pinggan tu. Senanggg. Kalau nak lagi selfish macam aku, order nasi dalam pinggan tu je, senang jugak. 

Ktorang order nasi dalam pinggan sebab meja memanjang, duduk lak jauh. Nak senduk macam payah. Haaa, gitu alasan munasabah.  Nasi arab kambing (pinggan) RM13


Image may contain: food
Nasi arab dulang RM48 + air sirap satu jug.


Image may contain: food
Nasi arab ayam RM13


Image may contain: food
Mee rebus gearbox RM8


Kalau korang nak pergi, ni alamat dia ye : Air Hitam - 86100 Yong Peng, Johor. Jalan Besar, 83700 Yong Peng, Johor. (Macam pelik pulak, aku copy paste dari internet)
Waktu operasi : Setiap hari dari jam 7.30 am - 3.00pm
No. telefon : 019-627 2243


Okey semua, selamat menjamu mata. Bubyeee

No comments:

Post a Comment

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...