Jan 23, 2019

Jalan-jalan | Penang 3D Art Museum

Assalamualaikum wbt...

Ehhhh, tak habis lagi cerita Penang engko kan. Kahhhh. Sebab gambar banyak, tak boleh la sumbat satu entry. Okey, lepas kitorang jelajah Penang Street Art, bergegas cari tempat lain yang tak membosankan anak-anak dan diri sendiri. Kebetulan ada peta yang Uncle beca bagi, kaji la sikit area Penang tu. So decide ke 3D Art Museum. Check harga tiket pun tak mahal. Redah je la.

Harga tiket Dewasa (Warganegara) RM15, Kanak-kanak (Warganegara) RM10 dan Dewasa (Pelancong asing) RM25, kanak-kanak (pelancong asing) RM15. Tak mahal kan. Okla tu. Gambar tiket dah buang, tak dapat tunjuk sebagai bukti. Haaaa, satu lagi, nak mai sini kena awal. Kalau lambat sikit sat g beratuq la hang sampai luaq pintu. Gitewww speaking utara.

Kat pintu masuk. Nak masuk pun kena tunggu turn. Harap bersabar la ye.


Okey, bab tukang amik gambar korang jangan risau, akan ada staff yang baik hati tolong snapkan gambar. Ini serius. Ko hulur je handphone korang.


hah, betul tak aku cakap. Staff situ siap suruh husband aku buat gaya penarik beca lagi. 



Area ni memula aku tak faham nape lantai senget. Bila tengok semula, owhhh, begini kejadiannya. Dilfi meraung tak nak berdiri kat penjuru tu. Lantak la nak oiiii.







masuk area ni aku pening teruk. Staff suruh tengok luar je, jangan tengok dalam. Baru la ok. Aigooo



Mak dan pak je la yang beria buat gaya, anak-anak jadi pengacau. Minta duduk diam-diam tak mau. Haihhhh.

Keseluruhan, tempat ni tak la besar mana. Lot kedai dua tingkat. Tapi menarik la. Anak-anak pun suka. Walaupun ada certain area yang tak boleh nak masuk sebab kena buka kasut jadi leceh, sipi-sipi la gak masuk sikit. Hihihi.. Sorry ye. Banyak lagi gambar, tapi malas nak edit. 

Nanti sambung lagi yang ke Bukit Bendera pula ye. Entry pendek-pendek sudehhh.

No comments:

Post a Comment

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...